Foto: Elina Björklund
REMOTE_finish02.jpg

TV4 sänder tre timmar live från Nationaldagsgaloppen

23 maj 2022 19:54

Nationaldagsgaloppen är bäst på plats. Jublet, stämningen, farten, människorna och de snabba fullbloden – allt ger en fantastisk inramning. Men kan du inte vara på på plats finns det ett alternativ; TV4 sänder direkt i tre timmar.

– Jag är väldigt glad att vi kan tillsammans med TV4 kan erbjuda den möjligheten, säger Dennis Madsen, sportchef för Svensk Galopp. Det är ju en fantastisk dag, så det är bra att alla har möjlighet att ta del av den.

Sändningen kommer också att innehålla massor av galoppkunskap:

Programledare: Kajsa Gustafsson.

Galoppexperter: Julian McLaren och Josephine Chini.

Reporter på Gärdet: Matteus Lillieborg.

Producent: Björn Ekmark.

Redaktör: Robert Okpu.

Redaktören Robert Okpu har inte planerat sändningen i detalj ännu, men kan ändå tipsa om några inslag:

– Givetvis kommer vi att påminna om Ulrika Holmquists fyrling från 2019, senaste gången som Nationaldagsgaloppen avgjordes. Hon blev ju ”Drottningen av Gärdet”. Kanske lyfter vi fram någon av de som var med och startade Nationaldagsgaloppen.

Men sändningen från Gärdet kommer att domineras av ”här och nu”, helt enkelt en levande sändning som speglar allt som sker bland hästar, hattar och alla andra event.

Och reportern Mattias Lillieborg är redan taggad:

– Har du möjlighet, kom ut till Gärdet. Det kommer att bli en kanondag och jag kommer att vara på plats. Annars lovar jag en kanonsändning i TV.

Fotnot: TV4 sänder live 11.30-14.30.

Välkomna till Nationaldagsgaloppen den 6 juni! Fri entré.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Nationaldagsgaloppen 220606MOF-BLO00861.jpg Nationaldagsgaloppen 220606MOF-BLO00861.jpg

Vilken succé! Nationaldagsgaloppens återkomst efter pandemin blev inget annat än en stor succé. Massor av folk – publikrekord, perfekt väder och Per–Anders Gråberg som Kung av Gärdet. "Jag är så nöjd", sa Linda Persson, projektansvarig. "Vi har haft en kanondag." Läs mer

Steinway TOP Steinway TOP

Efter två års uppehåll samlades en rekordstor publik för att fira nationaldagen med galopptävlingar på Gärdet. Per-Anders Gråberg rivstartade dagen med att lotsa både The Skimmer och Steinway till seger. Maria Hagman-Erikssons hästar lade beslag på större delen av den generösa priskakan i Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cup (L). Läs mer

NDG.jpg NDG.jpg

På måndag, den 6 juni, är det återigen dags för Nationaldagsgaloppen på Gärdet. Här hittar du all info inför dagen. Som vanligt är det fri entré och gratis program. Läs mer