Foto: Elina Björklund
DSC_2963 copy.jpg

Tävlingsreferat Triton med Jockeyklubben Cup, Bro Park 17 oktober 2021

18 oktober 2021 17:06

I strålande sol avreds sex ponnylopp denna söndagseftermiddag. Ett stort tack till våra sponsorer Triton och Jockeyklubben denna tävlingsdag. Med ert engagemang i ponnygaloppen kan vi på bästa sätt utbilda framtida stjärnor till vår sport! Vi vill även tacka Anna Fischer som gav pris till skötarna av Bäst Gjorda Ponny i samtliga sex lopp.

I dagens samtliga ponnylopp delade Anna Fischer ut pris till Bäst Gjorda Ponny. Priset gavs till skötaren och bäst gjorda ponnys blev:

I am Lovely - Cornelia Lejon

She's a Super Star - Josefina Bonow

Käpplinge Solero - Othilia Hedeland

Munsboro Big Man - Alina Jigrud

Corina - Linnea Östlund

Geely - Leah Fridell

Foto: Cecilia Gråberg
anna.jpg

Anna Fischer delar ut pris till Bäst Gjorda Ponny i lopp 4 som blev Munsboro Big Man med Aline Jigrud.

Lopp 1 Tritonlöpning med Jockeyklubben Cup kat. A

Efter en omstart släppte starten i väg de nio löpsugna kategori A-ponnyerna. 400 meter rakt fram på Bro Parks upplopp och starten blev väldigt jämn. Kvick från invändigt startspår var 1 Marion af Sten med Moa Fägerhall vid tyglarna. Även från yttersta spåret var 9 ValentinoBettyBoop med Svea Lindersson Hagberg riktigt kvicka i väg. 4 Bradstone Matrix med Inna Smedberg mitt i banan fick en riktigt bra start och det var även dessa tre som tog pallplatserna i loppet. När halva distansen var avklarad hade Svea Lindersson Hagberg på ValentinoBettyBoop tagit över ledningen och gick till slut mot en enkel seger med tio längder ner till tvåan Moa Fägerhall på Marion af Sten som i sin tur hade sex längder till Inna Smedberg och Bradstone Matrix som var trea i mål.

Foto: Elina Björklund
DSC_2966 copy.jpg

Svea Lindersson Hagberg & ValentinoBettyBoop vinner lopp 1

Lopp 2 Tritonlöpning med Jockeyklubben Cup kat. D

Efter en strykning, startade sex ponnyer över fullvuxna 1200 meter och bäst start fick Beatrice Pråhl på 5 T.J. i mitten av banan. Kort efter start smög 2 She’s a Super Star med Josefina Bonow upp invändigt och med sig hade dom 3 VästergårdsHidalgo med Jenny Tunell i sadeln och 6 Ellens Alvin med Ellie Vång. I mitten av kurvan hade She’s a Super Star och VästergårdsHidalgo gått ifrån övriga fältet och dessa två utkämpade en batalj under första halvan av upploppet tills Josefina Bonow fick She’s a Super Star att sträcka på sig och till slut passera mållinjen med tre längder till godo på tvåan i mål Västergårds Hidalgo. Ellie Vångs Ellens Alvin höll fint till tredjeplatsen.

Foto: Elina Björklund
DSC_3562.jpg

Josefina Bonow & She's a Super Star vinner lopp 2. Prisutdelare Peder Pråhl från Triton.

Lopp 3 Tritonlöpning med Jockeyklubben Cup kat. A avd. 2

Precis som i dagens första lopp hade vi här nio ponnyer på startlinjen och med 400 meter rakt fram att galoppera. Starten var mycket jämn och mitt i banan var 4 Storm med Siri Karlberg riktigt snabb i väg. Även innerspårens 1 Amarant Filur med Julie Laurent och 2 I am a Beliver med Linn Berg Uppgren fick fina starter och var tidigt långt fram. Precis utanför startsnabba Storm hade också Moa Fägerhall med 5 Chili Peppar fått en fin start och jobbade sig upp till front med 100 meter kvar till mål. Det blev en mycket jämn målgång mellan de sex första ponnyerna där till slut Chili Peppar med Moa Fägerhall i stigbyglarna vann före Amarant Filur med Julie Laurent som blev tvåa och I am a Beliver med Linn Berg Uppgren på tredjeplatsen.

