Malin Holmberg (vit/röd/grön dress) och hästen Mobatan slutade tvåa i det sista loppet.

Delad fjärdeplats för Malin Holmberg i Saudiarabien

19 februari 2021 18:30

En delad fjärdeplats blev resultatet för Malin Holmberg i fredagens Saudi Cup's International Jockeys Challenge i Riyadh, Saudiarabien.

Fjorton inbjudna jockeys - sju män och sju kvinnor - deltog i tävlingen som avgjordes genom fyra lopp på King Abdulaziz Racecourse i Saudiarabiens huvudstad Riyadh. Malin Holmberg tog en femteplats och en andraplats vilket räckte till en delad fjärdeplats totalt. Ett riktigt imponerande resultat, inte minst med tanke på att hon slog några av världens absolut bästa jockeys.

Irländaren Shane Foley tog hem totalsegern i turneringen. Malin delade fjärdeplatsen med Nanako Fujita, den japanska jockeyn som vann Women Jockeys' World Cup på Bro Park år 2019.

Det tävlas på King Abdulaziz Racecourse även imorgon. Då avgörs Saudi Cup, världens mest penningstinna löpning med 20 miljoner dollar i prissumma.

Resultatet i International Jockeys Challenge

Repris av den sista avdelningen

Fler nyheter, artiklar och bloggar

ITM Spring Mile 2023 ITM Spring Mile 2023

16 april 2024 | Nyhet

Premiär för Veckosvepet

Lagom till att galoppsäsongen startar presenterar vi en liten nyhet på hemsidan. Under rubriken “veckosvepet” ger vi dig de kommande tävlingsdagarna runt om i Skandinavien tillsammans med korta notiser från när och fjärran. Veckosvepet publiceras varje tisdag. Läs mer

Mohaymin och Andreas Tapia Dalbark efter segern i Wathba Stallions Cup 2023 redigerad Mohaymin och Andreas Tapia Dalbark efter segern i Wathba Stallions Cup 2023 redigerad

15 mars 2024 | Nyhet

Så övervintrar Mohaymin

Årets arabiska fullblod heter Mohaymin och hans tränare Annelie Eriksson var strålande glad efter utmärkelsen: "Det kändes superbra. Jag känner mig väldigt nöjd – segrar och utmärkelser är ofta bara en pinne på vägen. Jag är sällan nöjd, men nu är jag det och det är lite av en ny känsla." Läs mer

DSC_5594 copy-X2 Nimitz vinner SM för 2 åriga hästar DSC_5594 copy-X2 Nimitz vinner SM för 2 åriga hästar

11 mars 2024 | Nyhet

Så övervintrar Nimitz

I vår artikelserie har vi kommit till den yngste pristagaren som på gräsunderlaget har haft lekstuga med motståndarna under sin första säsong på banan. Han har verkligen imponerat på banan och fick också utmärkelsen "Årets 2-åring" 2023. Nu stundar snart en ny spännande säsong. Möt Nimitz! Läs mer