Kurser och utbildningar

Flera olika kurser och utbildningar finns för dig som är intresserad av galoppsporten. På de här sidorna kan du läsa om våra kurser och se kommande kurstillfällen i kalendern.

Svensk Galopp har kurser och utbildningar för dig som vill engagera dig i galopp. Du kan bland annat delta i introduktionskurser, ponnylicenskurser och tränar- och ryttarlicenskurser. Våra kurser och utbildningar genomförs av Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Det finns också intressanta utbildningar utomlands och på Realgymnasiet i Malmö.

På de här sidorna kan du läsa mer om utbildningsutbudet inom galoppsporten, var du kan hitta olika utbildningar och vem du ska kontakta om du har frågor eller vill ha mer information. I kurskalendern listas Svensk Galopps kommande kurser.

Kurskalender

Derbykurva 07366 (1).jpg

27 APR - 28 APR

Ryttarlicenskurs

Jägersro Galopp

MOF181205-200681.jpg

4 MAJ - 5 MAJ

Ryttarlicenskurs

Bro Park

Hovvård dreamstime_m_15435492

25 MAJ

Tappskokurs

Jägersro Galopp

bro-sadel.original.jpg

Introduktionskurser

Är du nyfiken på galoppsporten? Introduktionskursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper.

MOF190606-305407 Magnus Östh.jpg

Ryttarkurser

För att få tävlingsrida måste nya ryttare genomgå en ryttarlicenskurs. Vi arrangerar också andra kurser på våra banor för dig som vill förbättra din ridning.

Göteborg Galopp 0106MOF200816-06741 Magnus Östh.jpg

Tränarkurser

Om du vill du bli galopptränare ska du gå Svensk Galopps tränarkurser. Det finns två kurser: amatörtränarkurs och proffstränarkursen.

FMO160610_4721.jpg

Gymnasieutbildning

Realgymnasiet i Malmö erbjuder gymnasieutbildning med inriktning på galopp. Här kan du läsa mer om utbildningen.

Newmarket DSC_3531.JPG

Utländska utbildningar

Utomlands finns många kurser och utbildningar inom galoppsporten. Här tipsar vi om några av utbildningarna som du kan gå.

3b.jpg

Utbildningsmaterial

Här hittar du dokument och utbildningsmaterial framtagna av Svensk Galopp. Under varje spalt finns filerna länkade.

Nyheter och artiklar om utbildning

IMG_5460 IMG_5460

25 mars 2024 | Nyhet

Ponnygaloppen visar vägen!

Helgens utbildningsdag lockade så många som 35 barn och ungdomar till Stall Lilla Rörby i Vallentuna, norr om Stockholm och cirka hälften av dessa provade på galopp för första gången! Läs mer

MF102525 MF102525

Lördagen den 2 mars hölls ett intressant föredrag på Bro Park med Jesko von Koenigsegg, där han i två akter berättade om resan bakom en av världens snabbaste bilar och sitt livslånga engagemang i galoppsporten. Läs mer

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer