Wildfire TOP

Stoet Wildfire svarar nästan alltid för starka insatser. Under fjolåret var Alice Elmerskogs adept bland de tre främsta i sju av sina nio starter.

Alice siktar på fler segrar och två miljoner på vinstkontot

13 mars 2023 13:34

Alice Elmerskog hade inte riktigt marginalerna på sin sida under fjolåret. Men med 27 hästar på träningslistan har Bro-tränaren goda förutsättningar att förbättra resultatet i år. Målet är två miljoner i insprungna pengar.

Alice Elmerskog hade ett bra 2022, men det var ändå lite stolpe ut.

Jag är inte helt missnöjd med året, men vi hade inte så många segrar [fem] utan många fler andraplatser. Och många gånger var det ett huvud eller en hals som skiljde, dessutom hade vi en del infektioner i stallet.

Så nu, med några veckor kvar till starten av huvudsäsongen, är det en Alice Elmerskog som har tre önskningar/mål.

Jag vill vinna fler lopp än förra året, jag vill slippa infektioner i stallet och sen hoppas jag att vi kan rida in två miljoner [1,1 miljoner 2022].

Och förutsättningarna finns. 27 hästar finns på träningslistan och tjugo av dem är tre år eller yngre.

Jag tror att mina 3-åringar kommer att få ett bra år. Det var en hel del av dem som vi inte fick ut förra året och de är redo nu. Så när jag hoppas på två miljoner så grundar jag det på att vi har betydligt fler starthästar än förra året.

Bearium

Bearium avslutade fjolårssäsongen på ett gediget sätt.

Om vi öppnar stalldörren och kikar in så börjar vi med småttingarna, de som är två år i år.

Överlag har jag en väldigt fin kull 2-åringar. Förutom någon som kom i träning lite senare så har de varit ute på stora banan, de har gått i startboxarna och känns allmänt bra förberedda. Om jag ska lyfta fram någon så här tidigt så är det en odöpt [Cotai Glory–Spicy Mix] som ser väldigt fin ut. Men vi har också Mighty Mack som är en bror till Mr Suarez [tjänade två miljoner], Glory Eyes är en syster till Good Eye [1,8 miljoner och en internationell vinnare], Lady Mack är en syster till For the Roses [2,2 miljoner och vinnare av Breeders Trophy Classic].

Stallets 3-åringar har alltså Alice stora förhoppningar på och när vi fråga om vem som ”sticker ut” lite så nämner hon Kanons Electra (Jimmy Mack–Heart Risk) som var fyra i SM.

Hon har nog inte visat allt ännu, så där tror jag på en bra säsong.

Heart of Dreams

Heart of Dreams var bland annat tvåa bakom Ellis St Martin i Upplandlöpning förra året.

Men även bland de ostartade kan det gömma sig ett par stora talanger.

Cazimir är lite stor och valpig och har inte kvalat ännu. Skyknight är en bror till War Hawk, Passion är talangfull. Tanken är att kvala fler av mina 3-åringar redan i april.

Bland de äldre hästarna finns det välkända namn som Wildfire, Heart of Dreams, Bearium, Tequila Mack och ett par till. I princip alla är redo att starta direkt säsongen drar igång.

Vi hade infektioner förra året och hann inte få dem i ordning till vintergaloppen, men nu är de redo att starta.

Alice Elmerskog låter annars allmänt nöjd med hur vintern varit. Visst har det funnits dagar då snö och kyla ställt till problem, men med lite uppfinningsrikedom har det flutit bra.

Det ska hon bevisa med start vid vårpremiären den tolfte april.

> Här kan du se vilka hästar som Alice Elmerskog har i träning.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad

Förutom nio spännande galopplopp så är det på onsdag dags för en ny Näringslivsdag i samarbete med Upplands-Bro kommun. I publikhallen arrangeras en företagsmässa där många lokala företag kommer och visar upp sig. Sportsligt finns det mycket intressant att se fram emot. Läs mer

i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023 i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023

Det är en stor bedrift att vinna en sådan här internationell jockeyturnering en gång, men att göra det två gånger på två försök är otroligt bra gjort. Det är precis vad Ulrika Holmquist lyckades med när hon under söndagen presterade imponerande insatser i sadeln i den kvinnliga jockeyturneringen Campeonato Internacional de Jocketas på Hipódromo de la Zarzuela i Madrid. Läs mer

St Leger Göteborg St Leger Göteborg

25 september 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Näringslivsdag på Bro Park, en klassisk säsongsfinal på Göteborg Galopp och flera storlopp i Norge. Det händer mycket spännande i den skandinaviska galoppsporten denna vecka. Till det kan läggas Prix de l'Arc de Triomphe, som avgörs i Paris på söndag. Läs mer