210815d.jpg

Ponnygalopp: Resultat av Jockeyklubben Cup 2021

25 oktober 2021 17:13

Här kan du läsa den totala sammanställningen av Jockeyklubben Cup 2021

Segrarna i kategori A och B i respektive klass vinner en träningshelg hos familjen Hedman på Stall Lilla Rörby. Segrarna i kategori C och D vinner en träningshelg på British Racing School.

Vinnare på poäng

  • A Svea Lindersson Hagberg, 49 p
  • B Ellie Vång, 39 p
  • C Izabella Jevrem, 54 p
  • D Stina Östlund, 45 p och Jenny Tunell, 45 p

Hederspriser

  • A Nora Lundbäck, 2 st
  • B Najat Assekour, 3 st
  • C Linnea Östlund, 2 st
  • D Mikaela Erneholm, 2 st

I kategori A och B är vinnare på poängdelen Svea Lindersson Hagberg, med 49 p i kat A och 40 p i kat B, men eftersom man bara kan vinna en gång så går förstapriset till Ellie Vång i kategori B med 39 poäng. Izabella Jevrem vinner kategori C med 54 poäng, den högst insamlade poängen under året. I kategori D har vi en delad förstaplats på 45 poäng var och med exakt samma placeringar i 5 lopp. Stina Östlund och Jenny Tunell vinner därför båda ett förstapris.

I kategori A har vi två stycken med 2 hederspris var, Nora Lundbäck och Signe Hagberg Lönnström. efter lottning tillfaller priset Nora. I kategori B hittar vi Najat Assekour som segrare med hela 3 stycken hedersomnämnande. Linnea Östlund är vinnare av hederspriset i kategori C med 2 stycken under säsongen. I kategori D hittar vi tre ryttare med 2 stycken hederspris var, Alva Eriksson, Annie Lundbäck och Mikaela Erneholm, där lottdragningen gick till den sistnämnda som därmed får åka till BRS.

Grattis till alla pristagarna!

De respektive vinnarna måste meddela Cecilia Gråberg via mail cecilia.graberg@svenskgalopp.se senast den 15 november om ni tackar ja till priset/resan. Dessutom måste ni vid samma tidpunkt ha mailat in ett tackbrev till Jockeyklubben för att ni ska kunna få priset.

Vinnarna i ridskolekategorin ser du i den bifogade listan. Utbetalningen sker med decemberfaktureringen.

Vi vill tacka Jockeyklubben och Tapwell, Finn Blichfeldt, för den generösa sponsringen så vi även i år kunnat genomföra Jockeyklubben Cup!

Slutresultat JK-Cup 2021

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_1851 copy-X2 Trix W på Gärdet
DSC_1851 copy-X2 Trix W på Gärdet

Nationaldagsgaloppen är ett hästevent som saknar motsvarighet i Skandinavien, det kan vi slå fast. Det här året var inget undantag och att som ponnyryttare få chansen att rida där är förstås en upplevelse för livet. Prisutdelare från Jockeyklubben var Jan Kleerup och från Tapwell kom Grete Blichfeldt. Två lopp avgjordes för kategori A på en lätt gräsbana. Läs mer

afrodite-2-X3 redigerad
afrodite-2-X3 redigerad

Vädret var en aning pendlande denna dag, men ponnygaloppen slapp den värsta åskan som kom ganska nära tidigare under dagen, där det också kommit en del regnskurar. Fyra lopp reds ingående i Jockeyklubben Cup och självklart bjöds det på en hel del spänning och fart. Gräsbanan klassades som god till lätt. Läs mer

Chica 8641-X3 redigerad
Chica 8641-X3 redigerad

Jägersro Galopps ponnygalopplopp är verkligen spännande att följa. Söndagens tävlingar var inget undantag och prestationerna värmde i det fina vädret med solsken, svag vind och cirka 22 grader i luften – perfekta förutsättningar med andra ord. Banan klassades som god. Läs mer