Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp
i-RTfVq7B-X2 EricaLittle Caitlyn och Svea.jpg

EricaLittleCaitlyn och Svea Lindersson Hagberg vann dagens tredje lopp (innerst). Närmast var kämpande Shanbally TomThumb och Ellie Vång.

Tävlingsreferat ponnygalopp: Gräslopp på Bro Park 12 juni

15 juni 2022 17:15

Bro Park lägger just nu om sin dirttrack och ekipagen fick förmånen att tävla på gräsbanan som klassades som god. Vädret var utmärkt denna härliga dag där tävlingarna hade föregåtts av Stockholms Stora Pris-dagen. Det var mycket publik och en härlig stämning. Prisutdelare var Kajsa Svensson Holmsten i lopp ett till och med fyra. Per-Anders Gråberg delade ut pris i lopp fem.

Dagens tävlingar sponsrades av Triton.

I varje lopp delades pris ut till Bäst Gjorda Ponny och vinnarna blev:

Lopp 1 Moritz v Tobbenhof Ida Lindersson Hagberg

Lopp 2 Twin April Olivia Lejon

Lopp 3 Munsboro Go Cart Klara Appeltoft

Lopp 4 Kingston 27 Aline Jigrud

Lopp 5 Ti Ta Tovenaar Mira Karlberg

Lopp 1: Tritonlöpning kat. A

Loppet reds över 400 meter och snabbast från start var 2 Kevin och Nellie Ehrlin som gjorde ett kanonlopp och slutade tvåa. 3 Marion Af Sten och Moa Fägerhall kom snabbt i mitten av banan och vann övertygande för andra gången på en vecka (vann också på Gärdet 6/6 under Ella Forsmark). 4 I am a Beliver och Cornelia Lejon slutade trea och var ytterst nära att bli tvåa efter ett tappert lopp.

Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp
i-5mPnKNF-X2 Marion af Sten och Moa.jpg

Marion af Sten och Moa Fägerhall på väg mot mållinjen.

Lopp 2: Tritonlöpning kat. C

Snabbast ut var 2 Kiltown Sienna som under Manda Olsson fick en pangstart och till slut blev trea i loppet efter att ha försökt hela vägen in mål. Segrade gjorde 3 Little Spirit och Annie Johansson som efter ett tag tog över och bara dundrade på hela vägen in i mål. Faktum är att segertiden (54,4 sek/800 meter) hade inneburit ett godkänt kval inom den ”stora” galoppen. 1 Carpaccio C.J och Ashley Dale blev återigen tvåa efter ett nytt bra lopp.

Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp
i-vStSwXc-X2 Little SPirit och Annie.jpg

Annie Johansson ombord på Little Spirit precis innan mållinjen passeras.

Lopp 3: Tritonlöpning kat. B

I dagens tredje lopp blev det ett rafflande lopp mellan 2 Erica LittleCaitlyn och Svea Lindersson Hagberg och 5 Shanbally TomThumb och Ellie Vång. De var båda snabba ut och sedan fortsatte de kämpa mot varandra hela vägen in i mål. Svea och EricaLittleCaitlyn var starkast denna dag, men Ellie och Shanbally TomThumb var inte långt efter. Starka prestationer av bägge ekipagen. 1 Secret Ballerina under Aline Jigrud slutade trea och ekipaget svarade återigen för en fin prestation.

Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp
i-m8J2tmS-X2 EricaLittleCaitlyn och Svea i vinnarcirkeln.jpg

EricaLittleCaitlyn och Svea Lindersson Hagberg ser nöjda ut i vinnarcirkeln vilket de hade alla anledningar att vara efter ett väldigt väl genomfört lopp.

Lopp 4: Tritonlöpning kat. D

Mycket rappa från start var 3 T.J och Mikaela Erneholm och 1 Kingston 27 tillsammans med Aline Jigrud. Strax innan 200 meter kvar-pålen hade 2 Magic De Maria och Thilde Smedberg tagit över och de kämpade tappert hela vägen, men kunde inte stå emot fantomspurtande 4 She´s a Super Star och Josefina Bonow som låg en bit bak i fältet och avvaktade. Det blev till slut en klar seger efter ett rafflande upplopp. Trea blev 5 Nikita och Alva Eriksson som inte riktigt hittade luckan på upploppet, men de spurtade fint när de hittade fritt.

Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp
i-htcdx5m-X2 She´s a Super Star och Josefina.jpg

She´s a Super Star och Josefina Bonow på väg mot seger.

