Galoppens bästa brunchrecept

Vad dukas upp på brunchbordet om tränare Francisco Castro, jockey Martin Rodriguez och Bro Park-stammisen Louise Bäckman får välja? Inspireras av de här galoppfantasterna och inled Stockholm Cup-söndagen med en brunch!

Kan du inte vara på plats på Bro Park tredje söndagen i september? Vad passar då bättre än att duka upp till en härlig söndagsbrunch tillsammans med familj eller vänner och ladda inför eftermiddagens högklassiga Stockholm Cup-tävlingar?

Vi bad några av galoppsportens aktiva att dela med sig av sina bästa tips, idéer och recept. Med dessa rätter på brunchbordet kommer gästerna att jubla!

Francisco Castro, galopptränare: Äggröra, bacon, chark och frukt

"På mitt brunchbord hittar ni det klassiska så som äggröra, bacon, smakrik chark och god exotisk frukt. Helst på en söndag så som Stockholm Cup."

Brunchbilder Stockholm Cup 2020.jpg

Louise Bäckman, stammis på Bro Park: Tunnbrödssnittar och grön smoothie

"En självklarhet på brunchbordet för mig är mina små enkla tunnbrödsnittar, som även passar lika bra som ett litet snack innan en middagsbjudning. De är enkla, snabba att göra och man kan variera dem utefter tycke och smak."

"Det du behöver är ett paket med riktigt färskt mjukt tunnbröd, din favorit-färskost, en ganska kraftigt rökt skinka och rucolasallad. Om ni vill ha ett vegetariskt alternativ kan man enkelt plocka bort skinkan och genom att ta en light variant av färskosten och ett fullkornsbröd blir snittarna lite hälsosammare. Som sagt, man kan variera dessa i oändligheter men nedan ser ni den variant jag valt att göra inför Stockholm Cup, som även är min favorit."

"Kombinera dessa snittar med en grön smoothie med kiwi och spenat så är du hemma!"

Brunchbilder Stockholm Cup 2020-1.jpg

Tunnbrödssnittar

  • Mjukt tunnbröd – (Sarek från polarbröd)
  • 200 g Crème Bonjour gräslöksost
  • 1 paket (100g) Icas Vindelnrökta skinka
  • Ca 65 g Rucola

"Börja med att bre ett ganska tjockt lager med färskost på brödet. Lägg på ett par skinkskivor längst kortsidan av brödet så hela sidan täcks. Ta lite rucola och strö över halva brödet och rulla sedan ihop tunnbrödet ganska hårt. Börja med att skära av ändarna och fortsätt sedan skära ca 1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och servera."

Grön smoothie med kiwi och spenat (2 portioner)

Läs receptet på Icas hemsida

Tunnbrödssnittar

  • Mjukt tunnbröd – (Sarek från polarbröd)
  • 200 g Crème Bonjour gräslöksost
  • 1 paket (100g) Icas Vindelnrökta skinka
  • Ca 65 g Rucola

"Börja med att bre ett ganska tjockt lager med färskost på brödet. Lägg på ett par skinkskivor längst kortsidan av brödet så hela sidan täcks. Ta lite rucola och strö över halva brödet och rulla sedan ihop tunnbrödet ganska hårt. Börja med att skära av ändarna och fortsätt sedan skära ca 1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och servera."

Grön smoothie med kiwi och spenat (2 portioner)

Läs receptet på Icas hemsida

Giovanni Neri, hästtandvårdare och amatörryttare: Bruschetta med tomater

"Jag är från Italien och bruschetta är en av våra mest populära förrätter eller tillbehör. För mig är det en självklar del av brunchbordet, för det är enkelt att förbereda och smakar väldigt gott!"

"Bruschetta ska serveras medan brödet fortfarande är varmt. Det går att förbereda tomatblandningen i förväg. Sedan tar det bara några minuter att grilla brödet och servera!"

Brunchbilder Stockholm Cup 20204.jpg

Bruschetta för 4 personer

Du behöver:

  • 8 skivor ciabattabröd eller lantbröd
  • 250 gram Plommontomater eller cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • Torkad oregano eller färsk basilika
  • En vitlöksklyfta
  • Salt och peppar efter smak

Så gör du:

"Börja med att skära tomaterna i små bitar. Blanda tomaterna med olivolja, salt, peppar och oregano eller basilika i en skål. Lämna i rumstemperatur i 2-3 timmar. Grilla brödskivorna på ett galler i övre delen av ugnen tills de är gyllenbruna. Gnid ena sidan av brödet med en halverad vitlöksklyfta. Fördela tomatblandningen på skivorna. Om du vill kan du garnera med en bit basilika. Klart!"

