Beach Road One TOP

Tävlingsreferat: Beach Road One visade rätta takter i Guld

1 juni 2022 15:52

Caroline Malmborg-tränade Beach Road One levererade ett starkt formbesked när han tillsammans med Per-Anders Gråberg i övertygande stil tog hem onsdagens Guldhandicap på Bro Park. Ylva Brandt fortsätter att sadla ut vinnare och tog en fin dubbel med debutanten Barracuda och Littleredcorvette.

Beach Road One

Efter en lite trevande start på säsongen visade Beach Road One gamla goda takter i en 1 600 meter lång Guldhandicap. Vid upploppets början tackade Caroline Malmborgs adept Day Trader för draghjälpen och sedan var det spel mot ett mål.

Per-Anders Gråberg lät Day Trader sticka undan i ledningen över de inledande 800 meterna. Men vid upploppets början var rollerna plötsligt de omvända. I ett nafs tog den sexårige grållen över kommandot och drygade raskt ut segermarginalen med sex övertygande längder.

- Jag tycker att Beach Road One gör det på ett bra sätt idag. Det gick undan från start och jag valde att baka ner en bit. När han väl tog tag i bettet med 500 meter kvar gjorde han det väldigt lätt, sade Per-Anders Gråberg.

Mastercraftsman-sonen hade ett handicaptal på 89 vid samma tid förra året och var god femma i Pramms Memorial.

- Jag var lite besviken på Beach Road One i årets första start. Sedan dess har han fått behandling av en kiropraktor och det tycks ha hjälpt. Han är anmäld till Valley Chapel Memorial på Jägersros Derbydag, sade Caroline Malmborg om Stall Strandvägen – Easys irlandsimport.

En osannolik upphämtning

Barracuda blev dagens mest osannolika vinnare. Med lärlingen Angelika Berg vid tyglarna var den Ylva Brandt-tränade debutanten inte alls med på noterna från start. Trots det lyckades Swipe-sonen återta förlorad mark innan han raketspurtade rakt genom fältet över de sista 200 meterna.

Barracuda tvekade rejält när startboxarna gick upp. I inledningsskedet ville han knappt springa rakt fram. Men på något sätt hittade han rytmen och började avancera fram mot ett ganska utdraget fält där All About Fun länge stod för farthållningen.

Med 300 kvar hade Barracuda fortfarande en vägg av hästar framför sig. Men på något sätt hittade Angelika Berg en fri fil rakt genom klungan och slutspurten var verkligen av modell större.

- Barracuda är en väldigt speciell häst och det är många i stallet som har fått jobba hårt för den här segern. Han hade problem att komma ut från startboxarna och tappade väldigt mycket. Då kunde jag inte hoppas på mer än en placering. Men så kom luckan och han tog sig förbi, sade Angelika Berg.

Ylva Brandt, som tränar Rävdansen-uppfödningen åt Stall Steep, var minst lika överraskad.

- När jag såg starten så trodde jag att det var kört. Jag hade aldrig trott att Barracuda skulle kunna prestera något som det här, sade Ylva.

Barracuda

Littleredcorvette ordnade stalldubbel

Ylva Brandt befäste sin fina stallform genom att även ta hem dagens avslutande Silverhandicap. Här var segervapnet Littleredcorvette, som tillsammans med Andreas Tapia Dalbark betvingade Man In The Moon över de sista 200 meterna.

I ett väldigt samlat fält låg Littleredcorvette länge placerad i rygg på täthästarna. Först vid upploppets början avancerade Appel Au Maitre-dottern fram och utmanade Philadelfia och Moon In The Moon.

Den sistnämnde bet ifrån sig bäst i slutvinjetten, men tvingades till slut kapitulera mot Littleredcorvette, som avgjorde den 2 350 meter långa uppgörelsen med en halv längd.

- Littleredcorvette är trevlig att rida och gör alltid sitt bästa. Jag tycker att det kändes klart redan genom svängen, sade Andreas Tapia Dalbark om fuxan som ägs av Harvest Moon Stables AB.

Littleredcorvette

Saigons första årsseger

Efter en god andraplats bakom Running Rolf i årsdebuten var Maria Sandh-tränade Saigon mogen att bärga årets första seger i en 1 600 meter lång treårslöpning. Martin Rodriguez red Swipe-sonen, som avslutade fjolåret med en fullträff i Jockeyklubbens Auktionslöpning.

