Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Pampig invigning av Bro Park

23 februari 2017

Den 19 juni 2016 invigdes den nya galoppbanan Bro Park under pompa och ståt. Det bjöds på en kavalkad av storlopp med Stockholms Stora Pris (Gr3) som dagens huvudnummer. Här vann IKC Racings Coprah i träning hos Cathrine Erichsen som dessutom tog hem Bro Park Vårsprint (L) med Easy Road.

Det var kö ända från motorvägen in på Bro Park när banan invigdes. Dagen leddes av Per Skoglund tillsammans med Anna Thelander och under jockeyturneringen skötte Derek Thompson mikrofonen under intervjuerna med de gästande jockeyerna.

Ett kul inslag var den från England influgna levande bronsstatyn. Statyn syntes helt orörlig men helt plötsligt när någon passerade daskade hon till med spöet eller räckte ut tungan mot publiken. Kul och mycket uppskattat!

Invigningsceremonin hölls av Svensk Galopps före detta ordförande Hans Hansson och Upplands Bros kommunstyrelses ordförande Camilla Jansson. Under ceremonien medverkade även Beridna Högvakten som flankerades av tjugo ponnygaloppjockeys. Det hela avslutades med Nationalsången och ett mäktigt ballongsläpp.

Under den stora invigningen på Bro Park reds även fyra ponnygalopplopp inför en stor publik.  Dagens vinnare var: kategori A: Saga Winge - Ti Ta Tovernaar, kategori B: Julia Blom – Too Bright Too, kategori C: Melissa Juneskans – EG Bernouilli och Kat D: Emma Nordin – Västergårds Hidalgo


Taittingers Bloomers’ Vase (L) till Ray

ray kevin stott bloomers vase 2016

 

Chess Racing AB:s Ray tog hem årets upplaga av Bloomers’ Vase. Under Kevin Stott inledde Jessica Longs adept försiktigt och såg ut att tappa greppet om loppet runt kurvan. Men Ray hittade nya krafter och kom fint över upploppet och vann till slut en säker seger före den engelska gästen Subtle Knife och Hoku.

-Vi har väntat länge på att Ray skulle få sitt genombrott och jag har nog trott att 1600 meter på en lätt gräsbana skulle vara mitt i prick. Jag hoppades på en god insats idag och självklart är jag jätteglad att hon fick den här fullträffen, sa Jessica Long efter loppet.
Ray vann i fjol Sceptre Stakes på Klampenborg och slutade god trea i Lanwades Stud Stakes (L) bakom Icecapada. Dottern till Rock Of Gibraltar ser alltså ut att ha mer utveckling i sig och hon kommer säkert att göra sig gällande i storloppen framöver.

-Bro Parks gräsbana känns jättefin och det blev till slut en lätt seger för Ray. Jag fick rida till lite runt svängen för att behålla min position men efter det var det absolut inga problem, sa en nöjd Kevin Stott.

 

Siguna Lager Organic Future Starts till Lady Of Course

lady of course future starts 2016

 

 

Familjen Einar Nagell Erichsens debutant Lady Of Course (Helmet) tog ganska omgående hand om taktpinnen i tvåårsloppet Future Stars. Med Per Anders Gråberg i sadeln såg stoet ut att gå en överlägsen seger till mötes men bakifrån kom Victor Kalejs med en rykande spurt och därmed blev segermarginalen betydligt mindre. Niels Petersen tränar Lady Of Course som köptes på Ascot Breeze Up i våras. Tvåa i mål blev bra avslutande Victor Kalejs medan Color Me Crazy tog hand om tredjeplatsen.

-Lady Of Course har tränat bra inför debuten och visst hoppades vi på en seger även om det är svårt att bedöma motståndet på förväg, sa Niels Petersen i segerintervjun.

-Jag hade inte tänkt gå upp i täten så tidigt men kände att hon började bromsa lite så det var lika bra att släppa upp henne. Hon galopperade fint över upploppet och hon hade gott om krafter kvar i mål, berättade Per Anders Gråberg.

