Foto: Johanna Friberg/Svensk Galopp
Zawawi Racing DSC_0556.jpeg

Zawawis vita, gröna och röda färger har gjort åtskilliga besök i vinnarcirklarna på de skandinaviska galoppbanorna. Det röda hjälmöverdraget är standard.

Titannias halvbror till Zawawi Racing efter åringsauktionen i Danmark

26 september 2022 14:54

Lennart Reuterskiöld Jr och familjen Zawawi har under många år haft ett framgångsrikt samarbete och hästar som Peas And Carrots och Alcohuaz har tävlat i de välkända vita, röda och gröna färgerna. Gold Tyranny är för närvarande Zawawis stora flaggbärare och Waleed Zawawi kan nu ha handlat ytterligare en stjärna till stallet. Det handlar om en ettårig halvbror till årets Dansk Derby och Breeders’ Trophy Classic-vinnare Titannia.

Åringen har redan fått namnet Trickstar och ropades in av Lennart Reuterskiöld Jr till Zawawi Racing på den danska åringsauktionen i fredags. Hingsten, som är efter Magician och undan Transsylvania, hade lotnummer 53 och är uppfödd av Dean och Mette Olsen. Prislappen blev 600 000 danska kronor, vilket motsvarar ungefär 880 000 svenska kronor och med god marginal blev auktionens toppbud.

Fler svenskar var på plats på auktionen, både som köpare och säljare. Väsby Häst ropade in lot 79, en helbror till Good Fortune, för 300 000 dkr och Chess Racing köpte lot 3, en halvsyster till Ready Teddy, för 225 000 dkr. Patrick Wahl, Ylva Brandt, McLaren Racing, Peter Jardy, Håkan Birger, Vanja Sandrup och Søvik Racing Stables fanns också bland köparna. 22 svenskfödda åringar auktionerades ut och hälften blev sålda.

Totalt gick 80 åringar genom ringen efter 13 strykningar. Enligt den officiella resultatlistan såldes 37 åringar för ett genomsnitt på ca 129 500 dkr, motsvarande ca 190 000 kr.

Mer om auktionen kan du läsa i en nyhet på Galopsport.dk.

Foto: Burt Seeger
SMk0AgQU Närbild på Andreas och Titannia.jpeg

Trickstar är en halvbror till Titannia som vann Dansk Derby i somras.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Swinging of Venice.jpeg Swinging of Venice.jpeg

Annika Sjökvist, galopptränare på Bro Park, fick in en häst i träning. På de tre starter han gjort hade han som bäst varit slagen med 13,5 längder och tjänat 2 992 kronor. Handikapptalet var 56. På 19 starter för Annika har det blivit elva segrar, en andra och en tredjeplats och idag har Swinging of Venice 88 i tal. Det är lite som sagan om nollan som kom in i stallet och blev en stjärna. Läs mer

Fast Forward.png Fast Forward.png

Bosse Ahlquist var ett välbekant namn inom galoppsporten som ägare, debattör och inte minst entusiast, sen har det varit tyst om honom under några år. Men nu är han tillbaka, som företrädare för Fribo Economy & Race Horses står han bakom Fourth Commandment som startar i Appel Au Maitre Svenskt Kriterium och Carter i Valley Chapel Janos Tandaris Minne. "Jag kommer att vara på plats på Jägersro för att följa dem, det blir lite speciellt att att få sitta i 'Owners' tillsammans med andra som är riktigt intresserade av sporten." Läs mer

Derby 1235.jpg Derby 1235.jpg

Under de senaste åren har anmälan till Derbyserien gjorts på våren under hästens tvåårssäsong. Svensk Galopps styrelse har nu beslutat att anmälan i stället ska ske i december när hästen är åring. Förhoppningen är att detta ska stärka den svenska fullblodsuppfödningen. Läs mer