DSC_0922.jpg

Arkivbild från Bro Park

Detta händer just nu i momsfrågan

7 oktober 2022 12:41

Svensk Travsport, Svensk Galopp och LRF Häst driver momsfrågan vidare. Detta är vad som händer just nu.

I augusti kallade Riksdagens Skatteutskott branschen och Skatteverket till dialogmöte. Branschen representerades av Svensk Travsport, LRF Häst och Svensk Galopp tillsammans med skattejurister och hästföretagare. Skatteverket representerades av den högsta ledningen. Det var ett mycket bra möte som gav utrymme för god dialog kring en av våra i särklass viktigaste frågor för hästföretagare just nu, momsfrågorna i hästverksamhet.

Det blir ett uppföljande möte med Generaldirektören för Skatteverket i slutet av oktober.

I skrivande stund har vi också en direkt och konstruktiv dialog med Skatteverket, framförallt om hur vi så skyndsamt som möjligt ska kunna få klarhet i momsfrågan för hästföretagare med tävlingsverksamhet.  Från vårt håll fortsätter vi också att lyfta exempel på den orimliga hanteringen som många hästföretagare utsätts för av Skatteverkets handläggare och vilken stress och oro det skapar.

Jan Kleerup och Urban Rydin har nyligen publicerat en artikel i Skattenytt utgåva 5. Artikeln ger en mycket god bild av hela frågan och den sakliga grunden. Den får gärna delas vidare och vid behov användas som stöd i kommunikationen med Skatteverket.

Kontakt

Vid frågor kan följande personer kontaktas:

jan.kleerup@erlegal.se

mats@manab.se

Kontakt

Vid frågor kan följande personer kontaktas:

jan.kleerup@erlegal.se

mats@manab.se

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Jägersro Derbykurva på Jägersro.jpg Jägersro Derbykurva på Jägersro.jpg

Här följer en uppdatering gällande ny galoppanläggning i Skåne. Läs mer

Jägersro 2018 Photo Stefam Olsson.jpg Jägersro 2018 Photo Stefam Olsson.jpg

Nu har Svensk Galopps styrelse beslutat om efteranmälningsavgifter för Derbyserien. Dessutom pågår ett arbete med att se över seriens prissummor och prissummefördelning. Senast den 15 december ska anmälan till Derbyserien ske. Läs mer

Swinging of Venice.jpeg Swinging of Venice.jpeg

Annika Sjökvist, galopptränare på Bro Park, fick in en häst i träning. På de tre starter han gjort hade han som bäst varit slagen med 13,5 längder och tjänat 2 992 kronor. Handikapptalet var 56. På 19 starter för Annika har det blivit elva segrar, en andra och en tredjeplats och idag har Swinging of Venice 88 i tal. Det är lite som sagan om nollan som kom in i stallet och blev en stjärna. Läs mer