Designa din dress

Genom det här verktyget kan du designa dina egna hästägarfärger.

Här kan du med hjälp av våra godkända mönster och färger kombinera din egen dress.

Information om verktyget

Vissa mönsterdelar går att få i två eller tre färger. Dubbelklicka på mönstret för att välja fler färger. De som går att få i fler färger visar då en 2:a eller 3:a.

I verktyget finns fler mönster än vad som Svensk Galopp tillåter. Alla godkända mönster finns i SRL Bilaga 2 Schema mönster.

Dressen komponeras med maximalt tre färger.

När du klickar på knappen ”Visa tillgänglighet” görs en kontroll mot Sportsystemet där svenska hästägarfärger finns inregistrerade. Kontrollen görs dock endast mot exakt likadana dressar, inte liknande dressar.

För att bli godkänd går dressen inte vara för snarlik redan inregistrerade dressar. Innan hästägarfärgerna kan registreras kommer de därför att kontrolleras av Svensk Galopp. Vi meddelar därefter dig om dressen blev godkänd eller inte.

Om du vill ansöka om registrering av dressen kan du enkelt ladda ner ansökan och komplettera med uppgifter om ägarskapet.

Ansökan skickar du till Svensk Galopp via e-post eller med vanlig post.

Fler sidor om hästägande

MOF200712-07822 (1) Magnus Östh.jpg

Bli hästägare

Att äga galopphäst är socialt, spännande och roligt. Är du intresserad av att köpa en galopphäst? Här hittar du information om hur du går tillväga för att bli hästägare inom galoppsporten.

Priser Elina Björklund.jpg

Prispengar och hästägarpremier

Svensk Galopp betalar årligen ut över 60 miljoner kronor i prispengar, hästägarpremier och uppfödarpremier.

Tävling jockeys Elina Björklund.jpg

Hästägarfärger

Det är hästägaren som bestämmer färgen och mönstret på tävlingsdressen som jockeyn ska rida i. Här kan du läsa om regler för hästägarfärger och hur du ansöker om en dress.

MOF200712-05693 Magnus Östh.jpg

Pseudonym

Du kan registrera en pseudonym för ditt ägarskap som visas istället för ditt namn. På den här sidan kan du läsa om hur du går tillväga.

Tävling KlappVinnarcirkeln Elina Björklund.jpg

Praktisk information om hästägande

Alla galopphästar ägs av ett ägarskap. På den här sidan kan du läsa om vad ett ägarskap är och vad det innebär att vara företrädare för ett ägarskap.