_DSC0807

Trist utan Nationaldagsgaloppen

5 juni 2020 12:30

På grund av Covid-19 är ju som vi tidigare berättat Nationaldagsgaloppen på Gärdet inställd. Vad gör våra aktiva istället och hur känns det att dagen som så många sett fram emot inte blir av?

Jockey Ulrika Holmquist tog storslam i fjol på Nationaldagen då hon vann inte mindre än fyra av dagens sex lopp. Hon har verkligen sett fram emot att återigen få komma ut på Gärdets bana under publikens jubel.

-Det känns jättetråkigt att det är inställt i år. Men som tur är tävlas det på Klampenborgs fina bana i Danmark och där har jag fått flera ritter. Ett litet plåster på såren i alla fall, säger Ulrika.

Både Per-Anders Gråberg och Elione Chaves, som även de vann på Gärdet i fjol, kommer även de att rida på den danska galoppbanan.

-Det blir nog minimalt med Nationaldagsfirande för min del. Kanske blir det en bit mat efter tävlingarna tillsammans med några kollegor, avslutar Ulrika Holmquist.

En annan jockey som verkligen har Gärdet som sin favoritbana är Fabienne De Geer. Hon har en riktigt bra statistik på banan och hade självklart även hon sett fram emot stämningen på Gärdet.

-Ja, det är supertrist att det inte blir någon Nationaldagsgalopp. Jag tackade nej till att rida i Danmark på lördag och istället planerar jag att paddla kajak. Om vädret blir för dåligt så blir det nog en match paddel istället. Sedan blir det kanske lite fix med segelbåten för att förbereda den inför sommarens äventyr, säger Fabienne.

Svensk Galopps vd Fredrik Reuterskiöld är självklart väldigt besviken över att vi inte kan arrangera Nationaldagsgaloppen i år. Han har de senaste åren haft som tradition att efter tävlingarna på Gärdet fortsätta ut på stan för en god middag tillsammans med familjen.

-Det känns ju oerhört tråkigt att vi inte kan genomföra Nationaldagsgaloppen i år. Ska man se det positiva så verkar det ju bli ett rejält oväder med regn under dagen och då hade nog förmodligen blivit mindre kul på Gärdet.

Efter att vi bestämt att ställa in Nationaldagsgaloppen så har jag planerat för en båttur. Men i och med regnet kommer den inte att bli av. Kanske blir den en god lunch på Skokloster och sedan lite stillsamt firande med familjen hemma i Sigtuna, avslutar Fredrik Reuterskiöld som hoppas att vi får en extra fin dag på Gärdet nästa år.

Vi önskar er alla en riktigt fin nationaldag och hälsar er varmt välkomna till Gärdet den 6 juni 2021!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Nationaldagsgaloppen 2019 MÖ.jpg Nationaldagsgaloppen 2019 MÖ.jpg

Efter två inställda år laddar vi för fullt inför Nationaldagsgaloppen 2022! Den 6 juni blir det galopptävlingar, uppträdanden och andra aktiviteter på Gärdet i centrala Stockholm. Läs mer

A7A01141.jpg A7A01141.jpg

Svensk Galopp har startat en insamling till Barncancerfonden som vi hoppas så många som möjligt vill bidra till. Dessutom säljer vi Stockholm Cup-kit där intäkterna helt eller delvis går direkt till Barncancerfonden. Läs mer

nationaldagsgaloppen nationaldagsgaloppen

Kombinationen av Svensk Galopps ekonomiska situation och styrelsens bedömning av Coronaläget har lett till beslutet att Nationaldagsgaloppen 2021 ställs in. Läs mer