Fem highlights från ATG Nationaldagsgaloppen 2019

16 mars 2020 11:39

Under rådande omständigheter med coronaviruset (covid-19) är läget oklart gällande Nationaldagsgaloppen 2020. I nuläget fortsätter vi dock planera årets upplaga tills det beslutas om annat, i förhoppning om att situationen ändras till det bättre. Med det passar vi på att bjuda på några highlights från 2019.

Under rådande omständigheter med coronaviruset (covid-19) är läget oklart gällande Nationaldagsgaloppen 2020. I nuläget fortsätter vi dock planera årets upplaga tills det beslutas om annat, i förhoppning om att situationen ändras till det bättre. Med det passar vi på att bjuda på några highlights från 2019.
1. Ulrika Holmquist – Gärdets drottning!

Ulrika Holmquist stod som vinnare i hela fyra lopp.

Dagens huvudperson i fjol var utan tvekan jockey Ulrika Holmquist. Hon tog hela Gärdet med storm när hon vann lopp efter lopp. Fyra gånger fick Ulrika skritta in i vinnarcirkeln och ta emot publikens jubel. Hon hade dessutom en egen hejarklack på plats så Ulrika fick extra många hejarop och applåder.

2. Ponnygaloppen

Ponnygaloppen var populär!

Som vanligt var ponnygaloppen ett populärt inslag på Nationaldagsgaloppen. Två lopp avgjordes och det var hög stämning i publiken när ponnyerna kom galopperande i full fart över upploppet. Alva Malmström vann det ena loppet och kvalificerade sig därmed för att få rida i Abu Dhabi i november vilket Alva gjorde med den äran.

3. Stämningsfull nationalsång av Shirin

Shirin när hon framförde Sveriges nationalsång.

Årets artister var Shirin och Renaida. Shirin inledde med nationalsången och det var väldigt vackert.
"Jag fick gåshud", kommenterade flera ur publiken efter hennes stämningsfulla version av ”Du gamla, du fria”. Shirin framförde sedan ytterligare två låtar och fick verkligen visa vilken mäktig röst hon besitter.

4. Hattparad i tre klasser

Eleganta och kreativa hattar från Hattparaden.

Den traditionella Hattparaden fanns självklart med på schemat även i år. Juryn bestod av Ann Wilson, Anders Bagge och Daniel Paris som med stort engagemang och charm bedömde de som tävlade. Det fanns tre klasser att tävla i, Barnhatt, Gärdets Bästa Hatt och Match Your Dog. Vi fick som vanligt se många eleganta, roliga och kreativa tävlande på hattscenen.

5. Välbesökt Fan Zone-tält

Svensk Galopp Fan Zone.

I Svensk Galopps Fan Zone-tält kunde man bland annat prova på att rida en mekanisk galopphäst. Ett populärt inslag som många var nyfikna på att prova på!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

nationaldagsgaloppen nationaldagsgaloppen

Kombinationen av Svensk Galopps ekonomiska situation och styrelsens bedömning av Coronaläget har lett till beslutet att Nationaldagsgaloppen 2021 ställs in. Läs mer

_DSC0807 _DSC0807

På grund av Covid-19 är ju som vi tidigare berättat Nationaldagsgaloppen på Gärdet inställd. Vad gör våra aktiva istället och hur känns det att dagen som så många sett fram emot inte blir av? Läs mer

MOF190606-305407 Magnus Östh.jpg MOF190606-305407 Magnus Östh.jpg

”Drottningen av Gärdet” utropades duktiga jockeyn Ulrika Holmquist till efter sina fyra segrar på Nationaldagsgaloppen 2019. Här kan du läsa om hennes tankar inför året och hur det känns efter beskedet att årets Nationaldagsgalopp ställs in. Läs mer