i-s7VrhXL-X3 Kitford Ruby kopia

Novalie Andersson och Kitford Ruby stod för en fin prestation när de segrade på hemmabanan i dagens sista lopp.

Tävlingsreferat ponnygalopp: Härliga tävlingar på Göteborg Galopp 30 juli

1 augusti 2023 18:19

Det var fint väder när ponnygaloppen startade upp tävlingsverksamheten igen efter uppehållet. Gräsbanan var god till mjuk och Per-Anders Gråberg var prisutdelare under dagen. Det var många glada miner i vinnarcirkeln och publiken applåderade entusiastiskt.

I varje lopp delades pris ut till Bäst Gjorda Ponny, där juryn bestod av medlemmar från Svensk Galopp och Göteborgs Galoppsällskap (GGS). Priserna sponsrades av GGS. Vinnarna blev:

Lopp 1 Cziko - Emilia Carstensen

Lopp 2 Kiltown Sienna - Tindra Ryttse

Lopp 3 Secret Ballerina - Moa Fägerhall

Lopp 4 Poetic Twice - Liam Ahlberg

Lopp 1: Ung Galopp Sommarlöpning kat. A

Loppet reds över 400 meter och blev rivigt. Snabbast i väg var Araceli Pizarro och 1 Ville som höll emot länge och slutade på en hedersam andraplats. Isolde Karlsson och Nordanå.BroderTuck var också snabba ut och var nära i mål som trea. Vinnande 7 Qrispy och Inna Smedberg valde att gå längst ut mot publiken och avverkade de sista 300 meterna i en fart som ingen kunde följa med i. Toppform. 9 BW'S Spidermann och Hilda Broström gjorde ett jättefint lopp som fyra mot tuffa motståndare. En spännande inledning på tävlingsdagen där publiken fick se fina insatser av debutanterna Emilia Carstensen (3 Cziko) och Wilma Hamngren (5 Gläntans Rembler).

i-3nVh89t-X2 Qrispy och Inna Smedberg

Qrispy och Inna Smedberg kom flygande längst ut i banan och vann dagens första lopp.

Lopp 2: Ung Galopp Sommarlöpning kat. C

Över distansen 1000 meter reds det andra loppet för eftermiddagen och duktiga ekipaget 2 Kiltown Sienna och Tindra Ryttse tog ledningen i början av loppet. 3 Boley Mickey Finn och Izabella Jevrem ville dock inte släppa i väg dem för långt och tog över ledningen ganska så snart. Izabella och Boley Mickey Finn visade toppform inför Lag-SM och vann på ett övertygande sätt efter en riktigt stark prestation. Måltrean 1 AGs Fixcinatti och Liam Ahlberg tappade lite mark i början av loppet, men gav aldrig upp och gjorde ett bra lopp tillsammans.

i-Hctb9xh-X2 Boley Mickey Finn i vinnarcirkeln

Per-Anders Gråberg var dagens prisutdelare och han fick ta emot en nöjd Izabella Jevrem och kämpen Boley Mickey Finn.

Lopp 3: Ung Galopp Sommarlöpning kat. B

Moa Fägerhall fick känna hur det känns att göra en katapultstart ombord på rappa 2 Secret Ballerina som på några språng satt i en säker ledning och sedan fortsatte ekipaget i hög fart där man avverkade varje 200-metersintervall på cirka 14,6 sekunder! Segern blev mycket säker efter en väldigt bra insats. 3 Kram-Go och Othilia Hedeland startade som vanligt snabbt och fullföljde på ett positivt sätt till en stark andraplats. Debutanten Heidi Edvardsson kämpade väl ombord på 1 Tornado och de knep tredjeplatsen före dagens mest publikfriande finish av Isolde Karlsson på 4 Mellanbyns Legolas!

i-mR53VTT-X2 Secret Ballerina och Moa Fägerhall

Secret Ballerina och Moa Fägerhall var suveräna när de segrade i dagens tredje lopp.

Lopp 4: Ung Galopp Sommarlöpning kat. D

3 Grace och Manda Olsson var startsnabba värre och tog omgående hand om ledningen. 1 Kitford Ruby och Novalie Andersson ville dock inte släppa i väg dem för långt och gick till en kraftfull attack i slutet på kurvan. De fick dock kämpa för att vinna, men segern var övertygande före duktiga Manda och Grace. Najat Assekour red ett starkt lopp på 2 Tintin och de kom in på en tredje plats. 6 Poetic Twice och Liam Ahlberg släpade en bit efter fältet, men avslutade duktigt till fjärdeplatsen. Tack alla ekipage för spännande tävlingar!

i-SGrSPvt-X2 Kitford Ruby i vinnarcirkeln

Sophia Andersson och Per-Anders Gråberg tillsammans med Novalie Andersson och en löpsugen Kitford Ruby.

Noteringar galoppdomstolen

Lopp 1

Allmän påminnelse till ekipagen betydelsen av att hålla rakt spår.

Lopp 4

Magic De Maria förlorade många längder då ponnyn stod i starten.

Lopp 1

Lopp 4

Svensk Ponnygalopp vill tacka våra sponsorer samt önska fortsatt lycka till med säsongen.

Vi riktar ett särskilt stort tack till alla våra funktionärer, aktiva och publik för en väl genomförd tävlingsdag.

Här finner du lopprepriser: Lopparkiv 30 juli

Samtliga vinnarbilder: Vinnarbilder 30 juli

Fullständigt resultat: Resultat 30 juli

Nästa tävlingsdag är på Bro Park 6 augusti, se tävlingsdagens sida i kalendariet.

Lycka till alla deltagare!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Well's Dia Psalma 7872-X3 Well's Dia Psalma 7872-X3

Jägersro Galopp hade en fin säsongspremiär med årets första lopp i Jockeyklubben Cup. Fyra lopp reds och det var fina prestationer från ponnyer och ryttare. Banan var som vanligt i fint skick och kategoriserades som god. Läs mer

DSC_5694-X2 Tindra Ryttse och Shanbally TomThumb vinner på Bro Park 21 april redigerad DSC_5694-X2 Tindra Ryttse och Shanbally TomThumb vinner på Bro Park 21 april redigerad

Så var det då äntligen vårpremiär för ponnygaloppen med fyra lopp på programmet. Det var inget soligt väder att tala om då temperaturen var åt det kallare hållet, men DT-banan var fin och alla tävlandes prestationer värmde rejält. Prisutdelare var Adriana Lopera. Läs mer