Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Resultatet av Jockeyklubben Cup 2018

5 november 2018

Här kan du läsa resultatet av Jockeyklubben Cup 2018.

Resultatlistan hittar du till höger här på sidan.

Segrarna i kategori A och B i respektive klass vinner en träningshelg hos familjen Hedman. Segrarna i kategori C och D vinner en träningshelg på British Racing School.

Vinnare på poäng:
A Stina Landh 70 poäng
B Alva Eriksson 49

C Emelie Persson 59
D Edwin Schmidt Christiansen 64

Hederspriser:
A Annie Johansson 3 poäng
B Alva Eriksson 3 poäng men då Alva redan vunnit poängdelen så går priset till tvåan i serien. Där hittar vi fyra ryttare med en poäng var. Efter lottdragning föll lotten på Novalie Andersson som därmed får åka till familjen Hedman på en helgträning.

C Evelina Rönnlund 3 poäng
D Malva Blademo 2 poäng.

De respektive vinnarna måste meddela Cecilia Gråberg via mail cecilia.graberg@svenskgalopp.se senast den 1 december om ni tackar ja till priset/resan. Dessutom måste ni vid samma tidpunkt ha mailat in ett tackbrev till Jockeyklubben för att ni ska kunna få priset.

Vinnarna i ridskolekategorin ser du i den bifogade listan.
 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-ps2S39G-X2 Robert och Clara Dhakal i-ps2S39G-X2 Robert och Clara Dhakal

Sommaren hade dröjt sig kvar och för de som ville bära shorts och t-shirt så var det inga problem. Stämningen var på topp och alla lopp reds på gräsbanan som klassades som mjuk för dagen. Det var också en tävlingsdag som ingick i Jockeyklubben Cup. Läs mer

Vilken succé det blev för ponnyryttaren Amanda Söderman och ponnyn BT Silver Moon på banan Kincsem Park i Budapest under lördagen.

Amanda Söderman har under året varit Sveriges representant ihop med Annie Johansson i den nyinstiftade Fegentri Junior-serien. Hon har tidigare fått rida på mäktiga Chantilly i Frankrike och nu fick hon chansen att testa på en mycket anrik bana i Ungerns huvudstad Budapest – Kincsem Park som invigdes redan 1925.

Loppet reds över 800 meter gräs på en rakbana och att rida på en rakbana är förstås en rejäl utmaning för alla de sex ryttarna som var med. Det klarade Amanda av på bästa sätt och finishridningen var grymt bra. Hon och löpsugna BT Silver Moon gick över mål med god fart – segermarginalen blev nästan hela två längder. Legendaren Lanfranco "Frankie" Dettori var på banan för första gången i livet, red två brittisktränade (!) hästar till seger och hann också med ungdomarna när han delade ut pris – en oerhört fin gest av honom. Amanda fick tio (10) poäng för segern. Loppet var det sista i serien denna premiärsäsong.

Deltagande i Fegentri Junior-serien har underlättats av svensk ponnygalopps mångåriga och stora sponsor – Jockeyklubben. Deras bidrag till utbildningsresorna till British Racing School samt den ekonomisk hjälpen i Fegentri Junior-serien är ovärderlig.

Se loppet här.

Resultat: Resultat Fegentri Junior

Foto: Linda Söderman/Privat
Amanda Söderman i Budapest redigerad 16 9
Queen_of_Antarktis_S8I5178 Queen_of_Antarktis_S8I5178

Under årets sista augustikväll tävlade man på Övrevoll. Charlotta Ericsson fick en så kallad "spare ride" och det slutade på bästa sätt. Vi berättar också om flera spännande ritter ute i Europa under helgen. Läs mer