Avel och uppfödning

På de här sidorna finns information om avel och uppfödning av engelska fullblod. Läs om hingstar och ston i avel och hur du går tillväga för att föda upp engelska fullblod.

Stuteri DSC_0796 Amie Karlsson.JPG

Fullblodsavel i Sverige

Det är givande att vara fullblodsuppfödare. På den här sidan kan du läsa om fullblodsavel i Sverige och vad det innebär att föda upp en galopphäst.

Tävling Bro19juni16-9-2 Amie Karlsson.jpg

Stamboken

Stamboken för engelska fullblod förs av Svensk Galopp. Stamboken kallas Svensk stuteribok för fullblod (SvSF).

Avelshingst DSC_0742 foto Amie Karlsson.JPG

Avelshingstar

På de här sidorna finns information och praktiska råd för dig som äger en avelshingst eller som ska välja en hingst till ditt sto.

Stuteri DSC_0134 Amie Karlsson.JPG

Praktisk information för stoägare

Det finns flera saker att tänka på när du har ett avelssto eller om du planerar att köpa ett dräktigt sto. Här finns information om betäckning i Sverige och utomlands samt vad som gäller om du köper ett dräktigt sto utomlands.

Stuteri DSC_0678 Amie Karlsson.JPG

Hästens nationalitet

På den här sidan kan du läsa om hästens nationalitet och vad det innebär att en häst är svenskuppfödd.

AHK_2777 Amie Karlsson.jpg

Uppfödarpremier

Uppfödare till svenskuppfödda galopphästar får uppfödarpremier.

Nyheter och artiklar om avel

Sanary (e. Invincible Spirit) började året med formtal 87 och är nu uppe i 94. Han och ridande Per-Anders Gråberg gav inte favoriten Sandtastic någon chans i Benny Jensen Memorial och segern blev enkel.

Tränare Nina Lindberg Lensvik berättade efteråt att han är i sin bästa form någonsin. 360 North Horse Racing äger. Teamet hade också framgångar i Stutteri Hjortebo Produce Stakes med 100 000 DKK till vinnaren. De var tvåa med Eternity Tree med Per-Anders Gråberg och trea med Tiny Dancer och Annie Nilsson Lindahl. Johanna Åberg tränar och deläger Jesse The Body (e. Eishin Dunkirk) tillsammans med Ramonia Gård AB som vann knappt före Hawthorn. Tor Harry Sigfridsson är uppfödare.

Läs mer: Lopprepriser på Fasttrackracing.dk nyheter på Galopsport.dk, resultat på Dansk Galop och kommande tävlingar på Galopbane.dk

Foto: Burt Seeger
WV1DvPZw Sanary.jpeg

Vi fick uppleva ännu en härlig sommarkväll och fina svenska framgångar på banan. Kvällen inleddes av två av våra duktiga amatörryttare – Emelie Gustafsson och Evelina Rönnlund.

Evelina Rönnlund tackade för förtroendet och bedömde tempot perfekt med Golders Green (e. Footstepsinthesand) som avlade maiden. Annette Stjernstrand tränar, Nathalie Mortensen äger och AB Åkerkullen är uppfödare. Grytåsa Ridcenter AB:s How Dare You (e. Hallucinate) inledde kvällen med seger tillsammans med Emelie Gustafsson. Marie Lustig tränar och Åse Uddgård är uppfödare. Åsa Edvardsson tränar Tootick (e. Dandy Man) som tog årets första seger i övertygande stil tillsammans med Silje Strand. Göteborg 1-Easy äger. I övrigt noterar vi att Rävdansens Stuteri AB:s Seven Nation Army (e. Barocci) också segrade.

Läs mer på: www.ovrevoll.no

Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
i-NdZmd2m-X3 tootick.jpg
Stockholm Yearling Sale 6.jpg Stockholm Yearling Sale 6.jpg

Anmälningslistan till Stockholm Yearling Sale är klar. Ett hundratal åringar har anmälts till årets auktion som kommer att hållas både digitalt och fysiskt den 16-18 september. Läs mer