Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

long racing toppbild

En Long-resa – då brukar hästarna vinna

Hemma bra, men borta bäst. Jessica Long har elva segrar så här långt i år – tre hemma på Jägersro och åtta på bortaplan. Så det krävs helt enkelt en Long-resa för att hästarna ska prestera som bäst

 Sarookh vc
Jessica Long tar emot Sarookh och Oliver Wilsen efter segern i Stewards Cup på Bro Park.

Det är lite frustrerande, erkänner hon. Men i år har jag hästar som springer bäst på gräset och då får vi ta det.

Bro Park, Klampenborg och Göteborg. Där har ni banorna där Jessica tagit sina senaste segrar. Hemma på Jägersro startar hon knappt en häst längre.

Jag vet inte vad det beror på, men mina hästar går ingenting på hemmaplan.

Naturligtvis blir det en massa extrajobb. När vi pratar med Jessica har hon precis varit med fyra hästar för ett träningspass på gräset på Blommeröd strax utanför Höör. Det betyder några extra timmars extrajobb för att kunna jobba hästarna (och då har vi inte räknat tiden det tog att vända om för att hämta hunden hon glömde på Blommeröd).
Lite av skuld till gräsframgångarna är Benny Andersson och Chess Racing, hästarna har helt enkelt ”grässtammar”.

– Så är det, men det är ändå någon som brukar löpa bra på gruset.

Annars ser Jessicas träningsrörelse ut ungefär som vanligt, knappa 20 hästar på listan och en handfull talanger. Med lite flyt i de större löpen som kommer framöver kan hon komma upp runt 2,5 miljoner inridet och därmed tangera fjolårsresultatet. Kikar vi på träningslistan så finns det en del intressanta 2-åringar.

– Några kommer ni att få se i år, men framförallt tror jag att det finns en del som blir bra nästa år. Däremot kommer jag inte att rangordna dem eller ge några omdömen, säger Jessica bestämt.

Vi noterar Or Harry som är Inayas första avkomma (Lawman är pappa) och Bill med Jive som mamma, pappa är Rock of Gibraltar – en Coolmorehingst som legendariske fotbollsmanagern Alex Ferguson ägde.

På tal om Benny Andersson så har han en fin treåring i träning hos Jessica som heter Ready Teddy – en mycket kapabel hingst.

tassmania vinner dansk 2000 guineas square
Ready Teddy (Shane Karlsson) i Benny Anderssons schackrutiga dress slutar tvåa bakom Tassmania (Malin Holmberg) i Dansk 2000 Guineas på Klampenborg
Foto: Burt Seeger

 

– Han är sin egen motståndare. Det är en ständig balansgång med honom, berättar Jessica och ber oss glömma de senaste två starterna och tillägger sedan:

Han har inte alls visat allt ännu. Han ska gå till Danskt Derby (9:e augusti) och visar han allt det han kan så kan han vinna, så hög kapacitet har han.

Stallets stjärna Freestyler har en seger på tre starter så här långt i år och tränas just nu för en start i Marit Sveaas Minnelöp på Övrevoll (23 augusti).

– Det blir hans nästa uppgift, sen siktar vi på Stockholm Cup (20 september).

Så höll ögonen på Jessicas hästar – så fort de är ute på en Long-resa.

 

Här kan du se Jessica Longs träningslista

Anders Engman

 


 

Senast uppdaterad 2020-08-23. info@svenskgalopp.se

Bro Park



bro bankropp Till banan

Jägersro Galopp



jägers bankropp2 Till banan

Göteborg Galopp



GG bankropp2 Till banan