NDG.jpg

Allt du behöver veta inför Nationaldagsgaloppen

4 juni 2022 16:54

På måndag, den 6 juni, är det återigen dags för Nationaldagsgaloppen på Gärdet. Här hittar du all info inför dagen. Som vanligt är det fri entré och gratis program.

Viktiga hålltider

11.00 Serveringarna öppnar

11.30 Invigning av dagen

12.30 Det första galopploppet

15.45 Dagen avrundas

Alla hålltider hittar du på sidan Praktisk information

Galopploppen

Vi bjuder på fem galopplopp och under dagen kommer vi få följa några av Skandinaviens allra bästa jockeys. Självklart kan du spela på loppen, det gör du på atg.se eller genom att ladda ner ATG:s app. Är du osäker på hur det går till? Leta upp en av våra spelvärdar!

Dessutom ska två ponnylopp ridas med de allra minsta ponnyerna. Dessa lopp kan du inte spela på.

Serveringar

Vi har ett antal food trucks och serveringar av olika slag på plats. Det är dock svårt att undvika köer stundtals och man är mer än välkommen att ta med sig picknick-korg och filt. Var rädd om naturen och miljön och ta hand om ditt skräp.

På scenen

Årets konferencier är populära Per Skoglund som med sin entusiasm och rutin kommer se till att alla trivs på Gärdet. Nationalsången framförs av Anna Sahlene som även kommer att äntra scenen vid ytterligare ett par tillfällen. Dessutom kommer ukrainskan Maria Suhr att uppträda!

Barnaktiviteter

Under Nationaldagsgaloppen bjuder vi hela familjen på nöje och aktiviteter. På området hittar du en hoppborg, dessutom blir det käpphästhoppning och ponnyridning. I Galopptältet och i Svensk Travsports tält finns flera aktiviteter för de små! Läs mer på sidan Barnaktiviteter.

Hattparaden

Vi anordnar Hattparad i tre olika kategorier. Gärdets Bästa Hatt, Bästa Barnhatt och Match Your Dog. Som vanligt är det fina priser att tävla om. Läs mer på sidan Hattparaden.

Publiktävling: Vinn en resa

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och tävla om en galoppresa till England och en träff med Babben Larsson! Läs mer på sidan Publiktävling eller delta direkt genom att anmäla dig till nyhetsbrevet.

Galopp- och travtält

Varför inte testa på hur det känns att rida en galopphäst? I Galopptältet kan du provrida den mekaniska galopphästen Winmachine. Vi lovar fart och fläkt – och kanske lite träningsvärk! I tältet finns information om galoppsporten och våra värdar svarar gärna på dina frågor.

I tältet bredvid kan du hälsa på Svensk Travsport. Du kan också gå tipsrundan med både trav- och galoppfrågor, bollkastning, pysselhörna och prova på monté på den mekaniska hästen.

Expressen bjuder på kaffe

Tidningen Expressen bjuder alla besökare på kaffe.

Att ta sig till Gärdet

Det är svårt att parkera i närheten av Gärdet. Därför rekommenderar vi att du tar dig till Nationaldagsgaloppen kommunalt. Det finns många alternativ både med buss och T-bana.

Karta Nationaldagsgaloppen.png

Översiktskarta över Nationaldagsgaloppen

Varmt välkommen!

Vi ses väl på Gärdet den 6 juni?

All information som du behöver inför besöket finns på Nationaldagsgaloppens hemsida.

Varmt välkommen!

Vi ses väl på Gärdet den 6 juni?

All information som du behöver inför besöket finns på Nationaldagsgaloppens hemsida.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Nationaldagsgaloppen 220606MOF-BLO00861.jpg Nationaldagsgaloppen 220606MOF-BLO00861.jpg

Vilken succé! Nationaldagsgaloppens återkomst efter pandemin blev inget annat än en stor succé. Massor av folk – publikrekord, perfekt väder och Per–Anders Gråberg som Kung av Gärdet. "Jag är så nöjd", sa Linda Persson, projektansvarig. "Vi har haft en kanondag." Läs mer

Steinway TOP Steinway TOP

Efter två års uppehåll samlades en rekordstor publik för att fira nationaldagen med galopptävlingar på Gärdet. Per-Anders Gråberg rivstartade dagen med att lotsa både The Skimmer och Steinway till seger. Maria Hagman-Erikssons hästar lade beslag på större delen av den generösa priskakan i Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cup (L). Läs mer

Hawthorn 0924.jpeg Hawthorn 0924.jpeg

För Roger Osberg från skånska Blentarp är Nationaldagsgaloppen ett häftigt äventyr – och ett skyltfönster. Roger ska bli proffstränare, han går igenom olika kurser och utbildningar och förhoppningen är att när säsongen 2023 drar igång kan han kalla sig professionell galopptränare. "Det är ett långtidsprojekt, men det är bara att gilla läget. Fast jag jobbar redan på heltid med de hästar vi har hemma på gården." Läs mer