Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
i-PXjBkHv-X2 Kram Go och Othilia Hedeland vinner Kategori Mini B redigerad

Startkatapulten Kram-Go vinner sitt första lopp tillsammans med Othilia Hedeland.

Tävlingsreferat ponnygalopp: Novisdagen och säsongsavslutning på Bro Park 19 november

21 november 2023 17:24

Den årliga novisdagen på Bro Park arrangerades i söndags med härlig stämning och rafflande lopp. Tävlingsdagen markerade också slutet på ponnygaloppsäsongen även om det återstår ett härligt och juligt lopp för kategori A. Stjärnjockeyn Per-Anders Gråberg var, som så många gånger förr, prisutdelare under dagen. Samtliga lopp gick på dirttrack och banan klassades som god.

Dagens lopp sponsrades av Triton.

I varje lopp delades pris ut till Bäst Gjorda Ponny där det tredje och fjärde loppet tillsammans hade en vinnare. Vinnarna blev:

Lopp 1 I am a Beliver - Ida Lindersson Hagberg

Lopp 2 Danstorps Manolito - Alva Bergström

Lopp 3/4 1 She's a Super Star - Josefina Bonow

Lopp 5 Piratens Besk CJ - Wilma Jensen

Lopp 6 Munsboro Riot - Ella Forsmark

Lopp 1: Triton Novislöpning kat. A Avd. avd. 2

2 Kilskogens Gozzi och Fanny Öhgren Granberg var riktigt kvicka i väg från början, tog ledningen och höll den i över halva distansen. Då kom både 7 Elana Rose af Jäboruder tillsammans med Izabelle Jädervi och 8 Smevallens Furir under Clara Dhakal farandes långt ut i banan, närmast publiken. Smevallens Furir och Clara spurtade allra vassast och till en snygg seger efter härlig finishridning. Elana Rose af Jäboruder och Izabelle slutade på en fin andraplats. På tredjeplats kom 1 I am a Beliver som tillsammans med Ida Lindersson Hagberg fått en bra start och också avslutade loppet snyggt. Inte långt bakom blev det kamp om fjärdeplatsen där Isolde Karlsson och 3 Lexies Day Dream knep den på samma tid som Olivia Cederroth och 6 Othello. Distansen var 400 meter.

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
i-ghfgs26-X2 Smevallens Furir och Clara Dhakal

Clara Dhakal rider en snygg finish i en snabb avslutning ombord på Smevallens Furir och ekipaget spurtade vasst till seger.

Lopp 2: Triton Novislöpning kat. A

Två ekipage snabbstartade och det var 4 Delux under Adriana Lopera och 2 Amarant Filur tillsammans med Julie Laurent. Delux och Adriana hade greppet om loppet tills det var cirka 50 meter kvar över det 400 meter långa loppet, men Amarant Filur och Julie kontrade invändigt, gick förbi och kunde med mycket liten marginal hålla undan för Alva Bergströms ritt 7 Danstorps Manolito, som kom längst ut, närmast publiken, och de var nära, nära att spurta förbi efter en visslande avslutning, men slutade tvåa efter en strålande insats. Julie lyckades berätta för Amarant Filur att hålla undan till seger. En härlig insats. Inte långt bakom slutade Adriana och Delux trea. Spännande, spännande. 1 Ti Ta Tovenaar fick upp bra fart på slutet tillsammans med Signe Brusewitz och kom fyra, knappt före kämpande 6 I am Lovely under Stella Österlund. Ett rafflande lopp!

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
i-3d394vt-X3 Amarant Filur och Julie Laurent

En lycklig Julie Laurent ombord på Amarant Filur får pris av Per-Anders Gråberg efter målfotovinsten.

Lopp 3: Triton Novislöpning kat. C

Dagens tredje lopp reds samtidigt som lopp fyra över 900 meter. Segrande gjorde en pilsnabb debutant vid namn 1 Melview. B.Diamond vars rutinerade och skickliga ryttare Moa Fägerhall avslutade loppet på bästa sett till seger efter det att ponnyn skyggat lite för den röda startflaggan i starten. Den nioårige valacken visade att han kunde springa fort när han väl galopperat in sig och går en intressant framtid till mötes inom ponnygaloppen.

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
i-53Z4GJ7-X3 Moa Fägerhall och Melview B Diamond

Moa Fägerhall har ett riktigt kvickt nyförvärv i Melview B. Diamond och det blev seger i debuten.

