Bro Park_bild

Tävlingskalendern för 2024

24 november 2023 09:11

Nu är galoppens tävlingsdagar för 2024 fastställda. Från april månad fram till mitten av december arrangeras sammanlagt 61 galoppdagar, vilket är något färre jämfört med 2023.

Lagom till vårens ankomst inleder Bro Park galoppsäsongen onsdagen den 17 april. Jägersro tar vid redan samma vecka och därefter rullar det på med tävlingar nästan varje onsdag och söndag fram till den 8 december.

Totalt rids det 61 galoppdagar i Sverige under 2024. Det är något färre jämfört med 2023. Den främsta anledningen är tävlingsuppehållet under de tre inledande vintermånaderna. Men även tre tävlingsdagar under huvudsäsongen har fått utgå. Dels på grund av ett minskat antal hästar i träning, men framför allt med bakgrund av de ekonomiska förutsättningar som Svensk Galopp står inför.

Även nästa år arrangerar Jägersro en stor Derbyhelg i mitten av juli med tävlingar både lördag och söndag. Nationaldagsgaloppen rids traditionsenligt den 6 juni tätt följd av Stockholms Stora Pris på Bro Park.

Svenskt Grand National på Strömsholm i juni och augusti månads Hästarnas Mästare på Jägersro och Göteborgs Stora Pris, är ytterligare tre stora publika dagar som bör markeras i kalendern redan nu. Sist men inte minst har vi så klart Stockholm Cup på Bro Park i mitten av september.

> Ladda hem tävlingskalendern för 2024

Galoppens 61 tävlingsdagar:

28 på Bro Park, 22 på Jägersro Galopp, 9 på Göteborg Galopp, 1 på Gärdet och 1 på Strömsholm.

Galoppens 61 tävlingsdagar:

28 på Bro Park, 22 på Jägersro Galopp, 9 på Göteborg Galopp, 1 på Gärdet och 1 på Strömsholm.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer

Peter Jardby Peter Jardby

Han kallar sig själv entreprenör och det med all rätt. Han är galopptränare, transporterar hästar, hyr ut lägenheter och hus och bedriver lantbruk med allt som tillhör hemma på gården. Domme Gård ligger 1,5 mil från Smygehuk och det är här mestadels av träningen av galopphästarna görs. Läs mer

Marta och Vanja Sandrup.png Marta och Vanja Sandrup.png

25 januari 2024 | Nyhet

Video: Profilen Vanja Sandrup

I denna korta intervju får du lära känna proffstränaren Vanja Sandrup som ägnat större delen av sitt liv till galoppsporten. Läs mer