Foto: Elina Björklund
DSC_3012 copy.jpg

Moa Fägerhall & Chilipeppar vinner lopp 3

Lopp 4 Tritonlöpning med Jockeyklubben Cup kat. B

I dagens fjärde lopp startade Cratloe Jimbo med Teja Carlsson lite bakom startvolten där vi hade ytterliga fyra ponnyer. När den röda startflaggan drogs var det 1 Shanbally TomThumb med Ellie Vång som fick allra bäst start. 4 EricaLittleCaitlyn med Svea Lindersson Hagberg fick även dom en fin start och gick snett utvändigt om ledande Shanbally TomThumb. Bakom dessa två skuggade Amanda Söderman på 3 Secret Ballerina. Ut ur kurvan gick Secret Ballerina närmast innerrail och försökte utmana Shanbally Tom Thumb som dock snarare utökade avståndet till de övriga. Ellie Vång och hennes vita ponny vann till slut lätt med sju längder ner till fint kämpande Amanda Söderman och Secret Ballerina. Svea Lindersson Hagberg höll i gång EricaLittleCaitlyn mycket bra till tredje plats.

Foto: Elina Björklund
DSC_3036 copy.jpg

Ellie Vång & Shanbally TomThumb vinner lopp 4. Prisutdelare Peder Pråhl från Triton.

Lopp 5 Tritonlöpning med Jockeyklubben Cup kat. C

Från 800 meterspålen hade vi sex av våra näst-största ponnyer till start. 6 Corina med Linnea Östlund fick en bra start och hade under en kort stund ledningen tills 3 Little Spirit med Elin Hedman fått upp farten och passerade utvändigt. Izabella Jevrem ombord Boley Mickey Finn tänkte dock inte låta Little Spirit dra iväg själv utan hängde envist på en längd bakom och släppte aldrig in Elin Hedman till innerrail. Med 100 meter kvar sträckte Little Spirit på sig och gick segrande ur upploppsduellen med två längder till godo till Boley Mickey Finn och Izabella Jevrem. Linnea Östlund och Corina höll till tredjeplatsen.

Foto: Elina Björklund
DSC_3049 copy.jpg

Elin Hedman & Little Spirit vinner lopp 5

Lopp 6 Tritonlöpning med Jockeyklubben Cup kat. Mini-B

En struken ponny gjorde att fältet i dagens sista löpning minskades till fyra ponnyer. Från 600 meter startade 3 Geely startade bakom det övriga fältet och de övriga tre kom iväg samtidigt som på en linje. Innerspårets 1 Robert med Emma Dhakal hade ett litet övertag in på upploppet, men snett utanför jobbade Othilia Hedeland på sin 2 Kram-Go hårt för att inte släppa närkontakten. Ett par längder ner kämpade Josefina Mattjus på 4 Weston Ginger Snap och bytte till innerspår i ett sista försök. Emma Dhakal och Robert höll undan till segern med en knapp längd till Othilia Hedeland och Kram-Go medan Josefina Mattjus och Weston Ginger Snap blev trea i mål.

Foto: Elina Björklund
DSC_3585.jpg

Emma Dhakal & Robert vinner lopp 6. Prisutdelare Peder Pråhl från Triton.

Tack alla aktiva och funktionärer för en härlig tävlingsdag!
Vi ses nästa gång söndag 31 oktober på Bro Park.

Fullständigt resultat finns här: Resultat 17 oktober
Vinnarbilder finns här: Vinnarbilder 17 oktober
Lopparkiv: Lopparkiv 17 okt. 2021

Tack alla aktiva och funktionärer för en härlig tävlingsdag!
Vi ses nästa gång söndag 31 oktober på Bro Park.

Fullständigt resultat finns här: Resultat 17 oktober
Vinnarbilder finns här: Vinnarbilder 17 oktober
Lopparkiv: Lopparkiv 17 okt. 2021

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Little Spirit Little Spirit

29 november 2021 | Nyhet

Champions i ponnygalopp 2021

Här kan du läsa vilka som blir ponnygaloppens champions år 2021 Läs mer

DSC_5380 copy.jpg DSC_5380 copy.jpg

Efter en vår som inleddes med flera inställda tävlingsdagar pga den pågående pandemin har vi nu kommit till ponnygaloppens säsongsavslutning 2021. Denna tävlingsdag reds det Triton novislöpningar på Bro Parks sandbana, så vi fick se flera nya vinnare i vinnarcirkeln denna ganska kyliga söndagseftermiddag. Adrienne Pråhl var prisutdelare i alla dagens lopp. Läs mer

DSC_3739 (002) Ellie Vång.jpg DSC_3739 (002) Ellie Vång.jpg

På söndag arrangerar Bro Park årets sista tävlingsdag och det blir fem novislöpningar med start klockan 15:00. Elvaåriga Ellie Vång och Ellens Alvin är ett av ekipagen som gör en förhoppningsfull start. Läs mer