Derbyannons 2023

Årets bästa helg med Svenskt Derby på Jägersro

3 juli 2023 08:30

Den 15:e och 16:e juli finns det all anledning att boka in ett besök i Malmö. Jägersro bjuder in till sommarens festligaste galopphelg med tävlingar både lördag och söndag. Given höjdpunkt är klassikern Svenskt Derby, årets mest prestigefyllda löpning.

I år spänner Jägersrogaloppen bågen ytterligare ett snäpp för att göra Derbyhelgen till något alldeles extra. Det kommer att bli ett perfekt tillfälle för alla galoppvänner att träffas, festa och njuta av sporten när den är som allra bäst. Mycket av det traditionella som hör ett Derby till finns naturligtvis fortfarande kvar. Den stora nyheten är att festligheterna börjar redan på lördagskvällen, som den perfekta upptakten inför söndagens stora drabbning.

På lördagen öppnas Jägersros grindar klockan 16.30. Då tänds även grillarna på banans uteserveringar och dryckerna i barerna läggs på kylning. Därefter rids fem galopplöpningar med första start klockan 18.00. Tempot kommer att vara lite lugnare än en vanlig tävlingsdag med en halvtimmes paus mellan varje lopp. Då finns det gott om tid att ge söndagens huvudrollsinnehavare – Derbyhästarna med deras ägare och tränare - lite extra uppmärksamhet. Hans G Lindskog är aftonens konferencier.

Festligheterna är så klart inte fulländade utan bra musik. Under hela lördagskvällen kommer malmötrubadurerna Lasse Berggrensson och Sten Stjernqvist att bjuda på sköna klassiker. Sista loppet rids klockan 20, men festen på publikplats fortsätter ytterligare ett par timmar fram till 22.00.

Svenskt Derby - ledvolt

Dagen med stort D

Svenskt Derby har ridits på Jägersro i mer än 100 år. Vi håller traditionen vid liv och arrangerar en Derbydag med alla de klassiska ingredienserna. Per Skoglund kommer att guida publiken genom hela tävlingsdagen. Ann Wilson håller i den populära hattparaden och mellan loppen ser Jam Ladies till att hålla feststämningen på rätt nivå. Alla restauranger, barer, kiosker och uteserveringar är naturligtvis öppna. Vill du försäkra dig om ett bord? Glöm inte att förboka på tickster!

Alla besökare kommer dessutom att upptäcka ett Jägersro som är lite extra festsmyckat dagen till ära. För de yngsta besökarna finns ett minitivoli och små ponnyhästar som bara väntar på en liten ridtur.

Entrén öppnar klockan 12.30 på söndagen och kl 14.00 drar det första loppet igång. Galoppen är värd för GS75, vilket förhoppningsvis ger de fina löpningarna den uppmärksamhet de förtjänar. Utöver Svenskt Derby avgörs även välbekanta lopp som Zawawi Cup, Valley Chapel Memorial, Malmö Stads Pris, Derby Day Sprint och Margareta Wettermarks Minneslöpning.

Hotell och buss till banan

För alla långväga gäster kan vi rekommendera en, eller varför inte flera nätter på Clarion Malmö Live Hotel mitt i centrala Malmö. Uppge rabattkoden ”galopp” i samband med rumsbokningen så får du dessutom lite rabatt.

För rumsbokning gå till strawberry.se - Malmö Live

Som en extra bonus kommer det även att avgå bussar mellan hotellet och Jägersro på både lördagen och söndagen. Avgångstiderna är: lördag 16.30 och 22.00, söndag 12.30 och 18.15. Glöm inte bort att reservera din plats på bussen genom att säga till i receptionen.

Sist men inte minst. På söndagskvällen efter tävlingarna möts vi på Paddy’s Restaurang och Pub i Malmö för lite eftersnack och umgänge. Köp din biljett här.

Biljetter

Säkra dina biljetter redan nu. Tänk på att det är olika biljetter till de olika dagarna.

All information du behöver behöva samt biljetter finns samlat på vår hemsida här.

Varmt välkommen till Svenskt Derby 2023!

Officiell trailer: Svenskt Derby 2023

Varmt välkomna till Jägersro Galopps största tävlingsdag för året.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

St Leger Göteborg St Leger Göteborg

25 september 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Näringslivsdag på Bro Park, en klassisk säsongsfinal på Göteborg Galopp och flera storlopp i Norge. Det händer mycket spännande i den skandinaviska galoppsporten denna vecka. Till det kan läggas Prix de l'Arc de Triomphe, som avgörs i Paris på söndag. Läs mer

Zidane TOP Zidane TOP

Zidane före Wakaba. Tränare Lennart Jr Reuterskiöld bokförde en fin stalldubbel när tvååringarna gjorde upp i Jägersro-upplagan av Jockeyklubbens Auktionslöpning på söndagen. Miss Wintown från Niels Petersens stall bekräftade än en gång att hon stortrivs på Malmö-ovalen efter en sylvass segerspurt i Rosengårdlöpning. Läs mer

missrachelzane-top missrachelzane-top

Annika Delinder, 39, går mot strömmen. När det är kärva ekonomiska tider i Sverige väljer hon att satsa på en karriär som professionell galopptränare. Läs mer