NDG.jpg

Svensk Travsport går in som sponsor av Nationaldagsgaloppen

12 maj 2022 08:30

Svensk Travsport går in som en betydande sponsor/samarbetspartner av Nationaldagsgaloppen på Gärdet den sjätte juni. Svensk Galopp har skrivit ett treårigt avtal med Svensk Travsport.

– Det är en fantastisk manifestation av våra sporter mitt i hjärtat av Stockholm, säger Harald Dörum, vd för Svensk Galopp.

Med en publik på 50 000–60 000 personer är givetvis Nationaldagsgaloppen en mycket intressant arena att synas på. Inte minst för travsporten som hoppas på synergieffekter och ett fönster där de två stora hästsporterna kan synas tillsammans.

– Ett mycket bra tillfälle att få visa upp travsporten för så många hästintresserade och på ett sånt här tillfälle när det är en stor folkfest, kommentarer Maria Croon, vd för Svensk Travsport.

Redan i år kommer samarbetet att synas för den stora publiken:

# Det kommer att bli uppvisning i travets olika discipliner.

# Det blir körning i s.k. dubbelsulky tillsammans med en känd travkusk.

# Fem galopplopp.

# Två ponnygalopplopp.

# Travsporten kommer att visas upp i ett tält ute på Gärdet.

# Galopp– och travbarn kommer att tävla i ett käpphästrace.

– Roligt att vi som systrar kan hitta samarbeten och från travsporten ser vi fram emot att vara en del av det här traditionstyngda och publikdragande eventet, fortsätter Croon.

Det är Svensk Galopp som arrangerar Nationaldagsgaloppen som är ett familjeevent med artister, hattparad och massor av annat skoj på Gärdet i Stockholm på Nationaldagen den 6 juni.

Varmt välkommen – det är fri entré! Läs mer på Nationaldagsgaloppens hemsida.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Nationaldagsgaloppen MOF190606-100385.jpg Nationaldagsgaloppen MOF190606-100385.jpg

Nu är det inte många dagar kvar tills att Nationaldagsgaloppen på Gärdet går av stapeln. Det blir ett fullspäckat program med något att erbjuda för alla och dessutom ett helt nytt lopp. Det nya loppet är Jockeyklubbens 6 juni Cup med hela 150 000 kronor i total prissumma. Läs mer

IReality 2022-05-08_BPG_R07_1297m.png IReality 2022-05-08_BPG_R07_1297m.png

Att digitalisera och utveckla galoppsporten för framtiden. Det är drivkraften bakom ett nytt positioneringssystem som nu lanseras på Bro Park. Läs mer

1.jpg 1.jpg

Det är inte bara hästsport som vi har saknat - självklart är också den traditionsenliga och populära Hattparaden tillbaka i på Nationaldagsgaloppen år! Det tävlas i tre olika kategorier - Gärdets Bästa Hatt, Bästa Barnhatt och Match Your Dog. I den senare tar du med din eller varför inte en väns hund till Gärdet och matchar den till en kreativ, elegant eller rolig outfit. Läs mer