Lopp 4: Triton Novislöpning kat. D

Det fjärde loppet reds som nämnts ovan samtidigt som lopp tre över 900 meter. 2 Magic De Maria och Inna Smedberg fick en smakstart och tog ledningen i loppet före 1 She's a Super Star under Josefina Bonow. Väl inne på upploppet så vreds den senare ut till attack, men Inna och Magic De Maria svarade länge och väl. De gjorde en jättebra insats, men kunde inte stå emot spurtstarka She's a Super Star och Josefina som fick upp farten ordentligt, vilket räckte till seger före Magic De Maria och Inna. Publiken fick se fina ryttar- och ponnyprestationer – tack för underhållningen!

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
i-JKR34Nb-X3 Josefina Bonow och Shes a Super Star

Josefina Bonow och She's a Super Star på väg mot målgång och seger.

Lopp 5: Triton Novislöpning kat. Mini B

Det femte loppet reds samtidigt som lopp sex över 600 meter. Här kom livets första seger för en riktig startraket – 2 Kram-Go. Han och Othilia Hedeland pep (som vanligt) till ledningen – de var snabbast av alla som var på banan. Duktiga Othilia har ridit Kram-Go i varje lopp (24 starter) och efter fem andraplatser blev det nu en efterlängtad seger – en seger som togs med stor marginal ner efter en väldigt gedigen insats av både häst och ryttare. 3 Duenna och Isolde Karlsson tog det lite lugnare från start innan de över upploppet ångade på starkt vilket slutade i en klar andraplats. Nellie Ehring red ett jättefint lopp ombord på 1 Mellanbyns Legolas och de kom trea. 6 Piratens Besk CJ tillsammans med Wilma Jensen var nära tredjeplatsen ett tag, men kom aldrig förbi – ett väl genomfört lopp räckte till fjärdeplatsen. Det var härligt att se att Wilma Nordelind och 4 Kamakazi CJ spurta in över mål – de hade en bit upp till de andra, men Wilma arbetade på i sadeln och Kamakazi CJ svarade för en stark avslutning av loppet till en femteplats.

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
i-rLSgMBp-X2 Kram Go och Othilia Hedeland i vinnarcirkeln

Kram-Go och Othilia Hedeland gjorde ett topplopp när de vann kategori Mini-B.

Lopp 6: Triton Novislöpning kat. B

Det sjätte loppet reds som nämnts ovan samtidigt som lopp fem över 600 meter. Duktiga Svea Lindersson Hagberg sitter på en riktig fartmaskin till ponny vid namn 2 EricaLittleCaitlyn. Hon är nästan alltid med på målfotot – den här dagen var det ingen som kunde springa snabbare och det slutade med en snygg seger efter ett härligt upplopp. Svea och EricaLittleCaitlyn har återigen haft en jättefin säsong tillsammans. 3 Munsboro Big Man har visat att han kan avsluta loppen på bästa sätt och så skedde också denna dag när han och Julia Öhgren Granberg kom farande längst inne vid railen. De gick nog lika fort som det vinnande ekipaget de sista 300 meterna vilket räckte till en välförtjänst andraplats. 1 Munsboro Riot och Ella Forsmark var inte långt efter och utmanade länge om segern. De slutade trea och ska vara nöjda med sin fina prestation. En vacker avslutning på dagen och huvudsäsongen!

Noteringar galoppdomstolen

Inga noteringar eller ärenden denna dag.

Noteringar galoppdomstolen

Inga noteringar eller ärenden denna dag.

Svensk Ponnygalopp vill tacka alla våra trogna sponsorer för det här årets säsong och önska lycka till med vinterträningen! Ett särskilt stort tack till dagens sponsor Triton för det stora stödet till ponnygaloppen och förstås ett stort tack till alla våra funktionärer, prisutdelare, aktiva och publik. Det uppskattas oerhört mycket av våra sponsorer om de får trevliga bilder och uppskattning från våra aktiva.

Här finner du lopprepriser: Lopparkiv 19 november

Hela sändningen för dig som vill se allt: Sändning 19 november

Samtliga vinnarbilder: Vinnarbilder 19 november

Fullständigt resultat: Resultat 19 november

Vi ser fram emot nästa säsong, men för kategori A är den inte riktigt slut ännu då det kommer att bli ett Tomterace på Bro Park den 3 december, se tävlingsdagens sida i kalendariet.

Lycka till alla deltagare som är med och skapar julstämning den 3 december!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer

DSC_3624-Förbättrat-BR DSC_3624-Förbättrat-BR

Tränarparet Jessica och Padraig Long hade ett av sina bästa år 2023. Med stall på Jägersro och gård hemma, familj och allt därtill så växte ett intresse fram hos Padraig. En helt vanlig måndagskväll när dottern Ellinor tränade ponnygalopp så tog han ryttarna till mekaniska galopphästen "Plastic" och gav dem tips och råd. Detta födde sedan idén om en träningsdag för ryttarna hemma på Stall Rancho. Läs mer

Preliminär tävlingstermin för ponnygaloppen 2024