Foto: ©hesteguiden.com
Tootick_Tears In Heaven.jpg

Tootick (invändigt) håller Tears In Heaven och Rebecca Stålhandske (utvändigt) ifrån sig hela vägen och vann under Alan Wallace. Åsa Edvardsson tränar båda två.

Övrevoll 3 augusti: Åsa Edvardsson dominerade sprintloppet

4 augusti 2022 10:58

Ole Larsen Young Rider’s Championship avhöll sina två sista avdelningar innan finalen på Jägersro Galopp och i den första avdelningen visade Åsa Edvardssons duo upp fina sprinteregenskaper över den häftiga distansen 900 meter. Det blev ytterligare två svenska segrar.

Tootick (e. Dandy Man) under Alan Wallace tog andra raka segern efter att ha kämpat furiöst mot duktiga stallkamraten Tears In Heaven. Det blev således en dubbel för tränare Åsa Edvardsson. Göteborg 1 – Easy äger.

Nathalie Mortensen både red och äger Scytale (e. Power) som skrällde över 1600 meter i det fjärde loppet. Annette Stjernstrand tränar.

Dagen avrundades med en imponerande seger för Quagmire (e. Le Havre) som återigen kom till Övrevoll och tog andra raka segern på banan. Distansen var 2400 meter. Ännu en gång var det Jacob Johansen som satt i sadeln. Stall Q äger och Caroline Malmborg tränar.

Övrevolls bana hade tagit emot en del regn, men höll fint och klassades som god. Samtliga lopp reds på gräset.

Inför finalen av Ole Larsen Young Rider’s Championship leder Willa Synøve Markussen Schou (36 p.) före Rebecca Stålhandske (31 p.) och Cornelia Hartsmar (27 p.). Vi noterar också att Pas De Faux och Jan-Erik Neuroth vann Derby Trial.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

Han har inte mycket rutin och kom i gång ganska sent för att vara galopphäst, men utvecklingen har varit explosionsartad sedan Quebello började tränas av Tobias Hellgren. Hur är det då för en relativt ny proffstränare att få en riktig reklamhäst i stallet? Läs mer

Det har inte varit något höjdarväder i Oslo under veckan, men dirttrackbanan, som alla lopp reds på denna dag före den stora dagen, var i ett fint skick och klassades som god. Det blev också två svenska segrar.

Dragonfly (e. Appel Au Maitre) reds av Anna Pilroth till en klar seger över 2500 meter. Ekipaget kom för ovanlighetens skull bakifrån och var bara starkast till slut när de andra ridit klart över en krävande distans. En fin insats. Tobias Hellgren tränar och Stalltrollet äger. Hon är uppfödd av C Söderberg, Kraftkonsult, D Wirenstål.

Marie Lustig-tränade Penny Lane (e. Helsinki) segrade i sista loppet över 1600 meter under Emelie Gustafsson som deläger ihop med Grytåsa Ridcenter. Scanstar Farm AB är uppfödare. Stoet har en lysande säsong och tog fjärde årssegern, varav tredje på Övrevoll.

–Hon är en jättebra häst. Jag tänkte att det här kommer att bli en kanonhäst, men så blev hon påriden i Göteborg och föll och det tog nästan ett år att få tillbaka hennes självförtroende. Vi tar ett lopp i taget, vi tar det sakta, berättade en glad Marie Lustig i vinnarcirkeln.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Dragonfly_S8I9908 i vinnarcirkeln Övrevoll 18 augusti.jpg
Hard one to please fredagsblogg.jpg Hard one to please fredagsblogg.jpg

Norsk Derby på söndag, svenskt i England och Tyskland under helgen, fina resultat utomlands, Tobias Hellgren tränar travare, Fiftyshadesfreed vann Göteborgs Stora Pris och Baaeed är i en klass för sig. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer