Foto: Cedric Lane
Meydan SILENT NIGHT (SWE) 18 Feb 2021-3676.JPG

Silent Night och Elione Chaves (gul dress utan ränder) slutade femma i Balanchine (G2) på Meydan

Silent Night femma i Balanchine (G2) i Dubai

18 februari 2021 18:55

Under torsdagskvällen startade två svenska hästar på Meydan i Dubai. Stall Dömle – Easys Silent Night gjorde en tapper insats som femma i grupp 2-loppet Balanchine och Khatun slutade sexa i UAE Oaks.

Silent Night, som tränas av Patrick Wahl, var snabb ur startboxarna för Elione Chaves. Hon låg inledningsvis på relativt hårt men Chaves lyckades hitta en rygg och stoet lugnade ner sig. Hon fick en fin smygresa invändigt men hamnade i lite trafikproblem runt svängen då hon var helt instängd. Efter att Silent Night styrts ut i början av upploppet fick hon fritt och kom med din speed. Det blev till slut en godkänd femteplats, endast fyra längder efter vinnaren för det svenskuppfödda stoet som är uppfödd av Rävdansens Stuteri. Loppet vanns av Charlie Appleby-tränade Summer Romance (James Doyle).

Dina Danekilde sadlade ut Khatun i UAE Oaks. Khatun (Chaves) gjorde inte alls samma prestation som i UAE 1000 Guineas då hon slutade fyra. Nu kunde hon inte hänga med den ledande kvartetten när ”tåget gick” och hon slutade sexa, slagen med huvud till femteplatsen men det var drygt 22 längder upp till vinnaren Mnasek som reds av Patrick Dobbs och tränas av Doug Watson.

Mer information och intervjuer hittar du på galopptips.se

Resultat finns på emiratesracing.com

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Sanary (e. Invincible Spirit) började året med formtal 87 och är nu uppe i 94. Han och ridande Per-Anders Gråberg gav inte favoriten Sandtastic någon chans i Benny Jensen Memorial och segern blev enkel.

Tränare Nina Lindberg Lensvik berättade efteråt att han är i sin bästa form någonsin. 360 North Horse Racing äger. Teamet hade också framgångar i Stutteri Hjortebo Produce Stakes med 100 000 DKK till vinnaren. De var tvåa med Eternity Tree med Per-Anders Gråberg och trea med Tiny Dancer och Annie Nilsson Lindahl. Johanna Åberg tränar och deläger Jesse The Body (e. Eishin Dunkirk) tillsammans med Ramonia Gård AB som vann knappt före Hawthorn. Tor Harry Sigfridsson är uppfödare.

Läs mer: Lopprepriser på Fasttrackracing.dk nyheter på Galopsport.dk, resultat på Dansk Galop och kommande tävlingar på Galopbane.dk

Foto: Burt Seeger
WV1DvPZw Sanary.jpeg
26 juli 2021 | Notis Niklas Lovén skadad

Londonia och Niklas Lovén föll vid det näst sista hindret i steeplechaselöpningen på Bro Park i söndags. Niklas fördes till Danderyds sjukhus med smärtor i nacken och vid röntgen konstaterades att han har fått frakturer på en nackkota.

– Båda vingarna i den andra nackkotan är skadade, men det är inga ligamentsskador och jag fick precis besked om att jag slapp operation. Förhoppningsvis får jag resa hem imorgon med bil eller sjuktransport, berättar Niklas Lovén från sjukhuset.

Han är vid gott mod trots skadan och berättar att läkarna kommer göra en ny röntgen om två veckor.

Londonia var snabbt uppe på benen igen och har inte åtdragit sig några skador.

Kick On TOP Kick On TOP

Niels Petersen-tränade Kick On försvarade sin titel när han tillsammans med Carlos Lopez spurtade förbi konkurrenterna i Lelles Legacy Swedish Open Mile (L). Petersen och Lopez tog även hem Stewards Cup med toppstoet Ramone. Madeleine Smiths stjärna Espen Hill årsdebuterade på bästa sätt i en Guldhandicap. Läs mer