Saigon avancerade snabbt fram och satte utvändig press på innerspårets Princeton Graduate. Väl inne på upploppet tackade hingsten sina tre konkurrenter för sällskapet och drygade ut med två längder.

- Saigon tycks ha mognat mycket sedan förra året då han löpte lite grönt, sade Martin Rodriguez.

Tomas Lostrand äger Rävdansen-uppfödningen tillsammans med Maria Sandh och Ann Sjöberg.

- Det här var hästens andra start på dirttracken och den prestationen såg lovande ut. Saigon är tyvärr inte anmäld till så många större lopp, men vi hittar säkert fina lopp ändå, sade Tomas.

Saigon

Grey Runner hade sällskap hela vägen

Slutvinjetten i en 1 600 meter lång Bronshandicap blev riktigt jämn. Målkameran avslöjade emellertid att Grey Runner på nytt hade nosen först över mållinjen. Annika Sjökvists adept reds i vanlig ordning av Ulrika Holmquist.

I sällskap med House Deposit och Spenzer drog Grey Runner ifrån i en klar ledning genom kurvan. Men därefter började köhästarna göra sig påminda.

Såväl Divorce som Grimeford Lane spurtade starkt lite längre ut i banan. Men Grey Runner räddades av mållinjen och säkrade sin andra raka triumf på kort tid. Segermarginalen skrevs till kort huvud – hals – huvud – nos.

- Grey Runner vill gärna ha lite sällskap under vägen. Samtidigt svarade han när de andra hästarna närmade sig bakifrån och det är en god egenskap, sade Ulrika Holmquist om Stall Svenors skimmelvalack.

Grey Runner

Äntligen dags för Fury The Bullet

Fury The Bullet brukar leverera jämna prestationer. Men det är sällan det räcker hela vägen till vinnarcirkeln. I dagens inledande Silverhandicap var det äntligen dags. Med Malin Holmberg vid tyglarna avvisade German Barrameda Alzolas sexåring effektivt betrodde Yalla Yalla över de sista 200 meterna.

Från en position utvändigt om ledande Constanzia tog Fury The Bullet över kommandot en bit in på upploppsrakan. Därefter vägrade Overdose-sonen släppa ifrån sig greppet när Yalla Yalla försökte gå i närkamp.

- Fury The Bullet är en lite speciell häst som visade bra form förra året. Men nu är han verkligen på topp, sade en nöjd tränare efter hästens andra seger i 34 starten.

Fury The Bullet

Jackpot efter protest

En 1 200 meter lång Järnhandicap dominerades av två hästar. Cece Amazing var först över mållinjen, men en protest gjorde att hon flyttades ner till andraplatsen bakom Jackpot.

Med Christopher Roberts i sadeln låg Jackpot placerad utvändigt ledaren i stort sett hela loppet. Och över mållinjen var det endast ett huvud som skilde de båda hästarna åt.

Jackpot, som ägs, tränas och dessutom är uppfödd av Maria Andersson, tog därmed sin andra seger på lika många starter i år.

Jackpot

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Stroxx Carlras Pramms TOP Stroxx Carlras Pramms TOP

För tre år sedan nosade han ut Wolfof Vancouver i Svenskt Derby. På söndagen var Stroxx Carlras tillbaka på Jägersros kapplöpningsoval för att ta sig an den skandinaviska milereliten i Pramms Memorial (L). Efter en eminent ritt signerad Kevin Stott besegrade sexåringen hemmahoppet Plantstepsdream med säker marginal. En prestation som belönades med 540 000 kronor. Läs mer

Tord Nilsson och Kinsman TOP montage Tord Nilsson och Kinsman TOP montage

En pensionär och en amatör. Den kombinationen ligger bakom Sveriges förmodligen bästa sprinter – i alla fall hemma på Jägersros grus. Med talet 92 står Kinsman bäst till i Jägersro Sprint och utmanar Skandinaviens övriga stjärnor som samlas på Jägersro på söndag. Läs mer

Ayani TOP Ayani TOP

Benny Anderssons galoppstjärna Ayani startar i storloppet Pramms Memorial på Jägersro på söndag. Ayani, som tillhör en av favoriterna, är en av Sveriges mest löftesrika och talangfulla galopphästar – inte minst efter den populära segern i Svenskt Derby förra året. Läs mer