220606MOF-BLO00258

Nationaldagsgaloppen 2022

Planeringen är igång inför Nationaldagsgaloppen 2023

13 februari 2023 18:39

Nationaldagsgaloppen återvände 2022 efter två års pandemiupphåll och det blev en stor succé. Nu är planeringen för årets upplaga i full gång.

Fundamentet för Nationaldagsgaloppen är förstås de spännande galopploppen, för både stora hästar och de charmiga ponnygaloppörerna. Men runt omkring händer det massor av spännande saker i vanlig ordning.  

Svensk Travsport var för första gången med 2022 och visade upp travsporten på Gärdet. De är förstås med även i år och det blir därmed större fokus på hästar på Sveriges nationaldag!

Foto: Roman Ramström
Galoppet Del 2 (4 of 66)

Från Svensk Travsports rasuppvisning på Gärdet 2022, på bilden ser ni ett kallblod.

Det planeras förstås även för den populära hattparaden med tre kategorier; Gärdets bästa Hatt, Bästa barnhatt och Match your Dog.

Hattparad

Bild från hattklassen Match Your Dog på Gärdet.

På barnområdet kommer det finnas massor av kul att hitta på för barnen också; inte minst den populära ponnyridningen och käpphästhoppningen.

Galopptältet var väldigt populärt i fjol och vi kan redan nu flagga för roliga tävlingar med riktigt fina och attraktiva priser.

Foto: Roman Ramström
Startödöd

Käpphästar på Gärdet även i år!

I vanlig ordning bjuds det på artistuppträdande, käpphästrace och massa annat roligt som ramar in denna fartfyllda dag.

Fri entré och gratis program – boka in den 6 juni redan nu!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_1156 (2).jpg DSC_1156 (2).jpg

Svensk Galopp har sedan 2020 ett samarbete med Barncancerfonden. Under september månad tar vi ett krafttag och samlar in pengar genom en rad olika aktiviteter på våra galoppbanor. Läs mer

Nationaldagsgaloppen 220606MOF-BLO00861.jpg Nationaldagsgaloppen 220606MOF-BLO00861.jpg

Vilken succé! Nationaldagsgaloppens återkomst efter pandemin blev inget annat än en stor succé. Massor av folk – publikrekord, perfekt väder och Per–Anders Gråberg som Kung av Gärdet. "Jag är så nöjd", sa Linda Persson, projektansvarig. "Vi har haft en kanondag." Läs mer

Steinway TOP Steinway TOP

Efter två års uppehåll samlades en rekordstor publik för att fira nationaldagen med galopptävlingar på Gärdet. Per-Anders Gråberg rivstartade dagen med att lotsa både The Skimmer och Steinway till seger. Maria Hagman-Erikssons hästar lade beslag på större delen av den generösa priskakan i Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cup (L). Läs mer