Foto: Elina Björklund
Miss Mack TOP

Ulrika Holmquist och Annika Sjökvist firar segern med Miss Mack.

Tävlingsreferat: Ulrikas fina segerkvartett

15 november 2023 16:24

Ulrika Holmquist hade sex ritter i samband med onsdagens lunchtävlingar på Bro Park. Inte mindre än fyra slutade med ett besök i vinnarcirkeln. Först såg hon till att Annika Sjökvist fick en fin stalldubbel med hästarna Pearl Lounge och Miss Mack. Därefter lotsade hon Whoopiloo till karriärens första seger och avslutade sedan tävlingsdagen med en fin ritt ombord på arabhästen Hadid.

- Det känns fantastiskt! Att vinna fyra lopp på samma tävlingsdag har jag bara lyckats med två gånger tidigare i min karriär, sade Ulrika, som direkt efter söndagens tävlingar på Bro Park lämnar Sverige för att spendera vintern i USA och Nya Zeeland.

Spräckte segernollan på ett övertygande sätt

Annika Sjökvist-tränade Pearl Lounge var tillbaka på banan efter ett par månaders tävlingsuppehåll. Med Ulrika Holmquist i stigbyglarna spräckte det treåriga stoet segernollan på ett klart övertygande sätt i en 1 600 meter lång Maidenlöpning.

Pearl Lounge tog snabbt över ledningen från Strike Eagle och Cazimir. Vid upploppets början lämnade Mehmas-dottern det resterande fältet långt bakom sig och när mållinjen skars var det fem övertygande längder ner till gott avslutande Knight Run.

- Pearl Lounge är en toppstammad häst som egentligen aldrig gjort det dåligt. Idag såg hon inte ut att ha några problem med att tackla dirttracken, sade Annika Sjökvist.

Irlandsimporten ägs av Lars-Otto Thorin.

- Den här segern har vi väntat på i över ett år. Pearl Lounge var nog lite sliten när hon kom från Irland och det tog tid för henne att hämta sig, sade ägaren.

Pearl Lounge

Förvaltade innerspåret

Redan i den följande handicapen för treåriga hästar var team Ulrika Holmquist – Annika Sjökvist tillbaka i vinnarcirkeln. Den här gången hette segervapnet Miss Mack, som förvaltade sitt innerspår på bästa sätt över de 1 200 meterna.

Trots att Miss Mack blev rejält utmanad av Swing For The Fence över de inledande 600 meterna lyckades hon försvara spåret närmast innerrailen. Vid upploppets början fanns det en extra pollett sparad och över de sista 150 meterna drygade Jimmy Mack-dottern ut segergreppet med närmare tre längder före Fort Dodge.

- Miss Mack var bara slagen med 4,5 längder av Silent Night i näst senaste starten. Så vi testade 1 200 meter igen och med bra fäste i banan löste hon det bra, sade Annika Sjökvist.

Stall Miss Mack äger stoet, som är uppfött av Lars Almrin.

Miss Mack

Ville verkligen vinna

Ulrika Holmquist fullbordade en snygg hattrick efter att hon lotsat Patrick Wahl-tränade Whoopiloo först över mållinjen i en 2 100 meter lång treårslöpning. Appel Au Maitre-dottern avvisade stallkamraten Chantal med knapp marginal och spräckte segernollan i femtonde försöket.

- Whoopiloo ville verkligen vinna idag, sade Ulrika.

Whoopiloo var snabb ut från start, men tvingades släppa någon längd till ytterspårets Lovely Spirit i början av bortre lång. Men luckan närmast railen fanns där hela tiden och en bit in på upploppsrakan lyckades fuxan återta kommandot.

Trots att stallkamraten Chantal närmade sig betänkligt i slutvinjetten vägrade Whoopiloo ge sig och karriärens första viktoria bärgades med en hals.

- Det här är en urstark häst som gillar dirttracken. Idag är hon inte lika stressad som i början av karriären och den här segern har hon gjort sig förtjänt av, sade Patrick Wahl som hästen som Racemusic äger tillsammans med Babben Larssons Rönnsumak Entertainment.

Niklas Alfredsson har fött ut stoet, vars mamma Marie Chez Elle tidigare har lämnat Plantstepsdream, Marieappel och Running Rolf.

Whoopiloo

Dubbelt Camilla Nilsson

Ulrikas fjärde dagsseger trillade in i onsdagens avslutande Arabhästhandicap. Här red hon Hadid för tränare Camilla Nilsson, som effektivt avvisade stallkamraten No Risk No Reward över upploppsrakan.

Hadid anförde fältet i sällskap med Hasard De Faust fram till ingången till sista sväng. Därefter tog den femårige fuxen själv tag i saken och skaffade sig snart ett litet övertag. No Risk No Reward gjorde ett försök att ta upp jakten på sin stallkompis över upploppet, men fick snart rikta in sig på andraplatsen.

- Jag har ridit Hadid till seger en gång tidigare och Camilla har alltid sina hästar i ordning, sade segerjockeyn.

Hadid

Frankie’s Girl med tio längder

Efter fyra försök tidigare under säsongen avlade Roy Arne Kvisla-tränade Frankie’s Girl sitt maidenship på bästa sätt i en uppgörelse över 1 200 meter. Per-Anders Gråberg red irlandsimporten, som tävlar i Stall Valhalls ägarfärger.

- Frankie’s Girl har egentligen gjort det bra i varje start. Idag var det bara att hålla sig längs plankan och hon gick starkt hela upploppet ner, sade Gråberg.

