Sea Lieutenant TOP

Tävlingsreferat: Trippelt Wilson på onsdagslunchen

15 juni 2022 17:17

Danske jockeyn Oliver Wilson radade upp en snygg trippel i samband med onsdagens lunchtävlingar på Jägersro. Men dagens gladaste vinnare var nog ändå tränare Karin Tedesund som bokförde en fin stalldubbel med hästarna Mr Naughty Boy och Sixten Blixten.

Francisco Castro-tränade Sea Lieutenant har en förmåga att leverera jämna insatser i nästan varje start. I en 1 600 meter lång Guldhandicap satt den vinnande speeden där den skulle och den sjuårige fuxen avgjorde på ett riktigt övertygande sätt.

Oliver Wilson gav Sea Lieutenant en lugn inledning samtidigt som innerspårets Dominic och Palm Springs såg till att det blev rejäl fart på tillställningen. Med 500 meter kvar hade flera köhästar hämtat in ledarduons försprång.

I Apple gick bra en bit ut i spåren. Men han hade inte mycket att svara med när Sea Lieutenant fyrade av det sista spurtkrutet. Mastercraftsman-sonen drygade snabbt ut sitt segergrepp över de sista 150 meterna och avgjorde med två komfortabla längder.

- Sea Lieutenant har en bra speed och gillar när det blir bra tempo. Oliver lät honom vila en bit bak i fältet och det löste sig perfekt, sade Francisco om irlandsimporten som ägs av Stald Seaside.

Sea Lieutenant

Nya framgångar för Hans-Inge

Tränare Hans-Inge Larsen är inne i ett härligt segerstim just nu. I en Bronshandicap över fullvuxna 2 400 meter kunde han för andra gången i år ta emot Stella Grande i vinnarcirkeln. Oliver Wilson satt i segersadeln.

Stella Grande fick en lugn inledning i ett fält där Bobcat tog över ledningen från Hawk Eye en bit in på bortre lång. När Helsinki-dottern sedan avancerade fram utvändigt om Bobcat i utgången av sista sväng var det egentligen ingen tvekan om utgången.

Oliver satt med ett ton sparat i tyglarna samtidigt som Sandro De Paiva red frenetiskt på sin häst. Stella Grande kunde till och med kosta på sig att slå av lite på takten i slutvinjetten.

- Stella Grande är mer stark än speedig och för en stund var jag orolig för att det gick för långsamt. Det här är en häst som verkar höja sig för varje start, sade Hans-Inge.

Stella Grande ägs av Stall Gofika och är uppfödd av Tor Harry Sigfridsson.

Stella Grande

Mouli Princessrose trivdes på längre distans

Oliver Wilson säkrade sin tredje dagsseger ombord på Mouli Princessrose i en 2 400 meter lång Järnhandicap. Den femåriga fuxan tränas av Dina Danekilde, men precis som Stella Grande var det Jan-Erik Pettersson som stod för regin ifjol.

Mouli Princessrose hittade snabbt en bra position som fyra i ett fält där Nummerett tog hand om ledningen före Candy Cake och Apple of My Eye.

När sedan Walk of Live påbörjade ett avancemang från kön var Mouli Princessrose inte sen att svara. Segergreppet kopplades i god tid före linjen.

- Mouli Princessrose har varit ute på lite för korta distanser tidigare i år. Hon behöver lite tid att galoppera in sig och 2 400 meter passade nog bättre. Det var riktigt kul att hon fick vinna idag, sade Dina Danekilde om Helsinki-dottern som både ägs och är uppfödd av Bo Nilsson.

Mouli Princessrose

Överlägsen med toppvikt

Markerad toppvikt över 2 200 meter var inget som stoppade Gold Tyranny från att bärga en överlägsen viktoria i en Open Handicap. När Lennart Jr Reuterskiölds adept lämnade konkurrenterna bakom sig fanns det i stort sett bara en häst på banan.

Med Martin Rodriguez vid tyglarna höll Gold Tyranny inledningsvis sällskap med stallkamraten Harry. Men redan en bit in på bortre lång lade Zoffany-sonen i en extra växel och tackade för sig.

Vid upploppets början hade Omar Zawawis åttaåring skaffat sig ett rejält övertag och när mållinjen skars var det många längder ner till Harry.

- Hög vikt är inga större problem för Gold Tyranny och idag var inte motståndet det vassaste. Nu hoppas jag att nästa start blir på Derbydagen, sade Lennart Jr Reuterskiöld om Stald Jupiter-uppfödningen.