Bruschetta för 4 personer

Du behöver:

  • 8 skivor ciabattabröd eller lantbröd
  • 250 gram Plommontomater eller cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • Torkad oregano eller färsk basilika
  • En vitlöksklyfta
  • Salt och peppar efter smak

Så gör du:

"Börja med att skära tomaterna i små bitar. Blanda tomaterna med olivolja, salt, peppar och oregano eller basilika i en skål. Lämna i rumstemperatur i 2-3 timmar. Grilla brödskivorna på ett galler i övre delen av ugnen tills de är gyllenbruna. Gnid ena sidan av brödet med en halverad vitlöksklyfta. Fördela tomatblandningen på skivorna. Om du vill kan du garnera med en bit basilika. Klart!"

Erik Ivares, galoppjournalist: Salmalax på en bädd av avokado och mango

"Jag har två stora intressen i livet. Det ena - galopp - anser jag mig kunna ganska bra och det andra - matlagning - i vart fall hyggligt. Det är klart att jag känner en stor tillfredsställelse när mina tips går in och ger ett ekonomiskt överskott, men än gladare blir jag då jag får beröm av dottern och min sambo efter att ha serverat någon smaskig middag."

"Det här receptet serverade jag till vänner och hästägare på en Derbydag och jag måste erkänna att jag fick mer beröm för den sotade salmalaxen än för mina tips som med stort självförtroende levererades under samma eftermiddag."

"Lycka till med spelet på söndag. Jag önskar er alla stor framgång och välgång. Men kom ihåg det viktigaste - ta hand om er, luta er tillbaka och njut av en synnerligen trevlig tävlingsdag på Bro Park!"

Brunchbilder Stockholm Cup 20206.jpg

Sotad sesam och nori Salmalax på en bädd av avokado och mango

Läs receptet på Expressens hemsida "Mitt kök"

Sotad sesam och nori Salmalax på en bädd av avokado och mango

Läs receptet på Expressens hemsida "Mitt kök"

Martin Rodriguez, jockey: Rostbiff med grönsaker

"Enkelt - en riktigt stor "barbeque" med vänner. Tänk er fint tillagad rostbiff tillsammans med färska och smakrika grönsaker och god dryck till det. Det kan inte bli bättre efter att ha jobbat hästar på banan hela morgonen! Ni kommer inte bli besvikna om ni provar!"

Brunchbilder Stockholm Cup 20202.jpg

Padraig Long, assisterande tränare och uppfödare: Guinness!

"Jag kommer från Irland och där serveras den bästa brunchen i ett glas. Den är svart därnere, vit däruppe och vad kan det vara om inte en äkta Guinness!"

Brunchbilder Stockholm Cup 20203.jpg

Fler sidor om Stockholm Cup

Bro Park Jpeg 3-100

Besöksinformation

Vad kostar det, när ska jag vara på plats och hur ska jag klä mig? På den här sidan finns allt du behöver veta inför ditt besök på Stockholm Cup på Bro Park den 15 september 2024.

dreamstime_m_97407489.jpg

Stockholm Cup på tv och sociala medier

Kan du inte komma till Bro Park och Stockholm Cup? Då får galoppbanan komma hem till dig. Du kan följa tävlingarna via TV12 eller ATG:s webb-tv. Häll upp ett glas bubbel, slå dig ner framför skärmen och njut av sport på högsta nivå.

Her Him

Stockholm Cup-dagens löpningar

Stockholm Cup International (Gr.3) är den största av de tio löpningar som avgörs under Stockholm Cup-dagen på Bro Park i september. Läs om dagens alla lopp!

Thundering Blue foto Elina Björklund.jpg

Stockholm Cup-lopp vi minns

Mr Eubanks, Collier Hill, Bank of Burden och Thundering Blue. Under åren har vi fått se många stjärnhästar segra i Stockholm Cup International. Här är några av de mest minnesvärda loppen.

Cup-fältet2019.jpg

Samarbete

Vill du eller ditt företag synas i samband med vårt största evenemang för året?