1 FEB - 2 APR 2023

Amatörtränarkurs

Amatörtränarkursen är för dig som vill bli galopptränare. Kursen genomförs både digitalt och genom en fysisk träff.

Plats: Digitalt via Teams, fysisk träff på Bro Park
Arrangör: Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp

Taggar: Utbildning

Kursen genomförs av Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Från och med 2021 har de tidigare tränarkurserna 1 och 2 slagits ihop och blivit endast en kurs – Amatörtränarkurs. Efter godkänd kurs kan du ansöka om amatörtränarlicens och är behörig att träna hästar som är två år eller äldre. Efter att ha blivit godkänd på amatörtränarkursen kan du träna ett obegränsat antal egna eller familjeägda hästar och maximalt fem delägda eller av någon annan ägd häst. Om du ska träna delägda hästar eller hästar som ägs av någon annan krävs det F-skatt. Detta gäller självklart under förutsättning att du uppfyller kraven i övrigt gällande praktik, godkänd uppstallningsplats mm.

Om du gått Tränarkurs 1 tidigare och nu vill ha behörighet att träna 2-åringar hör av dig så vi kan lösa vilka delar du behöver vara med på.

Förkunskapskrav

Introduktionskursen är obligatorisk för dig som vill gå Amatörtränarkursen och inte har minst ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare.

Vi kommer arrangera en introduktionskurs för dig som behöver det.

Sökande till kursen ska ha genomgått minst 76 timmars praktik hos professionell galopptränare innan tränarlicens utfärdas, helst före kursen för att komma så väl förberedd som möjligt. Utskick om vad praktiken ska innehålla skickas ut via mail.

Kursinnehåll

Regelverk och propositioner, etologi och välfärd, foderlära, rollen som tränare, benställning och hovvård, träningsfysiologi, förebyggande av skador, veterinärmedicin, antidopning, stallmiljö samt ett prov på propositioner och reglemente.

Digitala föreläsningar och fysisk träff

De första föreläsningarna kommer att ske digitalt och en sista del genomförs där alla deltagare träffas fysiskt på Bro Park. Se till att du har tillgång till Teams i en dator och en fungerande kamerafunktion. Kursen kräver 100% närvaro och engagemang för att få godkänt, därför kan vi inte ta hänsyn till dålig uppkoppling som gör att deltagare inte kan vara med på alla föreläsningar. Om du på grund av sjukdom missar någon del måste du vara beredd att ta igen det på en senare kurs.

Kursdatum

Aktuella datum är följande: 1 februari, 2 februari, 7 februari, 9 februari, 15 februari, 19 februari, 1 mars, 7 mars, 14 mars samt 16 mars. Vardagar gäller ca 18-21 och helger ca 9-16. Samtliga av dessa datum genomförs digitalt via Teams. Vi reserverar oss för att tiderna kan justeras något. Detta beror på hur schemat kan läggas med alla externa föreläsare.

Den fysiska träffen sker 31 mars - 2 april på Bro Park. Även den fysiska träffen kräver 100 % närvaro för att få godkänt.

Som en del av kursen behöver du också genomföra en webbaserad del på egen hand. Den bör du göra innan kursstart. Du kommer att få inloggningsuppgifter till webbkursen i god tid inför kursen.

Kursavgift

Deltagaravgiften är 1100 kr inkl. moms, då ingår kursmaterial samt lunch och fika vid den fysiska träffen. Avgiften kommer faktureras av Svensk Galopp efter kursstart.
Anmälan är bindande! Vid avhopp efter 25 januari tas halva kursavgiften ut.

Anmälan och kontakt

Anmälan är öppen till och med den 25 januari 2023. Anmäl dig via formuläret på Hästsportens folkhögskolas hemsida.

Kursen kommer avhållas under förutsättning att vi får in minst 15 anmälningar.

Har du några frågor om kursen, skicka ett mail till kursledare Hanna Selinus: hanna.selinus@svenskgalopp.se

Välkommen!

Hästsp FHskola

Fler evenemang

Derbykurva 07366 (1).jpg

27 APR - 28 APR

Ryttarlicenskurs

Jägersro Galopp

MOF181205-200681.jpg

4 MAJ - 5 MAJ

Ryttarlicenskurs

Bro Park

Hovvård dreamstime_m_15435492

25 MAJ

Tappskokurs

Jägersro Galopp