Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Mimmi Jarl berättar om en spännande utbildning

30 januari 2018

Under våren 2016 deltog Mimmi Jarl, Tobias Olofsson och Elliot Öhgren i del 1 av projektet Hästnäringens Unga Ledare (HUL) som Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) finansierar. Här får du veta mer om projektet.

mad makz mimmi jarl fanny olsson square
Mimmi Jarl

 

Idén till projektet kom från “Framtidsspaningen” som Hästnäringens Ungdoms Satsning (HUS) anordnade 2011-2012. Detta utmynnade i ett projekt som kallades “Framtidsspanarna”. Efter ett par år påbörjades planeringen om en ny ledarskapsutbildning och resultatet blev HUL.

Under del 1 fick vi lära oss hur de olika organisationerna inom hästnäringen strukturellt är uppbyggda. Vi fick också mer kött på benen gällande hur arbetet i en styrelse fungerar samt hur man ska tolka ekonomiredovisningar och vad olika termer betyder.

Vi var ungefär 40 personer från de olika organisationerna. Vi gick igenom olika grupparbeten, projekt och knöt viktiga kontakter. Den sista dagen fick vi hålla en presentation för beslutsfattarna inom de olika organisationerna. Där fick vi svar på många av våra olika frågeställningar som vi jobbat fram under projektets gång.

Jag har definitivt haft hjälp av den grundläggande kunskapen jag fick under den här utbildningen. Både inom mitt styrelseuppdrag som adjungerad i Svensk Galopps styrelse och i mina andra beslutsfattande roller i andra styrelser. Efter att ha gått del 1 kände jag mig mer säker i min roll och kunde prestera på ett helt annat sätt i mitt arbete.

När del 1 var slut så ansökte jag om att få vara med i del 2 som var ett fördjupningsprogram. Här fick vi lära oss ännu mer om hur man skall uppträda i en ledarposition. Vi genomförde olika samarbetsövningar och redovisade olika projekt i grupper där vi hade vissa riktlinjer att gå efter. Varje grupp var sammansatt så att våra egenskaper skulle komplettera varandra så mycket som möjligt. Det var väldigt lärorikt att få bättre insikt om hur ens egna svagheter kan kompletteras med andras styrkor för att få fram ett så bra resultat som möjligt. Projekten skulle genomföras enligt vissa normer och vi fick också en del medieträning i form av intervjuer.

Den stora uppgiften inom del 2 var att vi skulle genomföra en veckas praktik inom organisationen. Jag fick vara i Göteborg under EM i Ridsport i augusti där jag stod i ATG:s monter för Svensk Galopps räkning. Det var ett minne för livet och absolut något jag hade kunnat tänka mig arbeta med. För att knyta ihop säcken så fick jag klura ut vad jag vill arbeta med i framtiden. Målet var, till stor del, att de ville påvisa att man kan lyckas på andra sätt inom hästnäringen utan att vara till exempel vara en jockey eller hoppryttare och det är den största anledningen till att jag sökte till HUL-projektet.

Alla ni som vill lära er och är intresserade - SÖK! Ni kommer inte ångra er.

Mimmi Jarl

Länkar:
https://hastnaringen.se/mot-mimmi-jarl-en-engagerad-ung-ledare-galoppsporten/

https://hastnaringen.se/det-har-gor-vi/ungdomsarena-för-aktivitet-och-ledarskap/hastnaringens-unga-ledare/

-

 

Fler nyheter, artiklar och annonser

DSC_5550
DSC_5550

På Galoppgalan i februari stod då elvaårige Noah Ahlberg sida vid sida med några av Sveriges mest framgångsrika jockeys – som nykorad Ponnyjockeychampion efter hela 13 segrar under 2024. Nu väntar hans sista säsong på a-ponny, och målen för året är redan tydligt uppsatta. Vi tog en pratstund med Noah inför ett spännande tävlingsår som snart drar igång. Läs mer

Twirling Ghost
Twirling Ghost

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, en ryttarlicenskurs, tre ponnylicenskurser, temaföreläsningar samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer

3b.jpg
3b.jpg

Vill du utvecklas som arbetsgivare och ledare, lära dig mer om arbetsmarknaden och vägen till schyssta villkor? Under 2025 erbjuds flera digitala arbetsmarknadsutbildningar. Läs mer