Foto: Romus Ramström
Galoppet Del 2 (41 of 66)

I fjol hade Svensk Travsport en rasuppvisning där publiken på Gärdet fick ta del av alla discipliner.

Svensk Travsport och Svensk Galopp fördjupar samarbetet runt Nationaldagsgaloppen

14 april 2023 20:03

Den stora nyheten i det samarbetet är att publiken kommer att bjudas på ett riktigt montélopp med några av Sveriges främsta montéryttare. – Det kommer att bli en häftig upplevelse, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla, som ansvarar för montéloppet.

Monté är travridning, urpsrungligen kommer tävlingsformen från Frankrike, och det handlar helt enkelt att rida så snabbt som möjligt i trav. På Gärdet kommer åtta ekipage att starta och de ska tävla över ett drygt varv på Gärdets gräsbana vilket innebär 1450 meter.

– Vi är väldigt tacksamma att få visa upp montésporten på Gärdet, fortsätter Malmrot. Det är ju ett fantastiskt skyltfönster med den jättelika och positiva publiken.

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Anders Malmrot

Solvallas sportchef Anders Malmrot

Annars är det Helena Gärtner som ansvarar för upplägget från travsportens sida. Och Helena är som klippt och skuren för det uppdraget med tanke hennes långa engagemang även inom Svensk Galopp.

– Vi inledde ju samarbetet redan förra året, men i år har vi mer tid på oss så jag tror att det blir riktigt bra, säger Gärtner och pekar på ytterligare spännande saker från samarbetet.

# En käpphästtävling mellan ungdomar från galoppsporten och travsporten.

# Tandemkörning med kändisar i en speciell typ av sulky med plats för två personer.

# Solvalla Travskola finns på plats med ponnytravare.

# Ett tält där Solvalla Travskola och Svensk Travsport ger information och upplevelser.

Foto: Romus Ramström
1_5 Juni Lindas team (80 of 84)

Svenskt Travsports Helena Gärtner tillsammans med projektledare Linda Persson och byggmästare Peter Gudmundson.

– Det var väldigt lyckat och trevligt förra året och det blir minst lika bra i år, lovar Helena Gärtner. Det är en dag med massor av barn– och ungdomsaktiviteter.

Nationaldagsgaloppen är ett arrangemang av Svensk Galopp på Gärdet i Stockholm den sjätte juni. Grunden är ett antal galopplopp, underhållning, aktiviteter för stora och små och allt inför en publik på upp mot 50 000 åskådare.

– Nationaldagsgaloppen har blivit en väldigt uppskattad tradition på Nationaldagen, berättar Linda Persson som är evenemangsansvarig. Och jag kan lova en fantastisk dag med upplevelser för alla.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

220606MOF-BLO00258 220606MOF-BLO00258

På tisdag, den 6 juni, är det återigen dags för Nationaldagsgaloppen på Gärdet. Här hittar du all info inför dagen. Som vanligt är det fri entré och gratis program. Läs mer

IMG_3752 IMG_3752

Allt ser bra ut inför Nationaldagsgaloppen 2023. Inte minst banan, som hästarna ska springa på. -Förutsättningarna på Gärdet är så bra som de kan bli i år, säger banmästare Tove Gladh-Brandt. Läs mer

2222 2222

Alina Öhgren skulle ha varit med på Nationaldagsgaloppen redan för tio år sedan, med sin ponny Norrskenets Grim, men shettisen kom dessvärre inte med i ponnyloppet. Nu är Alina äntligen med, hon rider fyra “stora” hästar på Gärdet den 6 juni. Läs mer