Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Fina chanser för Team Schillström Gärdet

4 juni 2019 08:37

Amatörtränaren Göran Schillström har åtta galopphästar i sitt stall på Bro Park. Tre av hästarna ska tävla under Nationaldagsgaloppen och Göran tror på bra chanser för stallet under dagen.

Amatörtränaren Göran Schillström har åtta galopphästar i sitt stall på Bro Park. Tre av hästarna ska tävla under ATG Nationaldagsgaloppen och Göran tror på bra chanser för stallet under dagen.

Att vara amatörtränare innebär att man tränar en eller flera galopphästar på hobbybasis. Man själv eller en familjemedlem måste också helt eller delvis äga de hästar man tränar vilket inte gäller för de professionella tränarna. De tar emot och tränar andra personers hästar vilket är deras huvudsyssla.

Till vardags arbetar Göran Schillström med sitt eget företag som håller på med skyltproduktion. Men självklart tar galopphästarna mycket av Görans tid.  Han är en av galoppens amatörtränare och har ett ovanligt stort stall med hela åtta hästar.

Double Ten heter en av stallets hästar som ska tävla på Gärdet på torsdag. Han vann ett lopp på samma bana 2017 men stod då i ett annat stall. I år är han segertippad och nog hoppas stallet på en seger.

-Double Ten tränar på bra och han kan banan. När han vann på Gärdet satt Per Anders Gråberg i sadeln och det är han som rider Double Ten även på torsdag.  vunnit tidigare. Det känns som om det kan gå vägen, säger Göran.

Double Tens stallkamrater Spirit River och El Gordo ska också vara med och tävla på Nationaldagsgaloppen på torsdag. El Gordo vann i sin senaste start och är alltså i absolut toppform. För Spirit River har det varit lite sämre på sistone men hästen har bra kapacitet och kan vara en rolig outsider för spelarna på torsdag.

-El Gordo har ett lågt startnummer och kommer han iväg bra från start finns chanse. Jag tror att den här lite trixiga banan kan passa El Gordo då han är en liten häst. Ett litet frågetecken är att det är gräs. Han har inte startat så många gånger på det underlaget och det är första gången för honom inne på Gärdet.

Spirit River däremot gillar gräs högt och rent. Även för honom är det här första starten på banan och jag tror att det passar honom bra att få gå med lite vikt mot lite bättre hästar. Har han vaknat på rätt sida på torsdag kan han skrälla, han börjar hitta fjolårsformen. Men han är den häst jag är mest osäker på av mina tre starthästar på torsdag, avslutar Göran.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

MOF190616-108466.jpg MOF190616-108466.jpg

Nu är den preliminära tävlingskalendern för 2022 publicerad. En nyhet är att det blir några fler tävlingsdagar på vardagskvällar. Dessutom är Nationaldagsgaloppen äntligen tillbaka! Läs mer

Nationaldagsgaloppen 2019 MÖ.jpg Nationaldagsgaloppen 2019 MÖ.jpg

Efter två inställda år laddar vi för fullt inför Nationaldagsgaloppen 2022! Den 6 juni blir det galopptävlingar, uppträdanden och andra aktiviteter på Gärdet i centrala Stockholm. Läs mer

A7A01141.jpg A7A01141.jpg

Svensk Galopp har startat en insamling till Barncancerfonden som vi hoppas så många som möjligt vill bidra till. Dessutom säljer vi Stockholm Cup-kit där intäkterna helt eller delvis går direkt till Barncancerfonden. Läs mer