Febril aktivitet inför Nationaldagsgaloppen

4 juni 2014 18:31

På fredag smäller det, då rids den andra upplagan av Nationaldagsgaloppen. Vi har tagit pulsen på Svensk Galopps sportchef Nicholas Cordrey för att se hur förberedelserna går.

Nicholas 9753 kopia

På fredag smäller det, då rids den andra upplagan av Nationaldagsgaloppen. Vi har tagit pulsen på Svensk Galopps sportchef Nicholas Cordrey för att se hur förberedelserna går.

Hur går förberedelserna inför fredag?
-Allt är planerat in i minsta detalj och nu är det full fart framåt som gäller. Banan är ett steg bättre än i fjol och vi har ett stort gäng taggade funktionärer. Glädjande nog ser vädret enligt rapporterna ut att bli bra, säger en nöjd Nicholas.

Vad har ni för nyheter att presentera för publiken?
-Vi hade för få serveringar i fjol vilket medförde långa köer. I år har vi utökat antalet serveringar och placerat dessa på olika ställen runt banan. Men självklart kan man ta med sig egen mat och slå sig ner i gröngräset.
-Vi har också tänkt mer på barnen och därför finns det två barnområden med ansiktsmålning, ponnyridning och hoppborg. Sedan är Beridna Högvakten på plats och visar upp sig under dagen.

Hur ser programmet ut i övrigt?
-Jessica Almenäs är dagens konferencier och hon får hjälp av galoppexperten Anna Thelander. Lisa Miskovsky kommer att sjunga både nationalsången och egna låtar och Ann Wilson från Let´s Dance är domare i hattparaden.
- Dagens höjdpunkt är självklart våra fem spännande löpningar där vi får se både svenska och internationella jockeys rida i full fart på banan. Självklart kommer vi även i år att bjuda på ponnygalopp. Det blir två lopp för de allra minsta ponnyerna vilket brukar uppskattas av både vuxna och barn.

Avslutningsvis har du något tips till publiken?
-Låt bilen stå om möjligt, det kommer att vara svårt att parkera vid banan. Missa inte tältet ”Från start till mål” som ligger bland sponsortälten. Där kan du vara med på tävlingar och få intressant information om sporten. Det kommer att finnas jockeys, tränare, ägare och uppfödare på plats som visar film och berättar om vår fantastiska sport!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

nationaldagsgaloppen nationaldagsgaloppen

Kombinationen av Svensk Galopps ekonomiska situation och styrelsens bedömning av Coronaläget har lett till beslutet att Nationaldagsgaloppen 2021 ställs in. Läs mer

_DSC0807 _DSC0807

På grund av Covid-19 är ju som vi tidigare berättat Nationaldagsgaloppen på Gärdet inställd. Vad gör våra aktiva istället och hur känns det att dagen som så många sett fram emot inte blir av? Läs mer

MOF190606-305407 Magnus Östh.jpg MOF190606-305407 Magnus Östh.jpg

”Drottningen av Gärdet” utropades duktiga jockeyn Ulrika Holmquist till efter sina fyra segrar på Nationaldagsgaloppen 2019. Här kan du läsa om hennes tankar inför året och hur det känns efter beskedet att årets Nationaldagsgalopp ställs in. Läs mer