 

Jockeyklubbens Guld Stayer till Hi Finn

hi finn ana o'brien

 

Den första avdelningen av Female Jockey Challenge blev en spännande uppgörelse där Free Dispatch ledde från start och gick undan från det övriga fältet runt svängen. In på upploppet hade Annie Nilsson Lindahl drygat ut sin ledning och ekipaget såg ut att gå mot en säker seger. Men bakifrån fick Ana O’Brien fart på Stall Perlen AB:s Hi Finn som tog in meter för meter på ledaren. Hi Finn visste var mållinjen fanns och han satte nosen först i precis i rätt ögonblick.

En snygg ritt av irländskan Ana O’Brien som imponerade på Wido Neuroth.

-Ana O’Brien red ett iskallt lopp och hon har en väldigt god balans och en stark finish. Hi Finn är en häst som kan mycket om han trivs på banan så dagens seger var ett kvitto på att han trivs bra på den nya banan, sammanfattade Wido Neuroth.

 

Jockeyklubbens Silver Sprint till Lord Of Persia 

lord of persia josefin landgren

 

Josefin Landgren tog hand om segern i dagens andra lopp i Female Jockey Challenge. I sadeln på Stall Doncaster HB:s Lord Of Persia inledde hon i mitten av fältet och avancerade upp mot täten runt svängen. In på upploppet gick ifrån till en säker seger före Golden Artline och stallkamraten The Penny Horse

. Lord Of Persia tränas av Peter Jardby och det här var hästens andra årsseger.

-Jättekul att få vinna ett av turneringsloppen, en härlig känsla, sa en strålande glad Josefin Landgren efter loppet.

 

Happy Tammsvik Dianalöpning till Pocahontas Face

pocahontas face george baker dianalöpning 2016

 

I Dianalöpning sände Elione Chaves omgående favoriten Dolly Dagger till front. Hon såg ut att ha kommandot i loppet men George Baker hade sparat krutet på Pocahontas Face som kom starkt över upploppet och kunde till slut vinna en säker seger i klassiska Dianalöpning före Dolly Dagger och Elektra Art.

Pocahontas Face ägs av travtränaren Lutfi "Ludde" Kolgjini som representerades av sonen Adrian. Med i vinnarcirkeln var  självklart även tränare Hans Adielsson som hade med sig sonen Erik på Bro Park.

pocahontas face dianalöpning 2016
 

 -Jag vann mitt första klassiska lopp 1976 vilket var just Dianalöpning. Det är lite speciellt att få vinna den här storsegern idag, vi kom hem från England med två tomma händer och ingen kan leva på gamla meriter. Nu hoppas jag att den här segern kan generera fler kunder till stallet, sa Hans Adielsson som berättade att Pocahontas Face troligtvis kommer ut nästa gång på Derbydagen den 16 juli då hon kommer att möta den äldre stoeliteni Margareta Wettermarks Minneslöpning.

Pocahontas Face är uppfödd av Löberöds Hästklinik AB och det här var stoets fjärde seger i karriärens sjunde start.

 

Jockeyklubbens Silver 9 Furlongs till Dreams Cape

dreams cape chantal sutherland kruse

Rutinerade Chantal Sutherland-Kruse visade prov på härlig finishridning när hon lotsade Stall McDream - Easys Dreams Cape till seger i den tredje avdelningen i dagens jockeyturnering. Dreams Cape inledde loppet långt bak, cirka 15 längder bakom ledaren och det var nog inte många som trodde på seger i det läget. Men Chantal fick fin fart på Dreams Cape och ekipaget kom flygande över upploppet och snuvade Philadelfia på segern.

Chantal Sutherland-Kruse var oerhört nöjd med att rida i Sverige och med hela arrangemanget.

