Foto: Johanna Friberg/Friberg Pics
DSC_0225

Temat i dagens Bäst Gjorda tävling var blått och vitt - både för Stall Perlen men även för att Malmö FF spelade final i Allsvenskan som de också vann och blev Svenska Mästare 2023! På bilden ser ni en glimt av Lobega och Felicia Ekholm som blev Bäst Gjorda i lopp 4.

Tävlingsreferat ponnygalopp: Säsongsavslutning på Jägersro Galopp 12 november

15 november 2023 12:04

Då var dagen kommen för årets sista ponnygalopptävlingar på Jägersro Galopp i Malmö som sponsrades av de norska hästägarna Stall Perlen. Ponnygaloppen reds innan de stora galopptävlingarna och det var ett gäng laddade ponnyer och ryttare som ställde upp i dagens fyra lopp men som reds som tre. Lopp 1 och 2 reds tillsammans på grund av få startande D-ponnyer.

Bäst Gjorda

I varje lopp delades pris från Svensk Ponnygalopp ut till Bäst Gjorda Ponny och vinnarna blev:

Lopp 1 Power Nova och Tilia Strutz
Lopp 2 Fredriksdals Tarzan och Nora Lundbäck
Lopp 3 Cleopatra och Nora Granrot
Lopp 4 Lobega och Felicia Ekholm

Stort grattis!

Bäst Gjorda

I varje lopp delades pris från Svensk Ponnygalopp ut till Bäst Gjorda Ponny och vinnarna blev:

Lopp 1 Power Nova och Tilia Strutz
Lopp 2 Fredriksdals Tarzan och Nora Lundbäck
Lopp 3 Cleopatra och Nora Granrot
Lopp 4 Lobega och Felicia Ekholm

Stort grattis!

Lopp 1: Mill Marin kat. C

Det blev en snabb start för 2 Rålandsgårds Bernadotte med Mollie Guldberg i mitten av banan tätt följd av 3 Power Nova och Tilia Strutz. 4 Afrodite och Natalie Salas Lindskog låg med smygandes och tog täten när fältet började närma sig svängen. De skuggades av 5 Karmelia och Sofia Ilg och i mitten av svängen var 2 Rålandsgårds Bernadotte återigen med i matchen. Från en tappstart kom då 1 Little Spirit och Annie Johansson flygandes längs innerrail och in på upploppet låg dem i ledning. 4 Afrodite och Natalie Salas Lindskog gjorde vad de kunde för att hänga på men vinnaren 1 Little Spirit bara ökade och ökade och korsade mållinjen först i dagens inledande lopp. Natalie Salas Lindskog blev tvåa och 5 Karmelia och Sofia Ilg avslutade snyggt, men precis, till en tredjeplats då det blev väldigt jämnt över mållinjen.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Little Spirit 9904

Annie Johansson och Little Spirit reste från Stockholm och efter en tappstart tar det en imponerade seger tillsammans. Här med prisutdelare för Stall Perlen Fredrik Johansson och mamma Johanna i bakgrunden.

Lopp 2: Jet Action kat. D

Det blev ryttarbyte från Annie Lundbäck till lillasyster Nora på 1 Fredriksdals Tarzan i dagens kategori D-lopp. Det blev en väldigt jämn start mellan de två ekipagen men i början av svängen hade 2 Sessa Bo tagit över ledningen tillsammans med Linnea Östlund. Sedan blev löpningsförloppet någorlunda händelsefritt fram till upploppet då Nora Lundbäck gav marschorder på 1 Fredriksdals Tarzan och utmanade vinnaren 2 Sessa Bo in på mållinjen där två längder skiljde ekipagen åt.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Sessa Bo 5776

Sessa Bo visade stor löpglädje tillsammans med Linnea Östlund och vann dagens kategori D-lopp.

