Impact of Bloom TOP 3834

Impact of Bloom höll konkurrenterna bakom sig över det sista språnget.

Tävlingsreferat: Beatthebullet och Impact of Bloom satte färg på sommarkvällen

1 augusti 2023 21:38

Två spännande hinderlöpningar förgyllde sommarens sista kvällsgalopp på Bro Park. Irländske ryttaren Conor Brassil gav Anders Herlin-tränade Beatthebullet en fin resa i steeplechasen och nioåringen var helt överlägsen över de avslutande sprången. Impact of Bloom från Henrik Engbloms stall gav ägargänget i Jump For Joy en efterlängtad viktoria efter en stark ritt signerad Kim Stern.

Grey Baron Steeplechase hade samlat ett riktigt fint startfält med sju hästar. Liars Corner drog friskt och länge i ledningen, men över de sista tre sprången fick han ge sig för Anders Herlins Beatthebullet med irländske Conor Brassil i sadeln.

- Riktigt kul att få vinna i min första ritt i Sverige, sade Conor.

Beatthebullet var egentligen den enda hästen som kunde följa med i det höga tempo som Liars Corner drog upp över det inledande varvet. Det resterande fältet – undantaget löshästen Sea Moonster - låg mer samlat på behörigt avstånd bakom ledaren.

När Conor sedan bad nioåringen om lite mer vid det fjärde sista språnget i ingången till kurvan övertog irlandsimporten snart ledningen och därefter fick Liars Corner rikta in sig på att försvara andraplatsen.

- Det var några år sedan jag vann mitt sista lopp. Nu får vi hoppas att Beatthebullet blir lika bra som Truckers Glory och att han kan ordna en ny seger i Svenskt Grand National. Men efter den här segern får vi först vila lite. Sedan blir det eventuellt Konungens Kanna lite senare i höst, meddelade Anders Herlin, som gjorde sin 100:e start som tränare.

Beatthebullet

Äntligen Impact of Bloom!

De avslutande sprången i novishäcklöpningen blev riktigt spännande. Efter ett gäng andra- och tredjeplatser i häcklöpningarna sedan i höstas hade Henrik Engblom-tränade Impact of Bloom äntligen marginalerna på sin sida då han avvisade motståndarna i en jämn kamp. Kim Stern red den femårige valacken.

- Jag tog fronten enligt order och försökte sedan hålla undan för allt som hotade, konstaterade Kim Stern.

Impact of Bloom tog genast hand om befälet i den 3 450 meter långa uppgörelsen. Barocci-sonen fick i stort sett bestämma i sitt eget tempo fram till ingången till sista sväng då flera konkurrenter började anmäla sitt intresse.

Vid den tredje avslutande häcken låg fyra hästar nästan sida vid sida. Sankt Peder såg nästan ut att ha kopplat ett vinnande grepp och Suspicious Boy gick riktigt starkt längre ut i banan. Men snyggt understödd av Kim Stern kontrade Impact of Bloom i de avslutande sprången och säkrade första hinderviktorian med en halv längd.

- Impact of Bloom verkar inte vara den som vill vinna med stora marginaler. Men han kom tillbaka starkt och Niklas Lovén fick som vanligt möta sin överman, skojade Kim.

Henrik Engblom tränar femåringen åt ägargänget Jump For Joy – Easy.

- Jag är väldigt nöjd med Impact of Bloom och Kim red honom bra. Den här hästen ska vi ha roligt med i många år framöver och därför matchar vi honom varsamt, sade Henrik Engblom om Triple Crown Bloomers-uppfödningen.

Impact of Bloom VC

Revansch för El Camino

Maria Johansson-tränade El Camino visade härlig kämpaglöd när han tog revansch på storfavoriten Twice As Happy i kvällens Guldhandicap. I vanlig ordning var det Leonard Rios som red grållen i den 1 600 meter långa uppgörelsen.

Efter en något trevande inledning som fyra avancerade El Camino fram utvändigt om ledande Twice As Happy genom kurvan. Den sistnämnde gjorde ett försök att svara och höll i taktpinnen över en stor del av upploppsrakan.

Men El Camino hade en liten pollett sparad och i de avslutande galoppsprången slog han klorna i ledaren och avgjorde med en knapp längd. Därmed blev ordningsföljden mellan de två hästarna den omvända jämfört med förra starten.

- Idag var det 1 600 meter och El Camino fick spara spurten till slutet. Vi har ett nytt lopp inplanerat för honom om två veckor, sade Maria Johansson om Gleneagles-sonen, som ägs av Stall Kaminen.

El Camino

Gulfstream Tiger liftade med bakom ledaren

Niels Petersens Gulfstream Tiger är en kapabel sprinter som sällan gör en slät figur. Årets andra seger i femte försöket ordnade den sexårige fuxen i kvällens inledande Open Handicap. Carlos Lopez red USA-importen.

Gulfstream Tiger kom iväg fint från start men hade inte en chans att svara Lost My Sock i kampen om spetspositionen. Istället gav Carlos Lopez Elusive Quality-sonen en väl avvägd ritt ett par längder bakom ledaren. Med 200 meter kvar klev Gulfstream Tiger fram och övertog kommandot och därefter var segern aldrig i fara.