-Det är helt fantastiskt att vara här i Sverige. Bro Park är en väldigt vacker bana och alla är så trevliga här. Dreams Cape tog inte bettet från start men när jag manade på honom så fanns det gott om bensin i tanken. Jag trodde faktiskt inte att vi skulle hinna upp ledaren men det gjorde vi till slut, sa en mycket nöjd Chantal Sutherland-Kruse.

 

Jockeyklubben Guld 7 Furlongs till Capaill Liath

capaill liath

 

Det sista loppet i dagens jockeyturnering vanns av Claes Björlingtränade Capaill Liath med Anna Pilroth i sadeln. Capaill Liath kom med en stark spurt över upploppet och tog en relativt överlägsen seger. Gråa Capaill Liath ägs av World Racing S L och Claes Björling och det här var hästens första fullträff för året. Tvåa i loppet blev French Artist som knep andraplatsen före Honeymoon Honey.

Anna Pilrothvar strålande glad efter segern.

-Jag visste att jag hade en bra chans och det här var en helt grym häst. Jag hade order om att hålla honom glad och det var aldrig några problem, summerade Anna Pilroth.

Capaill Liaths tränare Claes Björling, 85 år lyckades med konststycket att få Per Skoglund svarslös.

-Det är kul att vinna lopp, den största kick man kan få med kläderna på, skämtade Claes och Per blev faktiskt lite stum. Claes berättade sedan att han går på gym 4-5 dagar per vecka.

-Men jag kör ett lätt program, jag blir aldrig svettig, avslutade Claes med glimten i ögat.

 

Sverige tog hem Female Jockey Challenge

seger female jockey challenge

 

Det svenska laget gick segrande ur striden i dagens jockeyturnering. De svenska tjejerna vann med 63 poäng mot det internationella lagets 59. Det var jublande glada tjejer som tog emot segerpokalen i vinnarcirkeln.

Det svenska laget bestod av Fanny Olsson, Anna Pilroth, Annie Nilsson-Lindahl, Malin Holmberg och Josefin Landgren.

-Bra jobbat teamet! Vi trodde att vi kunde ha lite fördel för att vi känner till hästarna men vi vågade inte hoppas på seger. Så kul att vi vann, sa Fanny Olsson i samband med prisutdelningen.

De gästande tjejerna var Chantal Sutherland-Kruse, Ana O'Brien, Josephine Gordon, Danielle Johnson,  och Maija Vance.

 

Jockeyklubbens 2000 Guineas till Beaufort Twelve

beaufort twelve

 

I årets upplaga av Jockeyklubbens 2000 Guineas vann till slut Stald Seasides fina sto Beaufort Twelve efter att ha blåst ner sina konkurrenter och ställt dem schack matt över upploppet. Under Nicolaj Stott var Sören Jensens adept helt överlägsen. Tvåa i mål blev Suspicious Mind och tredjeplatsen gick till Amarillo Starlight.

-Beaufort Twelve var även anmäld i Dianalöpning men när vi analyserade loppen i förväg tyckte vi att det var fyra ston som stack ut; Dolly Dagger, Pocahontas Face, Cordelia och Lady Marma. I Jockeyklubben kändes det jämnare och vi tog beslutet att starta henne här i stället. Om hon hade vunnit Dianalöpning ifall vi hade startat där i stället står skrivet i stjärnorna. Nästa uppgift blir Dansk Derby, berättade Sören Jensen.

 

Zawawi Bro Park Vårsprint (L) till Easy Road

easy road nelson de souza

 

I Bro Park Vårsprint (L) sände Carlos Lopez omgående upp Old Fashioned till täten. Han galopperade villigt i front och ledde en bra bit in på upploppet. Men bakifrån kom Stall Easy Roads fina Easy Road med Nelson De Souza i sadeln och tog hand om kommandot en bit före mål. Det blev till slut en lätt seger före 

Easy Road tränas av Cathrine Erichsen som självklart var nöjd med sin häst.

