Årets återstående ponnygaloppdagar ställs in

13 november 2020 00:00

Svensk Galopp har beslutat att ställa in de två återstående ponnygalopptävlingarna i år. Det handlar om ponnygaloppdagarna på Bro Park den 22 november och 29 november.

Beslutet om att ställa in ponnygalopptävlingarna går hand i hand med Svensk Travsports beslut om att ställa in årets åtta resterande ponnytravtävlingar. Anledningen är den senaste tidens ökade smittspridning i samhället.

Läs mer på Svensk Travsports hemsida

Svensk Galopps ordinarie galopptävlingar genomförs tills vidare utan publik. Tävlingsområdet hanteras som en arbetsplats, där enbart de som arbetar på dagen får vistas.

Läs mer om Svensk Galopps åtgärder med anledning av covid-19

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ponnyer på väg till start på Bro Park DSC_9786.jpg Ponnyer på väg till start på Bro Park DSC_9786.jpg

På måndag kväll arrangerar Svensk Galopp en digital föreläsning med idrottspsykologen Johan Fallby. Föreläsningen handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för barn och ungdomars idrottande, för att må bra och utvecklas optimalt. Läs mer

Det är fortsatt ett allvarligt smittspridningsläge i landet och därför har folkhälsomyndigheten hemställt åt regeringen att bibehålla de nuvarande restriktionerna gällande allmänna sammankomster fram till den 3 maj. Med anledning av detta har Svensk Galopp valt att skjuta upp säsongstarten för ponnygaloppen fram till den 9 maj. - Vi hade hoppats på ändringar i restriktionerna kring Covid-19, men smittläget i Sverige är fortsatt allvarligt. Med nuvarande restriktioner kan vi därför inte genomföra några ponnygalopptävlingar, säger Dennis Madsen, sportchef på Svensk Galopp. Besked om kommande tävlingars genomförande kommuniceras så fort det är möjligt.

Johan Fallby foto_Annci Gustavsson.jpg Johan Fallby foto_Annci Gustavsson.jpg

Under våren arrangerar vi två digitala föreläsningar med idrottspsykologen Johan Fallby. Föreläsningarna handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för barn och ungdomars idrottande, för att må bra och utvecklas optimalt. Läs mer