Lopp 3: Great Million kat. A

Efter omstart i ponnygaloppens tredje lopp för A-ponnyer över 600 meter fick 4 Tegens Avanti en bra start tillsammans med Melissa Wigsten. 3 Marion Af Sten och Ella Forsmark var inte sena att hänga på. Tätduon blev snabbt utmanade av 1 Ville med Araceli Pizarro som höll sin position strategiskt vid innerrailen. 7 BlackVelvetOfLadys och Silje Kempe var en kort bit efter mitt i banan tillsammans med Nora Granrot och 2 Cleopatra och 6 Mini Gaga och Isolde Karlsson. In på upploppet låg 1 Ville och 3 Marion Af Sten sida vid sida och det blev en spännande kamp loppet sista 300 meter där båda ryttarna jobbade flitigt på sina ponnyer. 7 BlackVelvetOfLadys kom med en ryslig spurt och tog tredjeplatsen medan 1 Ville vann 2,5 längd före 3 Marion Af Sten som drev ut lite i banan över upploppet. Det blev målfoto om fjärdeplatsen där 4 Tegens Avanti kom precis före 6 Mini Gaga. 2 Cleopatra kämpade tappert över en något för lång distans.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Ville 9915

Fredrik Johansson delar stolt ut pris till Araceli Pizarro och Ville i vinnarcirkeln efter segern i loppet som är namngett efter en av Fredriks stora favoriter från Stall Perlens stall. Stolta föräldrarna Sofie och Esteban är såklart också med!

Lopp 4: Sir Lando kat. B

Det blev en emotionell tillställning i dagens, och årets, sista lopp. 2 Fredriksdals Vanda skulle göra sin sista start inom ponnygaloppen och Nora Lundbäck rida sin sista ritt på stoet som tävlat sedan 2017.

2 Fredriksdals Vanda tog täten med Nora Lundbäck med startsnabba 3 Coedyllan Maestro och Mollie Guldberg tätt efter. Felicia Ekholm ville inte vara sen på bollen med 4 Lobega och tog snabbt upp jakten på frontekipaget. Smygandes längs innerrail kom Nova Henningsson och 1 Chica och när fältet kom in på upploppet var det långt ifrån avgjort. Det blev spännande hela vägen ner till mållinjen där Nora Lundbäck fick avslutet vi alla drömmer om med ytterligare en seger tillsammans med stallets favorit "Vanda". Felicia Ekholm och Nova Henningsson gav oss en spännande närkamp om andraplatsen där till slut 1 Chica hade en halv längd tillgodo på 4 Lobega som kämpade tappert ända in i mål.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Fredriksdals Vanda 5813

Nora Lundbäck fick bjuda på en minnesvärd sista segergest på Fredriksdals Vanda som i och med dagens start gjorde sin sista på galoppbanan.

Galoppdomstolens rapport

Strykningar
Lopp 1: 7 AG's Fixcinatti & 8 Boley Mickey Finn
Lopp 3: 5 Trix W

Ryttarbyte
Lopp 2: Fredriksdals Tarzan reds av Nora Lundbäck

Noteringar
Inga noteringar från dagens ponnygalopptävlingar.

Galoppdomstolens rapport

Strykningar
Lopp 1: 7 AG's Fixcinatti & 8 Boley Mickey Finn
Lopp 3: 5 Trix W

Ryttarbyte
Lopp 2: Fredriksdals Tarzan reds av Nora Lundbäck

Noteringar
Inga noteringar från dagens ponnygalopptävlingar.

Svensk Ponnygalopp vill passa på att tacka Stall Perlen för dagens sponsring. Vi vill förstås tacka alla dagens tävlande, våra funktionärer, prisutdelare, aktiva och publik för en härlig tävlingsdag.

Vi vill även passa på att tacka Sofia Presits som i med dagens tävlingar gjorde sin sista som funktionär och fick blommor av Svensk Ponnygalopp på genomgången.

Vi ses igen på Jägersro 2024!

Nästa tävlingsdag: Bro Park 19 november

Vinnarbilder: Svensk Galopps smugmug

Resultat: Resultat Jägersro 231112

Lopprepriser: youtube.com/svenskponnygalopp

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer

DSC_3624-Förbättrat-BR DSC_3624-Förbättrat-BR

Tränarparet Jessica och Padraig Long hade ett av sina bästa år 2023. Med stall på Jägersro och gård hemma, familj och allt därtill så växte ett intresse fram hos Padraig. En helt vanlig måndagskväll när dottern Ellinor tränade ponnygalopp så tog han ryttarna till mekaniska galopphästen "Plastic" och gav dem tips och råd. Detta födde sedan idén om en träningsdag för ryttarna hemma på Stall Rancho. Läs mer

Preliminär tävlingstermin för ponnygaloppen 2024