Foto: Elina Björklund
DSC_9323 copy.jpg

Tävlingsreferat Triton Cup i ponnygalopp 12 september 2021

13 september 2021 13:05

Ömsom sol, ömsom regn och fem härliga ponnylopp på Bro Parks gräsbana. Ett stort, varmt tack till Triton för sponsringen av ponnygaloppen!

Foto: Elina Björklund
DSC_3242 copy.jpg

Prisutdelare Thomas Pråhl med Elin Hedman och Little Spirit.

Lopp 1 Triton Cup kategori C

Snabbast från start till mål i dagens första Triton-cup lopp för kategori C över 1200 meter var nr. 5 Little Spirit (Elin Hedman). Efter cirka 100 meter togs fronten av Little Spirit som sedan höll undan till seger. På andraplatsen var en starkt kämpande Boley Mickey Finn (Izabella Jevrem). Paret var bland de sista hästarna iväg men tog igen längderna in i sista sväng och visade rätt kämparglöd med att kämpa hela vägen in i mål. På en tredjeplats kom en bra spurtandes Carpaccio C.J (Emma Cormier). Efter att ha suttit iskallt bak i fältet styr dessa invändigt in på upploppet och spurtar fram till en tredjeplats.

Foto: Elina Björklund
DSC_9297 copy.jpg

Ellie Vång och Shanbally TomThumb vinner före Amanda Söderman och Secret Ballerina.

Lopp 2 Triton Cup kategori B

Dagens andra ponnylopp var Triton Cup för kategori B över 1000 meter. Detta lopp visade upp en tight strid om segern som slutligen togs av Shanbally TomThumb (Ellie Vång). Paret låg med och skuggade fältet bakifrån för att sedan lägga in stöten och styra in invändigt in på upploppet. Men ensam var hon inte. Secret Ballerina (Amanda Söderman) hade legat med i fältet och skuggat ledaren. In på upploppet går Secret Ballerina och Shanbally TomThumb undan och efter en tight strid vann Shanbally TomThumb och på andraplats kom Secret Ballerina. På tredjeplatsen kom tufft kämpande EricaLittleCaitlyn (Svea Lindersson Hagberg) som tog upp ledningen från start och ledde fältet hela vägen in på upploppet.

Foto: Elina Björklund
DSC_9331 copy.jpg

Adriana Lopera vinner med Amarant Filur.

Lopp 3 Triton Cup kategori A

Tredje Triton Cup loppet reds för kategori A över 500 meter. Loppet blev snabbt ridet utvändigt där många hästar kämpade om ledningern. Amarant Filur (Adriana Lopera) var bland de hästarna som var först upp i ledningen. Paret låg bra under loppet och de sista 100 metrarna gick de ifrån resten av fältet och tog segern, men inte utan en strid. Chili Peppar (Moa Fägerhall) var även med och kämpade om ledningen. Dessa två utmanade ledaren och höll starkt till en andraplats slagen en halslängd. På tredjeplatsen kom I am Lovely (Cornelia Lejon). Dessa låg med fint i fältet och spurtade fram till tredjeplatsen precis före mål.

Foto: Elina Björklund
DSC_3257.jpg

Prisutdelare Thomas Pråhl tillsammans med Svea Lindersson Hagberg och ValentinoBettyBoop.

Lopp 4 Triton Cup kategori A avdelning 2

Ännu ett lopp fick ridas under dagen för kategori A i Triton Cup. Här kämpade 8 ekipage om segern över 500 meter. Allra bäst start fick ValentinoBettyBoop (Svea Lindersson Hagberg). Ekipaget tog de invändiga spåret och var snabbt uppe i front. Idag kunde inget stoppa dessa och de vann enkelt. Till andraplatsen kom Bradstone Matrix (Inna Smedberg). Dessa två fick en mycket bra start och var länge med ValentinoBettyBoop och kämpade hela vägen in i mål. I am a Beliver (Linn Berg Uppgren) hade startspåret allra längst ut och höll undan till en tredjeplats. Dessa två visade starkt tävlingshuvud där de båda var sega och vägrade släppa förbi någon annan.

Foto: Elina Björklund
DSC_9374 copy.jpg

Jenny Tunell vinner med VästergårdsHidalgo.

Lopp 5 Triton Cup kategori D

Det avslutande loppet var Triton Cup för kategori D. Det blev 5 hästar i dagens sista ponnylopp över 1400 meter. VästergårdsHidalgo (Jenny Tunell) fick en bra start där ekipaget tar det lugnt och sitter och väntar i klungan. In på upploppet står de invändigt och lägger till slutstöten. Dessa kämpar fram till ledningen och vinner med 4 längder. She’s a Super Star (Josefina Bonow) fick även dom en fin start. Paret är med i fältet och går offensivt i sista sväng där de går upp i ledning strax innan upploppet. In på upploppet kämpar paret tappert och håller till en god andraplats. På tredjeplatsen finner vi debuterande Ellens Alvin (Ellie Vång).

Ekipaget får en mycket bra start och tar enkelt hand om ledningen. Efter ett par starka utmaningar i sista sväng går Ellens Alvin starkt de sista metrarna och håller undan till tredjeplatsen.

Ett stort tack till Linnea Östlund som efter målgång i lopp 1 hjälpte till att fånga in Pistage som kom lös efter att ha förlorat sin ryttare! Vilken fantastisk insats!

Fullständigt resultat hittar du här: Resultatlista 12 september 2021

Noteringar från startern:

Lopp 2 - 5 Cratloe Jimbo stod i starten

Lopp 5 - 5 Nikita stod i starten

Noteringar från galoppdomstolen:

Lopp 1 - 6 Pistage bryter ut i kurvan och förlorar sin ryttare.

Ett stort tack till Linnea Östlund som efter målgång i lopp 1 hjälpte till att fånga in Pistage som kom lös efter att ha förlorat sin ryttare! Vilken fantastisk insats!

Fullständigt resultat hittar du här: Resultatlista 12 september 2021

Noteringar från startern:

Lopp 2 - 5 Cratloe Jimbo stod i starten

Lopp 5 - 5 Nikita stod i starten

Noteringar från galoppdomstolen:

Lopp 1 - 6 Pistage bryter ut i kurvan och förlorar sin ryttare.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_2963 copy.jpg DSC_2963 copy.jpg

I strålande sol avreds sex ponnylopp denna söndagseftermiddag. Ett stort tack till våra sponsorer Triton och Jockeyklubben denna tävlingsdag. Med ert engagemang i ponnygaloppen kan vi på bästa sätt utbilda framtida stjärnor till vår sport! Vi vill även tacka Anna Fischer som gav pris till skötarna av Bäst Gjorda Ponny i samtliga sex lopp. Läs mer

Boley Mickey Finn 5369.jpg Boley Mickey Finn 5369.jpg

Skånska Fältrittklubben sponsrade söndagens ponnygalopp på Jägersro Galopp. Läs mer

Annie Lundbäck och Fredriksdals Tarzan.jpg Annie Lundbäck och Fredriksdals Tarzan.jpg

16-åriga Annie Lundbäck började på gymnasiet i augusti. Hon går naturbruksprogrammet med specialisering galopp och drömmer om att bli jockey. "Nu får jag gå en skola där jag får precis den utbildning jag behöver." Läs mer