Derbyannons 2023

Årets bästa helg med Svenskt Derby på Jägersro

3 juli 2023 08:30

Den 15:e och 16:e juli finns det all anledning att boka in ett besök i Malmö. Jägersro bjuder in till sommarens festligaste galopphelg med tävlingar både lördag och söndag. Given höjdpunkt är klassikern Svenskt Derby, årets mest prestigefyllda löpning.

I år spänner Jägersrogaloppen bågen ytterligare ett snäpp för att göra Derbyhelgen till något alldeles extra. Det kommer att bli ett perfekt tillfälle för alla galoppvänner att träffas, festa och njuta av sporten när den är som allra bäst. Mycket av det traditionella som hör ett Derby till finns naturligtvis fortfarande kvar. Den stora nyheten är att festligheterna börjar redan på lördagskvällen, som den perfekta upptakten inför söndagens stora drabbning.

På lördagen öppnas Jägersros grindar klockan 16.30. Då tänds även grillarna på banans uteserveringar och dryckerna i barerna läggs på kylning. Därefter rids fem galopplöpningar med första start klockan 18.00. Tempot kommer att vara lite lugnare än en vanlig tävlingsdag med en halvtimmes paus mellan varje lopp. Då finns det gott om tid att ge söndagens huvudrollsinnehavare – Derbyhästarna med deras ägare och tränare - lite extra uppmärksamhet. Hans G Lindskog är aftonens konferencier.

Festligheterna är så klart inte fulländade utan bra musik. Under hela lördagskvällen kommer malmötrubadurerna Lasse Berggrensson och Sten Stjernqvist att bjuda på sköna klassiker. Sista loppet rids klockan 20, men festen på publikplats fortsätter ytterligare ett par timmar fram till 22.00.

Svenskt Derby - ledvolt

Dagen med stort D

Svenskt Derby har ridits på Jägersro i mer än 100 år. Vi håller traditionen vid liv och arrangerar en Derbydag med alla de klassiska ingredienserna. Per Skoglund kommer att guida publiken genom hela tävlingsdagen. Ann Wilson håller i den populära hattparaden och mellan loppen ser Jam Ladies till att hålla feststämningen på rätt nivå. Alla restauranger, barer, kiosker och uteserveringar är naturligtvis öppna. Vill du försäkra dig om ett bord? Glöm inte att förboka på tickster!

Alla besökare kommer dessutom att upptäcka ett Jägersro som är lite extra festsmyckat dagen till ära. För de yngsta besökarna finns ett minitivoli och små ponnyhästar som bara väntar på en liten ridtur.

Entrén öppnar klockan 12.30 på söndagen och kl 14.00 drar det första loppet igång. Galoppen är värd för GS75, vilket förhoppningsvis ger de fina löpningarna den uppmärksamhet de förtjänar. Utöver Svenskt Derby avgörs även välbekanta lopp som Zawawi Cup, Valley Chapel Memorial, Malmö Stads Pris, Derby Day Sprint och Margareta Wettermarks Minneslöpning.

Hotell och buss till banan

För alla långväga gäster kan vi rekommendera en, eller varför inte flera nätter på Clarion Malmö Live Hotel mitt i centrala Malmö. Uppge rabattkoden ”galopp” i samband med rumsbokningen så får du dessutom lite rabatt.

För rumsbokning gå till strawberry.se - Malmö Live

Som en extra bonus kommer det även att avgå bussar mellan hotellet och Jägersro på både lördagen och söndagen. Avgångstiderna är: lördag 16.30 och 22.00, söndag 12.30 och 18.15. Glöm inte bort att reservera din plats på bussen genom att säga till i receptionen.

Sist men inte minst. På söndagskvällen efter tävlingarna möts vi på Paddy’s Restaurang och Pub i Malmö för lite eftersnack och umgänge. Köp din biljett här.

Biljetter

Säkra dina biljetter redan nu. Tänk på att det är olika biljetter till de olika dagarna.

All information du behöver behöva samt biljetter finns samlat på vår hemsida här.

Varmt välkommen till Svenskt Derby 2023!

Officiell trailer: Svenskt Derby 2023

Varmt välkomna till Jägersro Galopps största tävlingsdag för året.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer

Peter Jardby Peter Jardby

Han kallar sig själv entreprenör och det med all rätt. Han är galopptränare, transporterar hästar, hyr ut lägenheter och hus och bedriver lantbruk med allt som tillhör hemma på gården. Domme Gård ligger 1,5 mil från Smygehuk och det är här mestadels av träningen av galopphästarna görs. Läs mer

Marta och Vanja Sandrup.png Marta och Vanja Sandrup.png

25 januari 2024 | Nyhet

Video: Profilen Vanja Sandrup

I denna korta intervju får du lära känna proffstränaren Vanja Sandrup som ägnat större delen av sitt liv till galoppsporten. Läs mer