-Loppet gick planenligt och han gjorde bara ett så bra lopp. Nästa uppgift blir Hamburger Flieger Preis den 5 juli, sa Cathrine Erichsen efter loppet.

easy road

Easy Road är en fantastisk häst som här tog sin 12:e seger. Han har på 29 starter dessutom slutat tvåa sju gånger och trea två gånger. 21 av 29 starter på trioplats, imponerande med tanke på den klass på loppen som hästen går i.

 

Stockholms Stora Pris (Gr3) till Coprah - vilken dag för Erichsen/De Souza!

coprah stockholms stora pris

 

Vilken härlig dag för tränare Cathrine Erichsen och jockey Nelson De Souza. Först tog de hemVårsprinten med Easy Road och redan i loppet därpå slog teamet till och tog hem Stockholms Stora Pris med outsidern Coprah. IKC Racing med Inge Knutsson i spetsen fick därmed sin allra största seger någonsin och det skedde dessutom på Inges födelsedag!

-Det här slår allt, jublade Inge i vinnarcirkeln.

coprah

Cathrine Erichsen var ocks sprudlande glad efter segern:

-Det är så otroligt kul att hårdsatsande IKC Racing får en sådan här fullträff. Jag visste att hästen var i form men jag vågade inte ens drömma om att det skulle gå hela vägen. Vi har jobbat hårt med Coprah och nu känns det som om  han och Nelson De Souza är ett starkt sammansvetsat team.

 

Sixt Guineas Consolation till Pistol
pistol

Dagen avslutades med Guineas Consolation där vi till slut fick en relativt överlägsen segrare i form av Rävdansens Stuteris Pistol. Med Kevin Stott i sadeln växlade han tempo över upploppet och vann lätt före jämna Martelle och Zucca.

Ridande Kevin Stott berömde Pistol efter loppet.

-Pistol visade imponerande turn of foot idag, jag tror verkligen att Patrick Wahl har en fin häst framöver.

Pistol är uppfödd av sin ägare Rävdansens Stuteri och Ivan Sjöberg berättar att hästen såldes för dryga 200 000 som åring.

-Efter auktionen åkte han tillbaka till stuteriet men skadade sig tyvärr. Därför erbjöd vi oss att köpa tillbaka Pistol och det hra varit en lång väg tillbaka med en hel del problem. Men det är en kapabel häst och det blir spännande att se vad han kan göra framöver, sa Ivan Sjöberg.

Lotta Malmborg

 

 

Se fler bilder från dagen här

Läs hela resultatet här

 

 

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fredagsbloggen cover Suspicious Mind.jpg Fredagsbloggen cover Suspicious Mind.jpg

En jubileumslöpning som heter duga, Jägersros kung ska avtackas och Tandari Classic ska snart avgöras. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer

Under torsdagen reds samtliga lopp på en god dirttrackbana och det blev många spännande upploppsstrider. Vädret var helt okej även om mörkret numera kommer ganska tidigt. Vi fick se två svenska segrar.

Först ut var maidenvinnaren Heshmah (e. Kitten’s Joy) som tillsammans med Elione Chaves avslutade mycket positivt över 1600 meter då man spurtade ner den undflyende Spirit Of Cimmaron (trea till slut). Annette Stjernstrand tränar och Nathalie Mortensen äger.

Xtara (e. Xtension) fick under Ulrika Holmquist rejäl fart över upploppet och vann till slut med över en längd gentemot den stora favoriten Quelle Eleganze. Distansen var 1600 meter. Marie Lustig tränar och Grytåsa Ridcenter och Emelie Gustafsson äger.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Xtara_T3I8466.jpg
Globemaster TOP Globemaster TOP

Onsdagens lunchtävlingar på Bro Park toppades med en fin Guldhandicap. Martin Rodriguez serverade Globemaster en fin smygresa i den 1 200 meter långa uppgörelsen. Över de sista 200 meterna tackade Maria Sandhs adept täthästarna för draghjälpen och säkrade årets andra fullträff i snygg stil. Läs mer