Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
Galapriser DSC_9617.jpg

De blir Årets hästar 2021

4 februari 2022 15:00

Här kan du se vilka som blev Årets hästar i respektive kategori 2021. Ett stort grattis till alla vinnare!

Årets 2-åring

Han är inte bara stor, stark och röd – han är bra också. Obesegrad i sina två starter under 2021 med vinsten i Appelina Skånelandlöpning som höjdpunkt.

Årets 2-åring: Steinar (USA)

Tränare: Susanne Berneklint
Ägare: Hästgruppen i Lund AB
Uppfödare: Willow Oaks Stable LLC

Årets 3-åring

Med en vargs hunger kastade han sig över storloppen. Seger i Voterlöpning och Hurricanelöpning, i Svenskt Derby var han sedan en nos från att fullborda Triple Crown på Jägersro.

Årets 3–åring: Wolfof Vancouver (CAN)

Tränare: Lennart Reuterskiöld Jr
Ägare: The JC Organization ApS
Uppfödare: Anderson Farms Ont Inc m.fl.

Årets äldre häst

Han kan vara lite misstänksam i stallet, men inte på tävlingsbanan. Obesegrad i Skandinavien under året, grupp 3-vinnare i Scandinavian Open Championship på Klampenborg och för andra året i rad vinnare av Baker Tilly Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L).

Årets äldre: Suspicious Mind (DEN)

Tränare: Nina Lensvik
Ägare: 360 North Horse Racing
Uppfödare: Stutteri Hjortebo

Årets sto

Lite av höstens häst, fem starter gav fyra segrar under andra delen av säsongen. Sviten inleddes i Kopparmärralöpning och höjdpunkten kom i Appel Au Maitre Stockholm Fillies & Mares Stakes (L).

Årets sto: Havana Red (GB)

Tränare: Lennart Reuterskiöld Jr
Ägare: The JC Organization ApS
Uppfödare: D R Tucker

Årets hinderhäst

Det fanns inte något som hindrade honom under året. Fyra starter gav lika många segrar och när han även blev kung i H M Drottningens Pris så var titeln hans.

Årets hinderhäst: Early Voice (IRE)

Tränare: Kahlil de Burca
Ägare: Mariano Commercial Ltd
Uppfödare: JS Bolger

Årets arabiska fullblod

Vinstrikast, segerrikast och högst rankad – kan vi begära mer? När han sedan avslutade säsongen med seger i Wathba Stallions Sprint Cup (LPA) fanns det inte mer att fundera över.

Årets arabiska fullblod: Djelano (HOL)

Tränare: Maria Hagman-Eriksson
Ägare: Maria Hagman-Eriksson
Uppfödare: MJ De Ruiter-Floor

Årets häst

Som ett riktigt bra vin blir han bara bättre med åren. För sjunde året i rad vann han storlopp, grupp 3, listed – och helt vanliga lopp. Oavsett så levererar han – Sveriges högst rankade häst.

Årets häst: Suspicious Mind (DEN)

Tränare: Nina Lensvik
Ägare: 360 North Horse Racing
Uppfödare: Stutteri Hjortebo

Priserna till Årets hästar och champions delas ut i samband med Bro Parks och Jägersros respektive vårpremiär.

Här hittar du listan på årets champions i Sverige

Fler nyheter, artiklar och bloggar

TravGaloppMontage.width-980
TravGaloppMontage.width-980

Vill du uppleva trav, galopp och en synnerligen intressant paneldiskussion så ska du bege dig till Bro Park på tisdag. Då arrangeras Hästsportens dag, ett gemensamt initativ av Svensk Galopp, Sundbyholmstravet, Svenska Ridsportförbundet, Svensk Travsport och ATG. Läs mer

Sankt Peder 3
Sankt Peder 3

Det är något visst med stranden i Sibirien. Det är många fullblod som slipar formen på den hästvänliga stranden strax utanför Ängelholm. Senast i raden är Anna-Maria Andersson från Munka Ljungby som låter sina hinderhästar galoppera i vattenbrynet på den långa strandremsan. Och det har gett resultat – på lördag startar båda hennes hästar vid den så populära tävlingsdagen på Strömsholm. Läs mer

Veckosvep 24 toppbild
Veckosvep 24 toppbild

Från Nationaldagsfirandet på Gärdet till storloppen på Bro Park. Den gångna veckan bjöd på många minnesvärda ögonblick. Men vi nåddes även av det sorgliga beskedet att Gunnar Nordling har lämnat oss. De närmaste dagarna väntar flera spännande tävlingsdagar runt om i Skandinavien, inte minst Svenskt Grand National på Strömsholm. Läs mer