Foto: Ben Rosewall/Svensk Galopp
IMG_9832

Selma Hammarström i banhoppningen 2022.

ATG Hästarnas Mästare närmar sig

23 augusti 2023 14:36

De fyra deltagarna har under ett par veckors tid tränat, förberett sig och laddat inför den stora uppgörelsen på Jägersro Galopp fredagen den 25:e augusti. För att ta pulsen på de fyra ställde vi dem mot väggen och gav dem fyra frågor.

 1. Hur har du förberett dig?
 2. Vilken är din favoritgren?
 3. Vilken gren är du mest nervös inför?
 4. Vem vinner?

Adrian Kolgjini, trav

 1. Jag har ridit galoppör ett par gånger. Efter första gången kom jag inte upp i en sadel på 14 dagar, så ont i kroppen hade jag. Det är fruktansvärt jobbigt. Sen har det gått bättre. Banhoppningen räknar jag med sitter i ryggmärgen och travdelen är jag riktigt bra på.
 2. Givetvis travdelen, men räkna med mig i banhoppningen också.
 3. Jag får säga galoppen. Det är jobbigt och går så ruskigt fort. Det är så jäkla häftigt när de drar iväg, vilka krafter.
 4. Jag måste väl vara favorit till bottenoddset 1.01 eller liknande. Det är så roligt att det avgörs på stora hästar den här gången. Det ska vara show, men också seriöst. Det ska bli skitkul på fredag. Nu ska jag först vinna Hästarnas Mästare på fredag och sen Travderbyt tio dagar senare.
Foto: jagersro.se
Barack Face målgång

Barack Face och Adrian Kolgjini kvalade till Svenskt Travderby 22 augusti.

Erik Nordström, banhoppning

 1. Jag har kört travhäst två gånger och varit med om att starta bakom startbilen. Sen har jag tränat galopp ute hos Kajsa Lindsjö i Vomb. Banhoppning tränar jag ju varje dag hemma på gården.
 2. Givetvis måste det vara banhoppningen. Det sysslar jag ju med varje dag.
 3. När jag tackade ja till det här så var det att köra travhäst. Jag var lite fundersam vilken kontakt jag skulle få med häst när jag satt i en vagn bakom och inte på hästen. Nu har jag kört två gånger så jag känner mig rätt trygg där också.
 4. Jag tycker att Adrian [Kolgjini] ska vara favorit. Han har ju erfarenhet av trav och hoppning och kan rida. Sen har han ju varit med en gång tidigare.
Foto: Mia Nilsson
Erik Nordström (2)

Erik Nordström.

Niklas Lovén, galopp

 1. Jag har tränat en del eftersom jag ser att de andra förbereder sig som tusan. Jag har kört travare två gånger och kommer att rida lite banhoppning hemma i Helsingborg. Galoppdelen har jag under kontroll.
 2. Det får väl vara galopploppet.
 3. Nu har jag känt på travarna ett par gånger och provat att starta bakom startbilen, så det känns bra. Nej, jag kan inte påstå att jag känner mig orolig för någon av grenarna.
 4. Det måste vara [Adrian] Kolgjini. Han har ju varit med förr och han har erfarenhet av alla grenarna.
Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
N Loven 8685.jpg

Niklas Lovén blir hyllad av sina kollegor.

Johanna Lassnack, banhoppning

 1. Jag har ridit hos Anna–Maria Andersson, testat fullblod hos Nina Lensvik inne på Jägersro och har kört travhäst två gånger. Andra gånger jag körde häst och startade bakom bilen var riktigt bra och där känner jag mig trygg nu.
 2. Banhoppningen eftersom det är min gren, men sen vet jag av erfarenhet att jag inte är någon speciellt snabb ryttare.
 3. Efter att ha kört travare ett par gånger och blivit trygg med det så säger jag galoppdelen. Jag är lite farträdd och det går ruskigt fort.
 4. Inte jag i alla fall. Jag tror att Adrian Kolgjini vinner. Han har ju varit med förr och han verkar kunna alla delar av Hästarnas Mästare.
Foto: Mimmi Jarl/Svensk Galopp
DSC_0755

Johanna Lassnack.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_1700 copy DSC_1700 copy

6 december 2023 | Nyhet

Video: Profilen Alina Öhgren

I denna korta intervju får du lära känna Alina Öhgren, nybliven professionell jockey. Läs mer

Tobias Hellgren och Anna Pilroth firar inte bara galoppframgångar utan det går också också bra med travhästarna. I går kväll kom årets sjätte seger och dessutom slutade stallkamraten tvåa i samma lopp under Färjestads kvällstävlingar.

Karlstad bjöd som stora delar av landet på vinterväder, men det var inga problem för Tobias Hellgrens duo som startade i monté i kvällens tredje lopp. Granit De La Roque (FR) reds till årets tredje seger och den andra i följd av Anna Pilroth på 1.15,9 över 2180 meter. Helt odramatiskt var det inte då stallkamraten Fury Scoop, med exjockeyn Ninni Westerlund i sadeln, hade ett försprång in på upploppet, men storfavoriten Granit De La Roque hann ifatt och förbi tillslut.

Anna Pilroth rider montélopp sedan den 30 maj i år och har sedan i augusti hunnit med hela sex vinster i disciplinen, varav tre på Granit De La Roque och två på Fury Scoop. Tobias Hellgren äger och tränar två travhästar, vilka startar både under sadel och för sulky. Årets 37 starter har inbringat 336 100 kronor och raden 6-7-4 (1-3).

Resultat hittas här och reprisen här.

Uppdatering: Redan under tisdagskvällen kom ryttarseger nummer sju för Anna Pilroth då hon fick en så kallad "spare ride" när Axevalla (Skara) tävlade under tisdagskvällen. Hon vann det fjärde loppet ombord på hästen Ågren. Loppet kan ses här.

Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp
i-B29s3QD Tobias Hellgren och Anna Pilroth på Göteborg Galopp redigerad
Falkor Falkor

Falkor gjorde det igen! Efter en hård kamp mot Running Rolf lyckades Patrick Wahls adept säkra sin tredje raka triumf i söndagens Open Handicap på Bro Park. I segersadeln satt Jacob Johansen, som även fick besöka vinnarcirkeln med debutanten Black Bear och I Am Yankee den här vintriga tävlingsdagen. Läs mer