Åtta tjejer drömmer om Abu Dhabi

5 juni 2019 21:29

Imorgon rids två ponnylopp under Nationaldagsgaloppen. I det andra loppet får vinnande ponnyjockey åka till Abu Dhabi och rida ett internationellt ponnylopp. Vilken dröm!

Imorgon rids två ponnylopp under Nationaldagsgaloppen. I det andra loppet får vinnande ponnyjockey åka till Abu Dhabi och rida ett internationellt ponnylopp. Vilken dröm!

I fjol vann Stina Landh ponnyloppet Sheikha Lateefa Bint Mansoor Bin Zayed Al Nahyani ponnylopp på Gärdet. I november fick Stina sedan åka på sitt livs äventyr till Abu Dhabi där hon gjorde stor succé och vann loppet.

Vem som vinner i år och som får packa resväskan och bege sig till Abu Dhabi i höst återstår att se. Imorgon gör åtta förväntansfulla tjejer upp om segern på Gärdet. Loppet har ingen klar favorit utan det ser på förhand ut som om alla har chans till att ta hem segern.

Stina Landh rider loppet även i år men den här gången sitter hon inte upp på ponnyn hon vann med i fjol, segermaskinen Sjöbrisens Bajonett, utan nu rider hon Kevin. Han är, precis som de andra ponnyerna i loppet, en ridskoleponny. Ponnyerna kommer från Stall Lilla Rörby Ryttarklubb, som delvis är en ponnygaloppridskola, vilka alltid är med och tävlar på ponnygaloppen med sina ponnyer och elever. Lärare för eleverna är före detta jockeyn Bernita Hedman som tränar sina elever med den äran. Flera av Bernitas elever har tagit steget upp till den stora galoppen och är framgångsrika där.

Vill du veta mer om ponnygaloppen? Kika in i Svensk Galopps Fan Zone-tält på Gärdet där både representanter från Stall Lilla Rörby Ryttarklubb och från en annan ponnygaloppridskola, Veronicas Minirid kommer att finnas. Veronicas Minirid ligger i på Ålspånga Säteri i Bettna och deras ponnyer och elever är också flitiga inom ponnygaloppen. I tältet kan du även bland annat prova på att rida på en mekaniska galopphäst och vara med och tävla i ”Gissa vikten på sadeln”.

Missa inte att se våra duktiga ponnyjockeys komma susande över upploppet på Gärdet imorgon!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

MOF190616-108466.jpg MOF190616-108466.jpg

Nu är den preliminära tävlingskalendern för 2022 publicerad. En nyhet är att det blir några fler tävlingsdagar på vardagskvällar. Dessutom är Nationaldagsgaloppen äntligen tillbaka! Läs mer

Nationaldagsgaloppen 2019 MÖ.jpg Nationaldagsgaloppen 2019 MÖ.jpg

Efter två inställda år laddar vi för fullt inför Nationaldagsgaloppen 2022! Den 6 juni blir det galopptävlingar, uppträdanden och andra aktiviteter på Gärdet i centrala Stockholm. Läs mer

A7A01141.jpg A7A01141.jpg

Svensk Galopp har startat en insamling till Barncancerfonden som vi hoppas så många som möjligt vill bidra till. Dessutom säljer vi Stockholm Cup-kit där intäkterna helt eller delvis går direkt till Barncancerfonden. Läs mer