Foto: Magnus Östh/Svensk Galopp
Nationaldagsgaloppen 220606MOF-BLO00861.jpg

Lazom Al Khalediah och Ulrika Holmquist (närmast kameran) vinner Sheikh Bin Sultan Al Nahyan Cup (L) före Ayman och Fredrik Janetzky.

Publikrekord när Nationaldagsgaloppen var tillbaka på Gärdet

6 juni 2022 19:03

Vilken succé! Nationaldagsgaloppens återkomst efter pandemin blev inget annat än en stor succé. Massor av folk – publikrekord, perfekt väder och Per–Anders Gråberg som Kung av Gärdet. "Jag är så nöjd", sa Linda Persson, projektansvarig. "Vi har haft en kanondag."

Det var Per–Anders Gråberg som blev segerrikaste ryttare.

– Det är fantastiskt att få vara tillbaka och få rida för så här många människor, sa Per-Anders efter att ha vunnit sitt andra raka lopp inför de jublande massorna på Gärdet.

Per-Anders vann två lopp och var smått lyrisk:

– Det stod jublande publik runt hela banan, det är bara här. Det finns inte någon annan stans i världen.

Per-Anders Gråberg är en av Sveriges absolut främsta jockeys, han har ridit lopp runt hela världen men var ändå ”tagen” över stämningen Gärdet. Han bjöd också på segergest båda gångerna som han var först över mållinjen.

– Hästarna tycker också att det är skoj med all publik. Det märks att de verkligen tänder till.

Ulrika Holmquist, Drottningen av Gärdet, vann också ett lopp och vi måste förstås nämna Daniella Haglund som tränar Black Pepper. Hon tog sin första seger som tränare på Gärdet.

– Det är helt osannolikt, sa Daniella när hon fick en pratstund med Per Skoglund efter vinsten. Det här är min tredje start som tränare och så vinner vi här.

Nationaldagsgaloppen var annars en stor folkfest.

# Två riviga ponnygalopplopp.

# Uppvisning i Dubbelsulky med stjärnkusken Erik Adielsson.

# Uppskattade artistuppträdanden.

– Vi är jättenöjda med det här och ser redan fram mot nästa år, sa Maria Croon, vd på Svensk Travsport som för första gången var samarbetspartner till Svensk Galopp på Gärdet.

Foto: Magnus Östh/Svensk Galopp
Nationaldagsgaloppen 220606MOF-BLO00397.jpg

Steinway och Per-Anders Gråberg vann Jockeyklubbens 6 Juni Cup.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_1156 (2).jpg DSC_1156 (2).jpg

Svensk Galopp har sedan 2020 ett samarbete med Barncancerfonden. Under september månad tar vi ett krafttag och samlar in pengar genom en rad olika aktiviteter på våra galoppbanor. Läs mer

Steinway TOP Steinway TOP

Efter två års uppehåll samlades en rekordstor publik för att fira nationaldagen med galopptävlingar på Gärdet. Per-Anders Gråberg rivstartade dagen med att lotsa både The Skimmer och Steinway till seger. Maria Hagman-Erikssons hästar lade beslag på större delen av den generösa priskakan i Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cup (L). Läs mer

NDG.jpg NDG.jpg

På måndag, den 6 juni, är det återigen dags för Nationaldagsgaloppen på Gärdet. Här hittar du all info inför dagen. Som vanligt är det fri entré och gratis program. Läs mer