Foto: Johanna Blixbo
Selma Hammarström - Hästarnas Mästare.jpg

ATG Hästarnas Mästare: Selma Hammarström har smygtränat

30 juni 2022 13:13

Selma Hammarström har smygtränat inför trekampen ATG Hästarnas Mästare på Jägersro imorgon. Hon känner förstås pressen att försvara systern Klaras seger från 2019 och förbereder sig maximalt. "Än är jag inte nervös i alla fall," säger hon.

Någon vecka innan Hästarnas Mästare sågs Selma smyga omkring inne på Jägersro. På travskolan fick hon låna en ponny och vagn, tillsammans med en instruktör fick hon känna på hur det kändes att köra häst.

– Det är väl en väldig fördel för mig att få testa det här, erkänner Selma.

Efter ett par varv på banan kom ett positivt besked:

– Det är första gången jag testar det här och det känns över förväntan. Jag känner mig väldigt bekväm. Jag känner att det går fort, men jag känner mig ändå säker.

Egentligen är Selma bara orolig för hur det sak gå om hästen galopperar.

När det gäller galoppmomentet blev Selma förvånad över hur jobbigt det var. Hon provade sina färdigheter på den mekaniska galopphästen Plastic Wonder. Fick tips om hur hon skulle stå upp och låta hästen arbeta fritt.

– Det är mycket jobbigare att galoppera på en galopphäst än på det sättet vi hoppryttare galopperar, det krävs väldigt starka benmuskler.

Selma var minst sagt nöjd med att få träna både trav och galopp inför avgörande på Jägersro den första juli.

– Tänk när de andra tre får veta att jag varit och provat på både trav och galopp.

Selma fick platsen i Hästarnas Mästare av tvillingsystern Klara som är regerande mästare. Selma är fälttävlansryttare från grunden men sadlade om till banhoppning för ett par år sedan. Hon har redan hunnit med att rida sex europamästarskap och har ett antal SM-medaljer trots att hon bara är 22 år

I morgon möter hon jockeyn Per-Anders Gråberg, travtränaren/kusken Emilia Leo och fälttävlansryttaren Pontus Hugosson i ATG Hästarnas Mästare på Jägersro.

Är ni laddade inför fredag och ATG Hästarnas Mästare?

Hoppryttaren Selma Hammarström var hos oss för ett par veckor sedan och testade på trav och galopp. På fredag är det äntligen dags - då ska ATG Hästarnas Mästare avgöras. Kommer du? 🤩 Videoreportage: Kanal 75

Posted by Jägersro Galopp on Monday, June 27, 2022

Fakta: ATG Hästarnas Mästare

ATG Hästarnas Mästare avgörs klockan 17 fredagen den 1 juli på Jägersro Galopp.

Fyra hästsportprofiler möts i en spännande trekamp bestående av galopplopp, travlopp och banhoppning. Årets deltagare är Pontus Hugosson, Selma Hammarström, Emilia Leo och Per-Anders Gråberg. Deltävlingarna varvas med mellansnack och galopplöpningar.

Mer information hittar du på sidan ATG Hästarnas Mästare.

Fakta: ATG Hästarnas Mästare

ATG Hästarnas Mästare avgörs klockan 17 fredagen den 1 juli på Jägersro Galopp.

Fyra hästsportprofiler möts i en spännande trekamp bestående av galopplopp, travlopp och banhoppning. Årets deltagare är Pontus Hugosson, Selma Hammarström, Emilia Leo och Per-Anders Gråberg. Deltävlingarna varvas med mellansnack och galopplöpningar.

Mer information hittar du på sidan ATG Hästarnas Mästare.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-XKKdNnb-X3 Ayani i vinnarcirkeln efter Svenskt Derby 2023 i-XKKdNnb-X3 Ayani i vinnarcirkeln efter Svenskt Derby 2023

Årets champions på Jägersro Galopp är klara då säsongen på grund av vädrets makter var tvungen att avslutas med en tilltänkt tävlingsdag kvar. Historien upprepade sig från ifjol avseende tränarchampionaten samt lärlings- och amatörryttarchampionaten där titlarna försvarades. 2023 var ett år med många sportsliga höjdpunkter och underhållande tävlingsarrangemang. Läs mer

DSC_7573 DSC_7573

27 november 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Bro Park inleder galoppårets sista månad med en tävlingsdag som går i julens tecken. Läs mer

Med anledning av det kyliga vädret har Svensk Galopp tagit beslutet att ställa in söndagens finaldag på Jägersro. Efter en baninspektion på lördagsförmiddagen är den samlade bedömningen att banans beskaffenhet dessvärre kommer att försämras fram till söndag lunch.

Det har kommit stora mängder nederbörd i Skåne under de senaste veckorna. Mycket vatten i bankroppen i kombination med frostgrader har gjort att det redan under den gångna natten har bildats klumpar i underlaget. Trots att banpersonalen har harvat banan konstant sedan klockan 18 på fredagskvällen.

Mellan lördag kväll och söndag förmiddag väntas flera minusgrader, vilket med största sannolikhet kommer att förvärra banans beskaffenhet. Frusna klumpar i banan riskerar att utgöra en fara för såväl hästar som ryttare.

Under en stor del av lördagen arrangeras även V75-tävlingar på Jägersro med begränsade möjligheter att harva galoppbanan.

Väderprognosen för de närmaste tio dygnen indikerar fortsatt kyligt väder. Av den anledningen kommer finaldagen tyvärr inte att kunna ridas vid ett senare tillfälle i år.

- Anders Gustafson, Svensk Galopp