Från sitt invändiga startspår lyckades Frankie’s Girl avvisa Have Faith In You och Cassandra i kampen om spetspositionen. När Gråberg sedan bad Magna Grecia-dottern om lite mer vid upploppets början svarade hon berömvärt och drygade ut med mäktiga tio längder.

Roy Arne Kvisla ropade in Frankie’s Girl på en Breeze Up-auktion på Irland.

- Jag behövde bara lägga ett bud för att få henne. Frankie’s Girl stod på tur för att vinna idag och gjorde det på bästa sätt, sade tränaren.

Frankies Girl

Latour gick inte att stoppa på släta banan

Helt nya förutsättningar rådde efter att årets sista häcklöpning flyttats till dirttrackbanan. Ett friskt tempo över de mastiga 3 450 meterna gynnade Madeleine Wittgrens Latour. Med Charlotta Ericsson i sadeln lyckades den sexårige grållen hålla undan för storfavoriten Monsieur Vic.

I sällskap med stallkompisen Last Reference öppnade Latour omgående upp en ordentlig lucka till det resterande fältet. Det var egentligen först i ingången till sista sväng som de övriga motståndarna på allvar började hämta in ledarnas försprång.

Monsieur Vic avslutade riktigt bra över de sista 300 meterna, men lyckades aldrig fånga Latour, som bara ångade på och säkrade årets första seger med en dryg längd.

- Det blev perfekt för oss idag. Latour har vunnit på dittrack tidigare och han blir egentligen aldrig trött, sade Charlotta Ericsson, som i och med segern blev årets framgångsrikaste amatörryttare över hinder.

Madeleine Wittgren äger Reliable Man-sonen tillsammans med Emil Wittgren.

- Jag var lite orolig för att mina hästar skulle trötta ut varandra. Men båda gjorde det riktigt bra. Det har varit lite stolpe ut för Latour tidigare i år och det var roligt att han lyckades den här gången, sade Madeleine Wittgren.

Latour

Ett vinnande ryck

Ett rejält ryck över bortre lång blev ett vinnande upplägg för Day Trader och Rebecca Stålhandske i en 2 100 meter lång Järnhandicap. Trots att det tog emot lite över de sista 200 meterna hade Catharina Vångs adept inga problem att säkra sin andra raka triumf.

- Jag fick rida för fronten idag och sedan tog Day Trader själv tag i grejerna. Han kändes gående hela vägen, men jag var lite osäker på hur snabbt de skulle närma sig bakifrån, sade Rebecca Stålhandske.

När Day Trader gasade på i utgången av första sväng blev det snabbt en stor lucka ner till Snowstorm och Midnight Oil. Ledningen var fortfarande betydande när Estidhkaar-sonen svängde in på upploppsrakan. Visst mattades han något sista biten, en segermarginalen blev ändå tre komfortabla längder.

Catharina Vång äger själv Day Tripper, som tog sin femte seger i år.

- Den här hästen är jätterolig att ha i stallet. Han gör sitt jämna och trivs med att mala på i loppen. Vi får se om han kan ta ytterligare någon seger innan vinteruppehållet, sade Catharina.

Day Trader

Måttade in årets tredje fullträff

Fury The Bullet spårade länge i en Järnlöpning. Men i de sista galoppsprången tvingades sträcka vapen mot Lancaster, som måttade in årets tredje fullträff på ett fint sätt tillsammans med Christopher Roberts.

Christopher gav Lancaster en lugn inledning över de 1 400 meterna innan han började mana på sin häst genom kurvan. Vid upploppets början såg Fury The Bullet för ett kort stund ut att ha skaffat sig en ointaglig ledning. Men Lancasters långspurt var riktigt strong och segern bärgades med ett huvud i de sista galoppsprången.

- Lancaster har visat fin form på senhösten. Det här är världens coolaste häst och idag fick jag nöjet att rida honom själv. Som många Zaahid-avkommor blir han förhoppningsvis bättre med åren, sade Christopher om den fyraårige fuxen som tränas av hustrun Elin Roberts.

Lancaster är uppfödd av C Söderberg Kraftkonsult, D Wirenstål.

Lancaster

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Veckosvep 24 toppbild
Veckosvep 24 toppbild

Från Nationaldagsfirandet på Gärdet till storloppen på Bro Park. Den gångna veckan bjöd på många minnesvärda ögonblick. Men vi nåddes även av det sorgliga beskedet att Gunnar Nordling har lämnat oss. De närmaste dagarna väntar flera spännande tävlingsdagar runt om i Skandinavien, inte minst Svenskt Grand National på Strömsholm. Läs mer

Monseiur Vic DSC_1427.jpeg
Monseiur Vic DSC_1427.jpeg

Hindersportens stora höjdpunkt är de årliga kapplöpningarna på Strömsholm med de två stora hinderloppen EMC Svenskt Grand National och Autoexperten Svenskt Champion Hurdle. På lördag är det äntligen dags och nedan presenterar vi starthästarna i de båda huvudloppen. Läs mer

Stockholms Stora 2024
Stockholms Stora 2024

Storloppsdag på Bro Park – men de grova pengarna hamnade i Norge och Danmark. Niels Petersen (två segrar), Jan–Erik Neuroth, Bent Olsen, Annike Bye Hansen och framförallt Sören Jensen vann de stora löpningarna. Stockholms Stora Pris (Gr3), dagens huvudlöpning, vanns av Good Fortune efter en snygg ritt av Kevin Stott. Läs mer