Inna Smedberg och kämpen Bradstone Matrix tog sin andra (raka) seger tillsammans efter en väldigt fin insats.

Tävlingsreferat ponnygalopp: Säsongsstart på Bro Park 10 april

13 april 2022 17:00

Bro Park stod som värd för ponnygaloppen när säsongen invigdes. Banpersonalen hade gjort ett fint jobb under svåra förhållanden då våren inte riktigt velat anlända och vi fick se fina tävlingar med rafflande upplopp på en något tung dirttrackbana. Även om det var lite kallt var det inget jämfört med vad våra tuffa ryttare är vana att hantera. Fyra spännande lopp avgjordes och lärlingschampion Alina Öhgren var prisutdelare.

Lopp 1: Tritonlöpning kat. A

Snabbast från start var 7 Käpplinge Solero med dagens debutant Adora Söderberg Egenian. Efter ett tag övertog 6 Marion af Sten och Ella Forsmark och de gled undan till en säker seger. Det var Ella Forsmarks första ryttarseger och den var övertygande. 8 Amarant Filur avslutade som vanligt bra och nu räckte det till andraplatsen tillsammans med Julie Laurent. Moa Fägerhall fick fin fart på 5 Hercules som gjorde ett bra lopp som trea i ett välridet och trevligt lopp – kort och gott ett härligt lopp att inviga dagen och säsongen med.

Ella Forsmark tog i söndagens tävlingar sin första ryttarseger tillsammans med Marion af Sten.

Lopp 2: Tritonlöpning kat. B

Vilken spänning det blev för publiken när 2 EricaLittleCaitlyn under Svea Lindersson Hagberg och 3 Shanbally TomThumb och Ellie Vång var sida vid sida upploppet ner. Ingen ville ge sig, men som så många gånger förr vann Ellie Vång på sin vita springare. De fick verkligen göra sitt yttersta för att vara först över linjen den här gången och Svea och EricaLittleCaitlyn får, precis som vinnarna, högsta betyg för insatsen. Det kommer att bli spännande att följa de här två ekipagen under säsongen – det var sannolikt inte sista gången vi fick se dem kämpa sida vid sida ändå in på mållinjen. 5 Munsboro Big Man var snabbast ut och gjorde ett bra lopp tillsammans med Aline Jigrud. De slutade trea och visar en fin utveckling – publiken minns särskilt parets seger i säsongsavslutningen förra året.

Shanbally TomThumb och Ellie Vång vann knappt före EricaLittleCaitlyn och Svea Lindersson Hagberg.

Lopp 3: Tritonlöpning kat. C

I det tredje loppet startade tre ekipage och Liam Ahlberg tog sitt livs första ryttarseger på 2 AGs Fixcinatti som också noterades för sin första seger inom ponnygaloppen. 1 Munsboro Mayfair under Ashley Dale startade bäst och ledde loppet inledningsvis, men blev ganska snart passerad av vinnaren. Ekipaget gav dock inte upp och i mitten av upploppet såg de ut som farliga utmanare om segern, men då ökade bara AGs Fixcinatti farten och det blev till slut en säker segermarginal. Trea blev 3 Eleonore och Josefina Bonow som aldrig gav upp utan gjorde en fin insats bakom de två första.

Liam Ahlberg tog sin första ryttarseger på AGs Fixcinatti. En fin och snabb ponny som vann direkt i sin tävlingsdebut.

Lopp 4: Tritonlöpning kat. A avd. 2

Dagens avslutande lopp såg Moa Fägerhall och 1 Chili Peppar få en pangstart och de ledde en bit in i loppet. Pilsnabba 3 Bradstone Matrix och ryttartalangen Inna Smedberg avslutade förra säsongen med seger. På årets första tävlingsdag blev det återigen seger efter en inspirerad finishridning av Inna. Ekipaget fick inget gratis då Noah Ahlberg disponerade loppet väl och blev tillsammans med 7 Qrispy mycket närgången in över mål. Spännande, spännande är ordet att använda minst två gånger för att beskriva den målgången. Cornelia Lejon och 8 I am a Beliver avslutade rykande fint till en tredjeplats – en bra insats.

Bradstone Matrix i vinnarcirkeln tillsammans med Inna Smedberg efter segern i dagens sista lopp.

Svensk Ponnygalopp vill tacka vår sponsor och önska glad påsk!

Vi vill rikta ett stort tack till vår sponsor Peder Pråhl (Triton) för ditt stora engagemang i ponnygaloppen och även alla våra funktionärer, aktiva och publik som förgyller våra tävlingar! Vi önskar alla en glad påsk!

Här finner du lopprepriser: Lopparkiv 10 april

Hela sändningen för dig som vill se allt: Sändning 10 april

Samtliga vinnarbilder: Vinnarbilder 10 april

Fullständigt resultat: Resultat 10 april

Nästa tävlingsdag är den 24 april på Jägersro då det är dags för årets första Jockeyklubben Cup, se tävlingsdagens sida i kalendariet. Lycka till alla deltagare!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_7690 copy-X3 Valentino Betty Boop mot mål 5 maj DSC_7690 copy-X3 Valentino Betty Boop mot mål 5 maj

Den andra ponnygaloppdagen för året på Bro Park innehöll hela sex lopp ingående i Jockeyklubben Cup. Som vanligt så bjöds publiken på värmande sport och kamratskap, fast det ska inte stickas under stolen med att regnvädret var mindre värmande, trots att vi nu kommit in i maj månad. Banan var i fint skick och kategoriserades som god. Läs mer

Well's Dia Psalma 7872-X3 Well's Dia Psalma 7872-X3

Jägersro Galopp hade en fin säsongspremiär med årets första lopp i Jockeyklubben Cup. Fyra lopp reds och det var fina prestationer från ponnyer och ryttare. Banan var som vanligt i fint skick och kategoriserades som god. Läs mer

DSC_5694-X2 Tindra Ryttse och Shanbally TomThumb vinner på Bro Park 21 april redigerad DSC_5694-X2 Tindra Ryttse och Shanbally TomThumb vinner på Bro Park 21 april redigerad

Så var det då äntligen vårpremiär för ponnygaloppen med fyra lopp på programmet. Det var inget soligt väder att tala om då temperaturen var åt det kallare hållet, men DT-banan var fin och alla tävlandes prestationer värmde rejält. Prisutdelare var Adriana Lopera. Läs mer