Moon String TOP

Tävlingsreferat: Moon String visade fartresurser i Kay Jensens Pris

22 juni 2022 16:37

Sprinten Kay Jensens Pris för de treåriga hästarna toppade onsdagens program på Jägersro. Den 1 200 meter långa uppgörelsen fick en fin vinnare i form av Moon String från Fredrik Reuterskiöld stall. Skimmeln reds till seger av Valmir De Azeredo.

Moon String mål

Det gick undan från start när innerspårets Vividarling genast blev uppvaktad av Thatsthefinest. Moon String började hämta in ledarduons försprång genom kurvan och med 200 meter kvar hade El Kabeir-sonen tätkänning. Thatsthefinest bet ifrån sig berömvärt, men tvingades kapitulera mot Moon String i slutvinjetten.

- Det gick fort från start och Valmir fick kanske börja rida lite tidigare än planerat. Men Moon String är en stark häst med fin utvecklingskurva och han gick hela vägen in i mål. Nu siktar vi in oss på Derby Sprint, sade Fredrik Reuterskiöld.

Ägarduon Bodil Hallencreutz och Barbro Wehtje skörade fina framgångar med sprinten Let’sgoforit för några år sedan, även det en karismatisk skimmel.

- Nu får vi se om Moon String kan bli lika bra, sade Bodil.

Zamson Zaid för andra året i rad

Redan i den följande uppgörelsen var Bodil Hallencreutz och Barbro Wehtje tillbaka i vinnarcirkeln. Den här gången i egenskap av prisutdelare i Let’sgoforit Guldlöpning. Upplösningen i den kilometer långa sprinten blev riktigt rafflande efter att Dina Danekilde-tränade Zamson Zaid fångat in Irish Action i det sista galoppsprånget.

Från ett utvändigt startspår gav Sandro De Paiva Zamson Zaid en avvaktande inledning, samtidigt som Maid närmast planenligt tog hand om taktpinnen i rusningen in mot kurvan. När sedan Irish Action påbörjade ett avancemang i spåren var Zamson Zaid inte sen att hänga på.

Irish Action höll starkt över hela upploppsrakan. Men Zamson Zaid plockade sakta men säkert in favoritens försprång och i det allra sista galoppsprånget lyckades Hallucinate-sonen knipa segern med ett huvud.

Dina Danekilde har fin form i sitt stall och sadlade som bekant ut Buddy Bob till en Listed-seger i tyska Hannover den gångna helgen.

- Zamson Zaid är snabb och han vann faktiskt just det här loppet förra året. Nästa uppgift blir Zawawi Sprint på Derbydagen, sade Dina-som äger Jan Johansson-uppfödningen tillsammans med Colleger Racing.

Zamson Zaid

Siktar på Derbyt

Röde Baronen gjorde sin första start över stayerdistans i dagens avslutande treårslöpning. Med Andreas Tapia Dalbark vid tyglarna levererade Vanja Sandrups adept en prestation som lovar gott inför kommande uppgifter.

Röde Baronen tog genast hand om ledningen i den 2 200 meter långa uppgörelsen och fick snart Tiny Dancer utvändigt om sig. När Andreas sedan lättade på tyglarna i utgången av sista sväng lämnade Casamento-sonen konkurrenterna bakom sig och drygade ut till en överlägsen sjulängders-seger över de sista 200 meterna.

- Röde Baronen är verkligen iordning nu och han gör det så otroligt lätt. Den 17 juli rids Svenskt Derby och dit ska vi, konstaterade Vanja Sandrup om fuxen som både ägs och är uppfödd av Jan och Maj-Lis Marttorp.

Röde Baronen

Askungen fångade in Powerhouse

Askungen har fått en mersmakande start på karriären. Nina Lensviks treåring tog sig an ett gäng äldre motståndare i en 1 730 meter lång Silverhandicap och löste uppgiften på ett utmärkt sätt under rutinerade Per-Anders Gråberg.

Cece Adorable öppnade friskt och det var ett ganska utdraget fält som svängde in på bortre lång. Per-Anders gav Askungen en lugnare inledning, innan han sände fram El Kabeir-dottern som fyra i ingången till sista sväng.

Powerhouse, som legat med i draget bakom ledaren, övertog kommandot vid upploppets början och såg för en stund ut att gå i land med uppgiften. Men Askungens spurt över de sista 150 meterna var riktigt stark och strax före mållinjen lyckades hon fånga in Powerhouse.

- Askungen fick en ganska tuff resa idag, men hon kom riktigt starkt på slutet. Min förhoppning är att nästa start blir Derby Mile, sade Nina Lensvik om 360 North Horse Racings irlandsimport.

Askungen

Första segern i fjärde försöket

Efter tre försök tidigare i år var treåriga Zimbabwe mogen att avlägga sitt maidenship. Samtidigt kunde tränare Fredrik Reuterskiöld och jockey Valmir De Azeredo bokföra dagens andra viktoria.

Zimbabwe hittade snabbt ett fint invändigt smygläge bakom tätduon Sweet Cake och So Devine. När sedan Fade Into Darkness skruvade upp farten och övertog kommandot genom sista sväng hängde Mastercraftsman-dottern på fint strax bakom. Ledarens försprång var inhämtat i god tid före mållinjen och segernollan spräcktes med en dryg längd.

- Zimbabwe har kanske sina begränsningar. Men hon såg bättre ut idag än i de tidigare starterna och det finns förhoppningsvis ytterligare några kilo till i henne. Zimbabwe är anmäld till Oaks och därmed kan kanske Altamiralöpning vara ett tänkbart mål, sade Fredrik Reuterskiöld om stoet som ägs av Hästgruppen i Lund AB.

Zimbawe

Ifach trivs bäst på Jägersro

Det blev dansk seger i en 2 200 meter lång Järnlöpning. Ifach från Sandie Kjaers stall verkar trivas extra bra på Jägersro-ovalen och gjorde knappast resan från Klampenborg förgäves. Appel Au Maitre-sonen reds av Sandro De Paiva, som därmed fick göra dagens andra besök i vinnarcirkeln.

Efter en avvaktande inledning i kön avancerade Ifach fram och slog klorna i länge ledande Apple of My Eye en bit in på upploppsrakan. När fyraåringen skar mållinjen hade segergreppet drygats ut med närmare tre längder.

Ifach inledde året med en seger och en tredjeplats på Jägersro.

- Vi får nog fortsätta att starta honom på Jägersro framöver. Ifach var väldigt lugn inför start idag och han gillar att arbeta sig upp genom fältet, sade tränaren.

Ifach är uppfödd i Sverige av Star Face AB och ägs av Healthy Horse.

Ifach

Yngst i fältet – först i mål

Treåriga Tough Love från Madeleine Smiths stall på Angarn hade inga problem att matcha fyra äldre konkurrenter i en Järnhandicap över 1 730 meter lång Järnhandicap. Med sin tränare vid tyglarna spräckte Hallucinate-dottern segernollan med närmare tre längder.

Efter en avvaktande inledning som fyra bakom ledande Mrs April styrde Madeleine Smith ut Tough Love i spåren i utgången av sista sväng, varpå det treåriga stoet slog klorna i Sixten Blixten i god tid före mållinjen.

- Tough Love hade en del otur ifjol och gick liksom många andra hästar i stallet dåligt, sade Madeleine Smith, som äger Ljungstorp-uppfödningen tillsammans med Susanne Månsson i HB Bounty Hunter.

Tough Love

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fredagsbloggen Swinging.jpg Fredagsbloggen Swinging.jpg

Svenska framgångar på kontinenten, Swinging Of Venice fortsätter att vinna, en speciell GN-seger och fina lopp på Övrevoll. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer

Per-Anders Gråberg 220606MOF-BMO02598.jpeg Per-Anders Gråberg 220606MOF-BMO02598.jpeg

Per–Anders Gråberg behärskar alla tre grenarna i trekampen. Och han är urstark – och uthållig. Favorit till att vinna ATG Hästarnas Mästare den första juli på Jägersro? "Nja, säger han och skrattar. Det är fyra bra ryttare med och sen är det en 'materialsport' vi håller på med så jag vet inte om jag ska kallas favorit." Läs mer

Stefan Jönsson Stefan Jönsson

ATG Hästarnas Mästare närmar sig – den 1 juli är det dags. Kanske faller avgörande i den avslutande banhoppningen, precis som det gjorde förra gången när Klara Hammarström vann. Den som har koll på svårigheterna och regisserar dramatiken är banbyggaren Stefan Jönsson. Läs mer