Vik den 6 juni för årets Nationaldagsgalopp!

14 mars 2018 09:20

Vik den 6 juni för årets Nationaldagsgalopp!

Att tävla om vem som har den snabbaste hästen är inget nytt. Redan för 6000 år sedan fanns kapplöpningar med hästar. Galopp är alltså varken unikt eller ovanligt. Ändå är det fortfarande något högtidligt över galoppsporten i Sverige. Det är kanske just därför den passar så bra att utöva på självaste Nationaldagen, vik den 6 juni i kalendern!

Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en folkkär tradition. Traditionen dateras dock tillbaka till 1831 då kapplöpningar årligen ägde rum på Ladugårdsgärdet, som det då kallades, fram till 1918. Även om det känns långt kvar till sommaren så börjar vi planera inför årets Nationaldag på Gärdet redan nu.

Vad som är klart för i år är att matutbudet kommer att bli ännu större och med mer valmöjligheter, allt för att underlätta för vår publik. Som vanligt kommer det finnas aktiviteter för både stora och små och ett fantastiskt grönområde att lapa solsken i och njuta av medhavd picknick. Självklart kommer det bjudas på mer överraskningar som vi kommer avslöja efter hand, so stay tuned!

Missa inte den traditionsenliga hattparaden som har blivit ett självklart inslag under Nationaldagsgaloppen. Alla som känner sig manade får delta och de bästa hattarna belönas med fina priser. Det är således inte för tidigt att börja fundera på din hatt redan nu om du vill ha en chans att knipa ett pris.

Nu längtar vi till våren och när den kommer är det inte långt kvar till Nationaldagsgaloppen 2018! Vik den 6 juni redan nu.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

nationaldagsgaloppen nationaldagsgaloppen

Kombinationen av Svensk Galopps ekonomiska situation och styrelsens bedömning av Coronaläget har lett till beslutet att Nationaldagsgaloppen 2021 ställs in. Läs mer

_DSC0807 _DSC0807

På grund av Covid-19 är ju som vi tidigare berättat Nationaldagsgaloppen på Gärdet inställd. Vad gör våra aktiva istället och hur känns det att dagen som så många sett fram emot inte blir av? Läs mer

MOF190606-305407 Magnus Östh.jpg MOF190606-305407 Magnus Östh.jpg

”Drottningen av Gärdet” utropades duktiga jockeyn Ulrika Holmquist till efter sina fyra segrar på Nationaldagsgaloppen 2019. Här kan du läsa om hennes tankar inför året och hur det känns efter beskedet att årets Nationaldagsgalopp ställs in. Läs mer