Foto: Magnus Östh
IMG_3617

Inför Nationaldagsgaloppen: Projektledaren om årets nyheter och förbättringar

5 april 2024 09:55

Förberedelserna inför årets Nationaldagsgalopp är igång. Den 6 juni flyttar galoppsporten till Gärdet i centrala Stockholm för en dag. Vi tar pulsen på Linda Persson, projektledare för Nationaldagsgaloppen på Svensk Galopp, som har varit med sedan starten 2013.

Hej Linda, hur känns det?

– Det är jätteroligt att vara igång med förberedelserna! Nationaldagsgaloppen har blivit en kär tradition för många och lockar över 50 000 stockholmare varje år. Att få bjuda på en av årets största folkfester och visa upp vår fina galoppsport - på självaste Nationaldagen dessutom - är en fantastisk känsla.

Några nyheter inför i år?

– Vi får jättefin feedback från våra besökare, något som vi på Svensk Galopp är väldigt stolta över. Så det allra mesta ska vi fortsätta göra precis som tidigare. Men det finns några förbättringar som vi nu tar tag i.

– Dels inför vi frivilliga fribiljetter. De besökare som bokar en kostnadsfri biljett får ta del av attraktiva erbjudanden och aktuell information inför evenemanget. Förhoppningen är att vi bättre når ut med både information och feststämning inför och efter evenemanget och kan förbättra upplevelsen för våra besökare.

– Dessutom flyttar vi Svensk Galopps tält så att det ligger precis vid entrén till området. Då kan vi lättare fånga upp frågor och hjälpa våra besökare att registrera sina biljetter och ta del av sina erbjudanden. Vi ser fram emot många trevliga samtal.

– En tredje nyhet är att vi övergår till digitala program. Tidigare har vi delat ut tryckta program till alla besökare men i år får de som registrerar sin biljett i Svensk Galopps tält ett tryckt program.

Varför tycker du att man ska gå på Nationaldagsgaloppen?

– För att det är årets roligaste dag, dit alla är välkomna och där det finns något för alla att göra! Men det främsta skälet är förstås att på så nära håll få uppleva galoppsporten när den är som allra bäst.

– Så packa picknick-korgen, slå dig ned i gröngräset och mingla med andra nationaldagsfirande stockholmare. Njut av härlig underhållning, ät något gott och ta en öl med kompisarna i serveringsområdet. Ta med dig barnen och lek i barnområdet. Och glöm för all del inte att säga hej till oss i Svensk Galopps tält!

Fakta: Nationaldagsgaloppen

Fira nationaldagen med spänning, glädje och gemenskap när Nationaldagsgaloppen återigen flyttar in till Gärdet i Stockholm den 6 juni.

I år bjuder vi på fem galopplöpningar och två montélopp. Loppen ramas in av en härlig feststämning, ponnylopp och flera andra aktiviteter.

Det är fri entré för alla. Läs mer och boka din biljett på Nationaldagsgaloppens webbsida.

Fakta: Nationaldagsgaloppen

Fira nationaldagen med spänning, glädje och gemenskap när Nationaldagsgaloppen återigen flyttar in till Gärdet i Stockholm den 6 juni.

I år bjuder vi på fem galopplöpningar och två montélopp. Loppen ramas in av en härlig feststämning, ponnylopp och flera andra aktiviteter.

Det är fri entré för alla. Läs mer och boka din biljett på Nationaldagsgaloppens webbsida.

Foto: Elina Björklund
Fält

Samlat fält på Nationaldagsgaloppen.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC07772 DSC07772

På nationaldagen den 6 juni är det äntligen dags för årets stora folkfest - Nationaldagsgaloppen på Gärdet. I år gästas festen av artisterna Klara Hammarström och Mange Schmidt som bjuder på både ny musik och (glassiga) hits. Och såklart årets hattparadsdomare - musikern Anders Bagge, dansprofilen Ann Wilson och årets nytillskott, simstjärnan Therese Alshammar. Och viktigaste av alla är förstås våra galoppstjärnor som ger sitt allt och bjuder på nagelbitande spänning. Läs mer

Norrskenets Grim 5420 Norrskenets Grim 5420

Hästar och hundar är självklara besökare och deltagare i Nationaldagsgaloppen. I år vill vi uppmärksamma våra fyrbenta hjältar lite extra och låta dem ta ordentlig plats i strålkastarljuset. Förutom dagens fantastiska galopp- och travhästar kommer vi att få träffa ATGs kändismodell Vinnie, kloka ponnygaloppstjärnan Norrskenets Grim, Sveriges enda antidopinghund Lykke och hjältarna Snöboll och Chip. Läs mer

Anna Thelander Anna Thelander

Nytt för i år är att galopprofilen Anna Thelander tar över som konferencier efter Per Skoglund. Vi har ställt några frågor till Anna inför årets stora folkfest. Läs mer