Gold Tyranny

Övertygade på dirttracken

Tränare Wido Neuroth och hårt satsande Stall Perlen ser ut att ha ett helt gäng intressanta treåringar. Sparsamt startade Sea Lodge reste ner till Jägersro för att testa dirttrack-banan. Sea The Stars-dotterns insats i dagens inledande Maidenlöpning över 2 200 meter lämnade egentligen inte så mycket i övrigt att önska.

Från en position längst bak i fältet sände Jan-Erik Neuroth fram Sea Lodge mot tätduon Appel Ride och Japanaja i ingången till sista sväng. Irlandsimporten rundade effektivt sina konkurrenter för att sedan dryga ut med övertygande fyra längder över upploppsrakan.

- Sea Lodge överraskade mig idag. Hon verkade trivas bättre ju längre loppet varade. Förhoppningsvis kan hon växa med uppgiften framöver, sade Jan-Erik.

Sea Lodge

Kinsman med fyra längder

Efter en mersmakande andraplats bakom Irish Action i förra starten var Kinsman mogen att spräcka årets segernolla i en Silverhandicap över raska 1 200 meter. Annie Nilsson Lindahl red Tord Nilssons englandsimport.

Från ett fint slagläge bakom Grey Ascension och Rastapopoulus red Annie till genom svängen, varpå Kinsman resolut tog över kommandot vid upploppets början. Nevile Chamberlain fullföljde bra och tog andraplatsen, fyra längder bakom den smått överlägsna vinnaren.

Kinsman tränas för stunden av Thomas Högfeldt. Men inom kort tar Tord Nilsson åter ut en egen licens.

- Jag trodde att Kinsman skulle ha bra chans idag. Nu planerar jag ytterligare en start, därefter ska Kinsman få ett litet uppehåll, sade Tord.

Kinsman

Mr Naughty Boy för andra gången i år

Tränare Karin Tedesund fick anledning att segerjubla efter att Mr Naughty Boy bärgat sin andra årsseger i en Bronshandicap över 1 200 meter. Sandro De Paiva ersatte en skadad Jacob Johansen i sadeln på den nioårige fuxen.

Mr Naugthy Boy stod över den värsta startrusningen som Spoonful of Sugar och Four Dragons drog upp i ingången till första sväng.

Layman-sonen hämtade emellertid snabbt in ledarnas försprång genom svängen, slog klorna i Four Dragons i god tid före linjen och lyckades dessutom avvisa gott avslutande Brienne i slutvinjetten.

- Mr Naughty Boy har ett himla humör, men han gör alltid sitt bästa, sade en rörd Karin Tedesund i vinnarcirkeln.

Mr Naughty Boy

Sixten Blixten ville inte vara sämre

Framgångarna för Karin och Michael Tedesund fortsatte i den avslutande amatörlöpningen - SFK:s Pokal - där Sofia Presits lotsade Sixten Blixten till karriärens första seger i 13:e försöket.

Sofia sände genast fram Sixten Blixten utvändigt om ledande l’Opera. I ingången till slutsvängen kunde den fyraårige Aces Star-sonen överta kommandot och därefter släppte han ingen över bron.

Clauses Andy fullföljde visserligen starkt och Camaluna spurtade plusbetonat, men utgjorde inget riktigt hot mot Sixten Blixten, som fullbordade Tedesunds-stalldubbel med en längd.

- Jag trodde nästan att vi var slagna, men Sixten Blixten kom tillbaka fint. Det är underbart med hästar som fortsätter gå hela vägen in i mål, sade Sofia Presits, som bara för några veckor sedan vann med stallkamraten Mr Naughty Boy.

Sixten Blixten

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Veckosvep 24 toppbild
Veckosvep 24 toppbild

Från Nationaldagsfirandet på Gärdet till storloppen på Bro Park. Den gångna veckan bjöd på många minnesvärda ögonblick. Men vi nåddes även av det sorgliga beskedet att Gunnar Nordling har lämnat oss. De närmaste dagarna väntar flera spännande tävlingsdagar runt om i Skandinavien, inte minst Svenskt Grand National på Strömsholm. Läs mer

Monseiur Vic DSC_1427.jpeg
Monseiur Vic DSC_1427.jpeg

Hindersportens stora höjdpunkt är de årliga kapplöpningarna på Strömsholm med de två stora hinderloppen EMC Svenskt Grand National och Autoexperten Svenskt Champion Hurdle. På lördag är det äntligen dags och nedan presenterar vi starthästarna i de båda huvudloppen. Läs mer

Alegretto TOP
Alegretto TOP

På söndag drömmer 30 förhoppningsfulla delägare om att svenskfödda Allegretto ska vinna Jockeyklubbens 2000 Guineas på Bro Park. Vid mållinjen väntar 415 000 kronor (och svenskbonus) på vinnaren. Läs mer