220606MOF-BLO00258

Nationaldagsgaloppen 2022

Planeringen är igång inför Nationaldagsgaloppen 2023

13 februari 2023 18:39

Nationaldagsgaloppen återvände 2022 efter två års pandemiupphåll och det blev en stor succé. Nu är planeringen för årets upplaga i full gång.

Fundamentet för Nationaldagsgaloppen är förstås de spännande galopploppen, för både stora hästar och de charmiga ponnygaloppörerna. Men runt omkring händer det massor av spännande saker i vanlig ordning.  

Svensk Travsport var för första gången med 2022 och visade upp travsporten på Gärdet. De är förstås med även i år och det blir därmed större fokus på hästar på Sveriges nationaldag!

Foto: Roman Ramström
Galoppet Del 2 (4 of 66)

Från Svensk Travsports rasuppvisning på Gärdet 2022, på bilden ser ni ett kallblod.

Det planeras förstås även för den populära hattparaden med tre kategorier; Gärdets bästa Hatt, Bästa barnhatt och Match your Dog.

Hattparad

Bild från hattklassen Match Your Dog på Gärdet.

På barnområdet kommer det finnas massor av kul att hitta på för barnen också; inte minst den populära ponnyridningen och käpphästhoppningen.

Galopptältet var väldigt populärt i fjol och vi kan redan nu flagga för roliga tävlingar med riktigt fina och attraktiva priser.

Foto: Roman Ramström
Startödöd

Käpphästar på Gärdet även i år!

I vanlig ordning bjuds det på artistuppträdande, käpphästrace och massa annat roligt som ramar in denna fartfyllda dag.

Fri entré och gratis program – boka in den 6 juni redan nu!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC07772 DSC07772

På nationaldagen den 6 juni är det äntligen dags för årets stora folkfest - Nationaldagsgaloppen på Gärdet. I år gästas festen av artisterna Klara Hammarström och Mange Schmidt som bjuder på både ny musik och (glassiga) hits. Och såklart årets hattparadsdomare - musikern Anders Bagge, dansprofilen Ann Wilson och årets nytillskott, simstjärnan Therese Alshammar. Och viktigaste av alla är förstås våra galoppstjärnor som ger sitt allt och bjuder på nagelbitande spänning. Läs mer

Norrskenets Grim 5420 Norrskenets Grim 5420

Hästar och hundar är självklara besökare och deltagare i Nationaldagsgaloppen. I år vill vi uppmärksamma våra fyrbenta hjältar lite extra och låta dem ta ordentlig plats i strålkastarljuset. Förutom dagens fantastiska galopp- och travhästar kommer vi att få träffa ATGs kändismodell Vinnie, kloka ponnygaloppstjärnan Norrskenets Grim, Sveriges enda antidopinghund Lykke och hjältarna Snöboll och Chip. Läs mer

Anna Thelander Anna Thelander

Nytt för i år är att galopprofilen Anna Thelander tar över som konferencier efter Per Skoglund. Vi har ställt några frågor till Anna inför årets stora folkfest. Läs mer