220606MOF-BLO00258

Allt du behöver veta inför Nationaldagsgaloppen

4 juni 2023 10:51 | Uppdaterad 4 juni 2023 10:51

På tisdag, den 6 juni, är det återigen dags för Nationaldagsgaloppen på Gärdet. Här hittar du all info inför dagen. Som vanligt är det fri entré och gratis program.

Viktiga hålltider

11.00 Serveringarna öppnar

11.15 Invigning av dagen

12.20 Det första galopploppet

16.00 Dagen avrundas

Alla hålltider hittar du på sidan Praktisk information

Galopploppen

Vi bjuder på fem galopplopp och under dagen kommer vi få följa några av Skandinaviens allra bästa jockeys. Självklart kan du spela på loppen, det gör du på atg.se eller genom att ladda ner ATG:s app. Är du osäker på hur det går till? Leta upp en av våra spelvärdar!

Nytt för i år är ett officiellt montélopp! Dessutom ska två ponnylopp ridas med de allra minsta ponnyerna. Ponnyloppen kan du inte spela på.

Dagens tävlingsprogram

Serveringar

Vi har ett antal food trucks och serveringar av olika slag på plats. Det är dock svårt att undvika köer stundtals och man är mer än välkommen att ta med sig picknick-korg och filt. Var rädd om naturen och miljön och ta hand om ditt skräp.
Läs mer om mat & dryck här.

På scenen

Årets konferencier är populära Per Skoglund som med sin entusiasm och rutin kommer se till att alla trivs på Gärdet. Nationalsången framförs av Linda Bengtzing som även kommer att äntra scenen vid ytterligare ett par tillfällen.

Barnaktiviteter

Under Nationaldagsgaloppen bjuder vi hela familjen på nöje och aktiviteter. På området hittar du bland annat en den mekaniska galopphästen, en Segwaybana, klättervägg och dessutom blir det käpphästhoppning och ponnyridning. I Galopptältet och i Travtältet tält finns flera aktiviteter. Läs mer på sidan Barnaktiviteter.

Hattparaden

Vi anordnar Hattparad i tre olika kategorier. Gärdets Bästa Hatt, Bästa Barnhatt och Match Your Dog. Som vanligt är det fina priser att tävla om. Läs mer på sidan Hattparaden.

Publiktävling: Vinn en resa

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och tävla om en galoppresa för två personer till Frankrike och Prix de l’Arc de Triomphe den 29 september till 2 oktober. Läs mer på sidan nyhetsbrev eller delta direkt genom att anmäla dig till nyhetsbrevet.

Galopptältet

Här andas och snackar vi galopp! Våra experter svarar på alla frågor och det finns flera utmaningar att ta dig an. Det är även hit går du för att vara med i publiktävlingen där första pris är en galoppresa för två personer till Frankrike i höst.

Travtältet

Svensk Travsport bjuder på aktiviteter för hela familjen. Här kan du självklart komma och prata om trav i allmänhet men vi har även mycket information om travskola.

För de yngre finns det flera olika lekar att prova på. Tipsrunda med både trav och galoppfrågor. Kasta bollar i hästens mun (inte en riktig häst såklart). Ritbord för de allra yngsta. För den som vill ha ännu mer närkontakt så kommer det att finnas en ponny på plats för både foto och klappning.

Expressen bjuder på kaffe

Tidningen Expressen bjuder besökare på kaffe.

Wifi

Nätverk (SSID) NDG2023
Lösenord: Galopp2023

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Missa inga nyheter! Prenumera på vårt nyhetsbrev här

Att ta sig till Gärdet

Det är svårt att parkera i närheten av Gärdet. Därför rekommenderar vi att du tar dig till Nationaldagsgaloppen kommunalt. Det finns många alternativ både med buss och T-bana.

NDG_Karta_2023_HR

Översiktskarta över Nationaldagsgaloppen

Varmt välkommen!

Vi ses väl på Gärdet den 6 juni?

All information som du behöver inför besöket finns på Nationaldagsgaloppens hemsida.

Varmt välkommen!

Vi ses väl på Gärdet den 6 juni?

All information som du behöver inför besöket finns på Nationaldagsgaloppens hemsida.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Vill du veta mer om våra evenemang och lära dig mer om galoppsporten? Då borde du prenumerera på Svensk Galopps nyhetsbrev! Läs mer

DSC07244 DSC07244

Våra fotografer har redan levererat foton från tisdagen och glädjen fullkomligt strålar genom bilderna. Läs mer

Scytale TOP Scytale TOP

Försommarsolen värmde gott när en rekordstor publik samlades på Gärdet för att fira nationaldagen med snabba hästar, musik och härlig stämning. I centrum stod naturligtvis vinnarna i Nationaldagsgaloppens fem löpningar. Läs mer