Goodguy Top

Tävlingsreferat: Tobias och Anna dubblade i Göteborg

18 juni 2023 15:37

Tobias Hellgren och Anna Pilroth hade en segerrik eftermiddag på Göteborg Galopp. En snygg dubbel med hästarna Good Guy och Midnight Oil blev söndagens facit. Även tränare Kajsa Lindsjö var nöjd efter att stallkompisarna Guadeloupe och Lady Monroe lagt beslag på de två översta pallplaceringarna.

Sparsamt startade Good Guy visade gryende talang i en Maidenlöpning med sju hästar i fältet. Med Anna Pilroth i sadeln lyckades Tobias Hellgrens adept hålla undan för starkt avslutande Solanos i den 2 200 meter långa uppgörelsen.

Från en position som trea i ett relativt utdraget fält där Eko Lalique och Forward Dream drog relativt ambitiöst genom slutsvängen satte Good Guy in slutstöten vid upploppets början och kopplade snart ett litet grepp.

Favoriten Solanos, som länge legat sist i klungan, närmade sig betänkligt i de avslutande sprången in mot linjen, men lyckades aldrig fånga in Hallucinate-sonen, som spräckte segernollan med ett kort huvud.

- Om Good Guy bara slappnar av och andas riktigt så kan han flytta på sig, konstaterade Anna Pilroth.

GG Gunner Gang äger fuxen, som är uppfödd av Ljungstorps Gård och Wretman Stable & Stud.

Good Guy 2

Midnight Oil vann duellen

Teamet Anna Pilroth och Tobias Hellgren tog även hem dagens avslutande Järnlöpning. Efter en jämn upploppskamp med Grey Runner lyckades Midnight Oil knipa sin andra raka viktoria med hals.

- Det var två gamla etablerade handcapers som gjorde upp om det idag, konstaterade Tobias Hellgren, som äger sexåringen tillsammans med Maria Zettergren.

Midnight Oil var med på noterna redan från start och skuggade ledande Grey Runner genom kurvan. Den sistnämnde gjorde ett försök att rycka vid upploppets början, men Midnight Oil hängde på bra och efter en jämn kamp in mot mållinjen drog Wilshire Boulevard-sonen det längsta strået.

- 600 meter kan kännas långt ibland, men idag var det faktiskt inte speciellt svårt, sade Anna Pilroth.

Midnight Oil

Kajsas fina dubbel

Tränare Kajsa Lindsjö sadlade ut två egenägda hästar i en 2 200 meter lång Bronshandicap. Utdelningen kunde knappast bli bättre. Guadeloupe vann nämligen före stallkamraten Lady Monroe. Annie Nilsson Lindahl satt i segersadeln.

- Guadeloupe och Lady Monroe är bästa kompisar hemma i hagen och idag höll de höll ihop hela vägen in i mål, sade Kajsa Lindsjö efter sin första tränardubbel.

Guadeloupe satt länge placerad som invändig femma i ett fält där Sea Moonster tog hand om taktpinnen innan han blev avlöst av Lady Monroe och Cimmaron i ingången till slutsvängen.

Just när Lady Monroe kopplat ett litet grepp mitt på upploppsrakan dök Guadeloupe upp lite längre ut i banan och växlade enkelt ner sin stallkompis.

Appel Au Maitre-dottern Guadeloupe är uppfödd av Stutteri Hjortebo och visade fin utveckling ifjol. Sju starter resulterade i tre segrar.

- Hon är väldigt ärlig och har en fantastisk speed. Förhoppningsvis kommer vi tillbaka till Kopparmärralöpning, sade tränaren.

Guadeloupe

No Risk No Reward spurtade förbi ledarduon

Även tränare Camilla Nilsson kunde räkna in en fin dubbel i dagens inledande Arabhästhandicap. No Risk No Reward bidade länge sin tid i draget bakom ledarna. Över de sista 200 meterna bet spurten riktigt fint och årets första seger bärgades på ett snyggt sätt under en formstark Elione Chaves.

Vid upploppets början såg No Risk No Reward för ett ögonblick ut att sitta fast bakom tätduon Eastway och Hadid. Men när Elione väl styrt ut den sjuårige grållen i ett fritt spår hittade han ytterligare en växel och svepte enkelt förbi ledarna sista biten in mot mål.

- Med 66 kilo på ryggen var det bra gjort av en liten häst som No Risk No Reward. Nästa start blir eventuellt The Presidents Cup på Derbydagen, sade Camilla Nilsson, som äger valacken tillsammans med Jörgen Agerholm.

