Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Favoritseger i sista LördagsKomben

19 juni 2013

Den 3 september 1994 tog Hero’s Light och Fredrik Johansson hem den allra första LördagsKomben på Jägersro. På Annandagen - drygt 16 år senare - ordnade Maddox och Leonard Rios en knapp målfotoseger i den sista. - Maddox är min personliga favorit i stallet så det känns extra kul att få vinna den sista LördagsKomben med just honom, säger tränare Caroline Malmborg.

Maddox
Maddox och Leonard Rios drog det längsta strået efter en hård upploppsstrid med främst Novacon och Flashline i den sista LördagsKomben.

Årets framgångsrikaste Trio-jockey Leonard Rios serverade Maddox en riktig spårnål resa över de 2 000 meterna. Fyraåringen hade ingen möjlighet att blanda sig i startrusningen, där främst Flashline (Westerlund) och Fun Dancer (P-A Gråberg) stod för farthållningen. Den fyraårige Most Welcome-sonen fick istället en lugn inledning närmast railen en bra bit bak i det tolv hästar starka startfältet.

Runt slutsvängen började ledande Flashline få utvändig press av främst Chasmin (I Karlsson) och Novacon (J Johansen). Då hade Maddox fortfarande långt fram till ledartrion.

- Maddox har visserligen styrkan som sin främsta egenskap, men i det läget trodde jag aldrig att det skulle räcka till seger, säger Caroline.

Rios hade emellertid bedömt tempot helt rätt. Väl inne på upploppet styrde han ut Maddox i ett fritt spår och efter en stark avslutning över de avslutande 200 meterna knep ekipaget till slut segern med en hals före Novacon. Ytterligare ett huvud bakom höll Flashline storstilat till tredjeplatsen.

- Jag måste verkligen berömma Leonard Rios. Han förivrade sig inte och bedömde tempot helt rätt idag.

Maddox, som slutade god trea i Dansk Derby 2009, har varit riktigt nyttig sedan han kom till stall Malmborg för ett drygt år sedan. Det här var hästens fjärde seger i den tionde starten för året och segerkontot har fått ett tillskott på drygt 200 000 kronor.

- Maddox är en ganska stor häst. Vi har gett honom lite tid att utvecklas och så här i med facit i hand är han ett riktigt lyckoköp. Maddox behöver normalt ladda om ett par veckor mellan varje start. En bit in i januari får vi säkert se honom på banan igen, avslutar Caroline.

Annandagens LördagsKomb var alltså den allra sista. Nu blir det inte mer galopp i samband med V75-sändningarna på lördagseftermiddagarna. Nästa år blir främst onsdagar och söndagar galoppens fasta tävlingsdagar med direktsända löpningar i TV4-sport.

Rätt Komb betalade 27,59 och Trion gav 211,55.

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fredagsbloggen cover Suspicious Mind.jpg Fredagsbloggen cover Suspicious Mind.jpg

En jubileumslöpning som heter duga, Jägersros kung ska avtackas och Tandari Classic ska snart avgöras. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer

Under torsdagen reds samtliga lopp på en god dirttrackbana och det blev många spännande upploppsstrider. Vädret var helt okej även om mörkret numera kommer ganska tidigt. Vi fick se två svenska segrar.

Först ut var maidenvinnaren Heshmah (e. Kitten’s Joy) som tillsammans med Elione Chaves avslutade mycket positivt över 1600 meter då man spurtade ner den undflyende Spirit Of Cimmaron (trea till slut). Annette Stjernstrand tränar och Nathalie Mortensen äger.

Xtara (e. Xtension) fick under Ulrika Holmquist rejäl fart över upploppet och vann till slut med över en längd gentemot den stora favoriten Quelle Eleganze. Distansen var 1600 meter. Marie Lustig tränar och Grytåsa Ridcenter och Emelie Gustafsson äger.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Xtara_T3I8466.jpg
Globemaster TOP Globemaster TOP

Onsdagens lunchtävlingar på Bro Park toppades med en fin Guldhandicap. Martin Rodriguez serverade Globemaster en fin smygresa i den 1 200 meter långa uppgörelsen. Över de sista 200 meterna tackade Maria Sandhs adept täthästarna för draghjälpen och säkrade årets andra fullträff i snygg stil. Läs mer