Lopp 5: Tritonlöpning kat. A avd. B

Exploderade från start gjorde 3 Delux och Adriana Lopera, 5 Bradstone Matrix och Inna Smedberg samt 2 Lexies Day Dream och Nellie Ehrlin. Adriana och Delux var länge med i segerstriden och var jätteduktiga som trea i mål. Bradstone Matrix och Inna gjorde ett nytt kanonlopp och blev tvåa för andra gången inom en vecka (tvåa också på Gärdet 6/6).

Vann gjorde starkt spurtande 6 Amarant Filur och Julie Laurent som svarade för en mycket stark prestation. Ett mycket sevärt lopp över 400 meter!

Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp
i-WF5734C-X2 Amarant Filur och Julie i vinnarcirkeln.jpg

Julie Laurent och Amarant Filur i vinnarcirkeln tillsammans med Julies idol, Per-Anders Gråberg, som delade ut pris (notera Julies byxor).

Noteringar galoppdomstolen

Lopp 4

Noterade att 1 Kingston 27 (A. Jigrud) går inåt i banan mot innerrail vid 250 m kvar till mål, så att A. Eriksson på 5 Nikita får ta upp sin ponny och gå utvändigt.

LGD påminde A. Jigrud om vikten av att hålla rakt spår och hjälpa ponnyn när den blir trött och börjar hänga inåt. Händelsen anses inte ha påverkat ordningsföljden i mål. Ingen ytterligare åtgärd.

Noteringar galoppdomstolen

Lopp 4

Noterade att 1 Kingston 27 (A. Jigrud) går inåt i banan mot innerrail vid 250 m kvar till mål, så att A. Eriksson på 5 Nikita får ta upp sin ponny och gå utvändigt.

LGD påminde A. Jigrud om vikten av att hålla rakt spår och hjälpa ponnyn när den blir trött och börjar hänga inåt. Händelsen anses inte ha påverkat ordningsföljden i mål. Ingen ytterligare åtgärd.

Svensk Ponnygalopp vill tacka vår sponsorer och önska fortsatt lycka till med säsongen!

Vi vill rikta ett stort tack till vår sponsor Peder Pråhl (Triton) för ditt stora engagemang i ponnygaloppen samt ett tack till alla våra funktionärer, aktiva och publik.

Här finner du lopprepriser: Lopparkiv 12 juni

och hela sändningen för dig som vill se allt: Sändning 12 juni

Samtliga vinnarbilder: Vinnarbilder 12 juni

Fullständigt resultat: Resultat 12 juni

Nästa tävlingsdag är Triton Svenskt Mästerskap på Strömsholm den 18 juni med JK-Cup. Se tävlingsdagens sida i kalendariet.

Lycka till alla deltagare!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-rB97CG4-X2 Fredriksdals Vanda och Nora Lundbäck.jpg i-rB97CG4-X2 Fredriksdals Vanda och Nora Lundbäck.jpg

Göteborg Galopp arrangerade sin stora sommardag med Göteborgs Stora Pris som höjdpunkt i en tryckande värme. Gräsbanan var i toppskick och klassades som god. Publiken som var kvar fick se glada ryttare och välryktade ponnyer som såg ut att älska varje meter av sina lopp när det reds fyra lopp inom Jockeyklubben Cup. Jockeystjärnan Per-Anders Gråberg var prisutdelare i varje lopp och ställde också som vanligt upp på en trivsam intervju. Susanne Sivrup-Rosenqvist, ordförande i Göteborgs Galoppsällskap, utsåg bäst gjorda ponny i varje lopp. Läs mer

i-fsqQBVM-XL Secret Ballerina huvudbild.jpg i-fsqQBVM-XL Secret Ballerina huvudbild.jpg

Bro Park arrangerade en egen dag för ponnygaloppen och det var också invigning av den nyomlagda dirttrackbanan som klassades som god. Loppen ingick i Triton Cup. Prisutdelare var Maud Hedman som representerade vår trogna sponsor, Triton. Dagen präglades av god stämning och trevligt sommarväder. Samtliga ponnyer i startlistan kom också till start. Den före detta jockeyn Ninni Westerlund och hennes barn var på ett uppskattat besök och utsåg bäst gjorda häst i varje lopp. Läs mer

Ville 6571.jpg Ville 6571.jpg

Ponnygalopptävlingarna följde efter att de främsta galoppstona hade gjort upp i det klassiska loppet Lady In White Svenskt Oaks. Temat för dagen var svart och vitt och de tävlande hade gjort sitt yttersta för att utsmycka sina ponnyer. Fyra lopp avgjordes på ett solindränkt Jägersro där dagens prisutdelare var jockeyn Elione Chaves. Hela 21 ekipage var anmälda till denna extrainsatta tävlingsdag där många besökare dröjde sig kvar för att följa tävlingarna i sommarsolen. Läs mer