- Niels har gett hästen mycket tid och han gör ofta bra ifrån sig på dirttracken. Idag slappande Gulfstream Tiger av fint bakom ledaren och avslutade starkt, sade Carlos Lopez.

Knappt tre längder bakom vinnaren lyckades Canmore spurta förbi Lost My Sock i kampen om andraplatsen.

Gulfstream Tiger

Mesmerize med sju längder

Mesmerize från Elin och Christopher Roberts stall ser ut att vara en treåring i utveckling. Hallucinate-sonen höll närmast lekstuga med sina nio motståndare i en 1 200 meter lång Järnhandicap.

- Jag trodde att Mesmerize skulle ha bra chans idag, men aldrig att han skulle vinna så lätt, sade Christopher Roberts.

Det blev bra tempo från start när Cece Amazing resolut tog hand om taktpinnen före Daybreaker och All About Fun. Strax bakom tättrion fann Mesmerize en fin position som femma.

När Christopher Roberts sedan gav marschorder vid upploppets början ökade Mesmerize farten, kopplade segergreppet och drygade ut med sju överlägsna längder före Daybreaker.

- Vi hade även mamman She’s a Dime i träning. Så resan med Mesmerize började en snöig februaridag då vi körde ner henne till Ljungstop och fick henne betäckt med Hallucinate, fortsatte Christopher, som äger valacken tillsammans med hustrun Elin och Eva Andersson.

Mesmerize

Diamond Soul efter spännande duell fram till linjen

En 1 400 meter lång Silverhandicap utmynnade i en riktigt jämn upploppsduell mellan Diamond Soul och Forward Focus. När mållinjen skars var det inte mer än en nos som skilde till den förstnämndes favör.

Med tränare Madeleine Smith vid tyglarna hittade Diamond Soul snabbt en position som trea strax utvändigt om Quentino och Stella Kalejs. Efter att ha pressat konkurrenterna genom hela svängen kopplade Profitable-sonen ett litet grepp vid upploppets början.

Över de sista 200 meterna närmade sig Forward Focus betänkligt, men Diamond Soul gav sig inte och höll undan med minsta möjliga marginal.

- Jag ska erkänna att var väldigt osäker på om vi vann. Vid hade tänkt oss att starta Diamond Soul i lite större lopp, men han har tyvärr varit sjuk, sade Madeleine Smith.

Diamond Soul ägs av Noosa Racing och slutade femma i Derby Sprint på Jägersro för en dryg månad sedan.

Diamond Soul

Levererade över lång distans

Elione Chaves serverade Jungle Dream en fin resa i draget bakom tätgruppen i en 2 350 meter lång Järnhandicap. Väl inne på upploppsrakan tackade Catharina Vångs adept för draghjälpen och säkrade sin första årsseger i nionde försöket.

- Den här gången ville vi testa att rida honom bakifrån och följa med i pacen. Jungle Dream kändes fin hela vägen och med 600 meter kvar hade jag på känn att han skulle vinna, sade Elione Chaves.

Något överraskande tog Sir Duke hand om taktpinnen. Snart fick ledaren sällskap av Indeed Grey och Rough Boy. En bit bakom tättrion satt Jungle Dream fint placerad och höll spurtkrutet torrt.

När Elione sedan gav marschorder vid upploppets början avancerade Oasis Dream-sonen fram och tog över kommandot för att slutligen avgöra med en knapp längd före en tapper Rough Boy.

- Jungle Dream har varit sprinter i större delen av sitt liv, men efter den här starten får vi kanske börja tänka om. Vi har faktiskt lite planer på att starta honom över hinder och då vill man ju gärna testa distansförmågan först, sade Catharina Vång om irlandsimporten som hon äger tillsammans med pappa Björn och Therese Bergström.

Jungle Dream

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Stroxx Carlras Pramms TOP Stroxx Carlras Pramms TOP

För tre år sedan nosade han ut Wolfof Vancouver i Svenskt Derby. På söndagen var Stroxx Carlras tillbaka på Jägersros kapplöpningsoval för att ta sig an den skandinaviska milereliten i Pramms Memorial (L). Efter en eminent ritt signerad Kevin Stott besegrade sexåringen hemmahoppet Plantstepsdream med säker marginal. En prestation som belönades med 540 000 kronor. Läs mer

Tord Nilsson och Kinsman TOP montage Tord Nilsson och Kinsman TOP montage

En pensionär och en amatör. Den kombinationen ligger bakom Sveriges förmodligen bästa sprinter – i alla fall hemma på Jägersros grus. Med talet 92 står Kinsman bäst till i Jägersro Sprint och utmanar Skandinaviens övriga stjärnor som samlas på Jägersro på söndag. Läs mer

Ayani TOP Ayani TOP

Benny Anderssons galoppstjärna Ayani startar i storloppet Pramms Memorial på Jägersro på söndag. Ayani, som tillhör en av favoriterna, är en av Sveriges mest löftesrika och talangfulla galopphästar – inte minst efter den populära segern i Svenskt Derby förra året. Läs mer