Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Tjejerna dominerade i snöyran

19 juni 2013

Det var tjejerna som dominerade på Täby Galopp den här onsdagslunchen. Samtliga fem lopp vanns nämligen av kvinnliga ryttare. Gladast i snöyran var nog amatören Martina Hallenheim, som höll för favorittrycket och lotsade Golden Pacemaker till knapp seger i sin blott andra ritt i karriären. 608 system lyckades pricka in rätt V4-rad och belönades med 1 769 kronor.

Sportschau
Sportschau och Annelie Hollstenius spårade hela vägen.

Men vi tar det från början. Lunchens inledande Stohandicap såg öppen ut på förhand. Men när de fem hästarna väl lämnat startboxarna stod det tidigt klart att den 1 600 meter långa uppgörelsen skulle bli en ren straffspark för Sportschau.

Annelie Hollstenius sände genast fram det tyskfödda stoet till front. Runt slutsvängen drygade ekipaget ut ledningen och över upploppet handlade det om ren defilering.

Reed Door fullföljde godkänt som tvåa under comebackande Camilla Karlsson. Favoritspelade Cross A Lot (J Johansen) fick nöja sig med tredjeplatsen.

- Det blev väldigt lätt idag. Sportschau drog undan utan att jag behövde rida på henne full ut, summerade Annelie Hollstenius.

Sportschau tränas av amatören Lena Natt och Dag i skånska Skurup och betalade ett vinnarodds på dryga sju gånger pengarna. Utgångsvärdet på V4-spelet blev 207 kronor.

- Sportschau hanterar egentligen alla underlag men fungerar bäst när hon själv får bestämma takten i ledningen. Idag löste det sig helt perfekt och jag har hittat en ny uppgift för henne redan nästa vecka, sade Lena Natt och Dag.

Andra raka för Embarkation och Malin

Embarkation och lärlingen Malin J Karlsson ser ut att vara ett samspelt par. I V4-2, en Klass 3-handicap över 2 000 meter, fick den Hans-Inge Larsen-tränade fuxen en vilsam resa i draget bakom ledande Flashline. I utgången av slutsvängen lyfte Malin ut englandsimporten i banan, övertog taktpinnen med 200 meter kvar och hade inga större problem att hålla undan för fint avslutande Novasun (A Hollstenius).

- Jag satt egentligen bara och väntade bakom ledaren. Sedan sträckte Embarkation ut riktigt fint när jag lyfte ut honom i spåren, sade Malin J Karlsson om Camilla Lindberg och Lotta Saukhes fyraåring.

Martinas första seger

Att som amatörryttare axla favoritskapet i sin blott andra ritt i livet är ingen enkel uppgift. Men Martina Hallenheim gjorde inga misstag ombord på Katharina Stenefeldt-tränade Golden Pacemaker i V4-2.

Efter en lite avvaktande öppning slog Swedish Shave-sonen klorna i länge ledande Big Exs (J Gustafsson) och såg ut att gå mot en komfortabel viktoria. Men Black Duke och Milou Samuelsson kom starkt sista biten och när mållinjen skars var det endast en nos som skilde mellan de två hästarna.

- Det kändes bra hela vägen. Vi inledde lite avvaktande och sedan svarade Golden Pacemaker fint när jag bad om mer. Men visst, det blev ju hårt sista biten, sade Martina, som gick på British Racing School 2007 och numera rider ut turer hos Katharina Stenefeldt samtidigt som hon utbildar sig till kriminolog på Malmö Högskola.

Golden Pacemaker är uppfödd av Stall Lambada och ägs av Klagshamns Måleri och Fasad.

Kombinationen 3-6 på Lunchdubbeln betalade 19,94 och värdet inför den avslutande V4-avdelningen var 882 kronor.

Georgeblack spurtade hem V4-finalen

Lärlingen Emilie Backlund rider i medvind för tillfället och tog sin andra årsseger ombord på Bo Neuman-tränade Georgeblack i V4-finalen. Från en position längst bak i kön fick Eishin Dunkirk-sonen marschorder med 600 meter kvar och efter en stark upploppsspurt slog han klorna i länge ledande Abu Derby strax före mållinjen.

- Georgeblack är en okomplicerad häst som stod ganska billigt till i handicapen. I senaste starten blev upplägget helt fel. Georgeblack fungerar bäst om han får komma på speed som idag, sade Bo Neuman om femåringen, som både är ägd och uppfödd av Eva C S Pettersson.

V4-utdelningen landade på 1 769 kronor fördelat på 608 rätta system.

Loch Ordie - ett namn att lägga på minnet

Utanför streckspelet reds en novislöpning över 1 600 meter. Här presenterade Annika Källse ett nytt spännande namn i form av Loch Ordie. Under Rebecca Colldin tog englandsimporten genast hand om taktpinnen, skakade av sig motståndet runt slutsvängen och drygade ut till en överlägsen åttalängderstriumf över upploppet.

- Det här blev ju väldigt lätt, Loch Ordie cantrade praktiskt taget hem loppet idag, sade Rebecca Colldin efter årets andra ryttarseger.

Enligt programmet står tränare Annika Källse själv som ägare, men Loch Ordie såldes nyligen till ett helt nytt konsortie i stallet.

- När Loch Oride kom till stallet i höstas trodde jag att det skulle bli årsdebut först i vår, men han har utvecklats fantastiskt fint och tränat bäst av samtliga hästar i stallet, sade Annika.

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad

Förutom nio spännande galopplopp så är det på onsdag dags för en ny Näringslivsdag i samarbete med Upplands-Bro kommun. I publikhallen arrangeras en företagsmässa där många lokala företag kommer och visar upp sig. Sportsligt finns det mycket intressant att se fram emot. Läs mer

i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023 i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023

Det är en stor bedrift att vinna en sådan här internationell jockeyturnering en gång, men att göra det två gånger på två försök är otroligt bra gjort. Det är precis vad Ulrika Holmquist lyckades med när hon under söndagen presterade imponerande insatser i sadeln i den kvinnliga jockeyturneringen Campeonato Internacional de Jocketas på Hipódromo de la Zarzuela i Madrid. Läs mer

St Leger Göteborg St Leger Göteborg

25 september 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Näringslivsdag på Bro Park, en klassisk säsongsfinal på Göteborg Galopp och flera storlopp i Norge. Det händer mycket spännande i den skandinaviska galoppsporten denna vecka. Till det kan läggas Prix de l'Arc de Triomphe, som avgörs i Paris på söndag. Läs mer