Vad dukas upp på brunchbordet om tränare Francisco Castro, jockey Martin Rodriguez och ekonomiassistent Louise Bäckman får välja? Inspireras av de här galoppfantasterna och inled Stockholm Cup-söndagen med en brunch!
Den 18 september 2022 är en speciell dag. Det är inte bara Stockholm Cup-dagen på Bro Park - det är också brunchens dag. Vad passar då bättre än att duka upp till en härlig söndagsbrunch tillsammans med familj eller vänner och ladda inför eftermiddagens högklassiga Stockholm Cup-tävlingar?
Vi bad några av galoppsportens aktiva att dela med sig av sina bästa tips, idéer och recept. Med dessa rätter på brunchbordet kommer gästerna att jubla!
"På mitt brunchbord hittar ni det klassiska så som äggröra, bacon, smakrik chark och god exotisk frukt. Helst på en söndag så som Stockholm Cup."
"En självklarhet på brunchbordet för mig är mina små enkla tunnbrödsnittar, som även passar lika bra som ett litet snack innan en middagsbjudning. De är enkla, snabba att göra och man kan variera dem utefter tycke och smak."
"Det du behöver är ett paket med riktigt färskt mjukt tunnbröd, din favorit-färskost, en ganska kraftigt rökt skinka och rucolasallad. Om ni vill ha ett vegetariskt alternativ kan man enkelt plocka bort skinkan och genom att ta en light variant av färskosten och ett fullkornsbröd blir snittarna lite hälsosammare. Som sagt, man kan variera dessa i oändligheter men nedan ser ni den variant jag valt att göra inför Stockholm Cup, som även är min favorit."
"Kombinera dessa snittar med en grön smoothie med kiwi och spenat så är du hemma!"
"Börja med att bre ett ganska tjockt lager med färskost på brödet. Lägg på ett par skinkskivor längst kortsidan av brödet så hela sidan täcks. Ta lite rucola och strö över halva brödet och rulla sedan ihop tunnbrödet ganska hårt. Börja med att skära av ändarna och fortsätt sedan skära ca 1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och servera."
"Börja med att bre ett ganska tjockt lager med färskost på brödet. Lägg på ett par skinkskivor längst kortsidan av brödet så hela sidan täcks. Ta lite rucola och strö över halva brödet och rulla sedan ihop tunnbrödet ganska hårt. Börja med att skära av ändarna och fortsätt sedan skära ca 1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och servera."
"Jag är från Italien och bruschetta är en av våra mest populära förrätter eller tillbehör. För mig är det en självklar del av brunchbordet, för det är enkelt att förbereda och smakar väldigt gott!"
"Bruschetta ska serveras medan brödet fortfarande är varmt. Det går att förbereda tomatblandningen i förväg. Sedan tar det bara några minuter att grilla brödet och servera!"
Du behöver:
Så gör du:
"Börja med att skära tomaterna i små bitar. Blanda tomaterna med olivolja, salt, peppar och oregano eller basilika i en skål. Lämna i rumstemperatur i 2-3 timmar. Grilla brödskivorna på ett galler i övre delen av ugnen tills de är gyllenbruna. Gnid ena sidan av brödet med en halverad vitlöksklyfta. Fördela tomatblandningen på skivorna. Om du vill kan du garnera med en bit basilika. Klart!"
Du behöver:
Så gör du:
"Börja med att skära tomaterna i små bitar. Blanda tomaterna med olivolja, salt, peppar och oregano eller basilika i en skål. Lämna i rumstemperatur i 2-3 timmar. Grilla brödskivorna på ett galler i övre delen av ugnen tills de är gyllenbruna. Gnid ena sidan av brödet med en halverad vitlöksklyfta. Fördela tomatblandningen på skivorna. Om du vill kan du garnera med en bit basilika. Klart!"
"Jag har två stora intressen i livet. Det ena - galopp - anser jag mig kunna ganska bra och det andra - matlagning - i vart fall hyggligt. Det är klart att jag känner en stor tillfredsställelse när mina tips går in och ger ett ekonomiskt överskott, men än gladare blir jag då jag får beröm av dottern och min sambo efter att ha serverat någon smaskig middag."
"Det här receptet serverade jag till vänner och hästägare på en Derbydag och jag måste erkänna att jag fick mer beröm för den sotade salmalaxen än för mina tips som med stort självförtroende levererades under samma eftermiddag."
"Lycka till med spelet på söndag. Jag önskar er alla stor framgång och välgång. Men kom ihåg det viktigaste - ta hand om er, luta er tillbaka och njut av en synnerligen trevlig tävlingsdag på Bro Park!"
"Enkelt - en riktigt stor "barbeque" med vänner. Tänk er fint tillagad rostbiff tillsammans med färska och smakrika grönsaker och god dryck till det. Det kan inte bli bättre efter att ha jobbat hästar på banan hela morgonen! Ni kommer inte bli besvikna om ni provar!"
"Jag kommer från Irland och där serveras den bästa brunchen i ett glas. Den är svart därnere, vit däruppe och vad kan det vara om inte en äkta Guiness!"