No Risk No Reward

Ett fall framåt för Lexington Avenue

Med en prispott på goda 100 000 kronor var Sunday Special dagens högst doterade uppgörelse på Göteborg Galopp. Lexington Avenue från Niels Petersens stall gjorde sin första start på västkustbanan och levererade en vinnande spurt tillsammans med Carlos Lopez.

Tootick var som vanligt snabb ut ur boxarna och tog resolut hand om ledningen före Klint, Scytale och Zingaro Boy. Från sitt utvändiga startspår fick Lexington Avenue en lite lugnare öppning och fann en position som sjua mitt i fältet.

Samtidigt som Zingaro Boy slog klorna i Tootick mitt på upploppsrakan hade Carlos Lopez verkligen fått upp farten ombord på Jimmy Creed-sonen. I ett nafs kopplade USA-importen segergreppet och avgjorde med en dryg längd.

- Lexington Avenue har så här långt visat betydligt mer fart i träning än vad han gjort i loppen. Idag satte vi på blinkers för att få honom att koncentrera sig lite bättre. Segern var ett fall framåt, men våra förväntningar på honom är betydligt högre än så, sade Niels Petersen om fyraåringen som tävlar i Elkär Stutteris välbekanta ägarfärger.

Lexington Avenue

Årets första fullträff för Xtara

En Silverhandicap över raska 1 200 meter utmynnade i en jämn upploppskamp där Xtara till slut drog det längsta strået under Ulrika Holmquist. Efter fyra goda försök tidigare i år fick den Marie Lustig-tränade irlandsimporten äntligen in en riktig fullträff.

Med toppvikten 67 kilo hittade Xtara omedelbart en perfekt position i draget bakom stallkompisen Uchchaihshravas, som resolut tog hand om taktpinnen i rusningen in mot svängen. Vid upploppets början blandade sig även Firebomb i striden och från kön anmälde både Simmy’s Chopshop och Spirit of Cimarron sitt intresse.

Även om kampen om andraplatsen blev stenhård, kunde ingen rå på Xtara, som sträckte på sig och säkrade segern med en halv längd.

- En jättefin häst som jag har vunnit med tidigare. 67 kilo var visserligen en hög vikt, men vi fick en bra resa genom svängen idag, sade Ulrika Holmquist.

Xtara

Chef La Adare snabbast i supersprinten

Senast Chef La Adare startade i en Supersprint på Göteborg Galopp blev det en tredjeplats bakom Maid. Den här gången fanns det ingen som kunde rå på det femåriga stoet. Med Sandro De Paiva vid tyglarna var Helle Bakkens adept närmast en klass för sig över de 650 meterna.

I sin första start för året kopplade Chef La Adare tidigt ett litet grepp och när hon nådde mållinjen var det en dryg längd ner till Madi Banja.

- Chef La Adare är en riktig supersprinter. Träningsmöjligheterna hemma i Norge har inte varit de allra bästa och jag ville verkligen ha henne helt klar inför årets första start. Närmast väntar några korta lopp på hemmaplan, sade Helle om Master Chef-dottern, som tog fyra segrar på nio starter ifjol.

Nybri AB har fött upp och Stall Berglökka äger stoet.

Chef La Adare

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Veckosvep 24 toppbild
Veckosvep 24 toppbild

Från Nationaldagsfirandet på Gärdet till storloppen på Bro Park. Den gångna veckan bjöd på många minnesvärda ögonblick. Men vi nåddes även av det sorgliga beskedet att Gunnar Nordling har lämnat oss. De närmaste dagarna väntar flera spännande tävlingsdagar runt om i Skandinavien, inte minst Svenskt Grand National på Strömsholm. Läs mer

Monseiur Vic DSC_1427.jpeg
Monseiur Vic DSC_1427.jpeg

Hindersportens stora höjdpunkt är de årliga kapplöpningarna på Strömsholm med de två stora hinderloppen EMC Svenskt Grand National och Autoexperten Svenskt Champion Hurdle. På lördag är det äntligen dags och nedan presenterar vi starthästarna i de båda huvudloppen. Läs mer

Alegretto TOP
Alegretto TOP

På söndag drömmer 30 förhoppningsfulla delägare om att svenskfödda Allegretto ska vinna Jockeyklubbens 2000 Guineas på Bro Park. Vid mållinjen väntar 415 000 kronor (och svenskbonus) på vinnaren. Läs mer